SL - 'Nula' na Brdu, pobedio Metalac

Autor: Beta Beta
sreda 16.12.2015.
19:48
Izvor: Beta

Fudbaleri Čukaričkog i Voždovca odigrali su danas nerešeno 0:0, dok je Metalac sa 1:0 savladao Spartak u poslednjim utakmicama 22. kola Superlige Srbije

fkmetalac.rs
fkmetalac.rs

Povezane vesti

U prvom poluvremenu utakmice na Banovom brdu, pred oko 500 navijača, bitka se vodila uglavnom na sredini terena, a nijedna ekipa nije uspela da dođe do prave šanse za gol.

Čukarički je u drugom poluvremenu u potpunosti preuzeo inicijativu, ali opet i pored većeg poseda lopte nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Marka Miloševića.

Voždovac se, s druge strane, oslanjao na kontranapade i udarce sa distance. Rista Ristović je bio najbliži postizanju gola, ali je njegov šut iz slobodnog udarca sa oko 30 metara završio malo pored stative gola Nemanje Stevanovića.

Čukarički će prolećni deo sezone dočekati na drugom mestu na tabeli Superlige sa 37 bodova, a Voždovac kao deveti sa 29 bodova.

Metalac je na svom terenu pobedio Spartak iz Subotice sa 1:0 a jedini gol na meču postigao je Nikola Dimitrijević u 38. minutu.

Metalac je u prvih 45 minuta bio bolji rival na terenu, a to je materijalizovao u 39. minutu kada je Dimitrijević zatresao mrežu Spartaka. Dimitrijević je primio loptu na oko 25 metara od gola, oslobodio se svog čuvara i šutirao. Lopta je na putu ka golu zakačila jednog odbrambenog igrača gostiju, promenila smer i prevarila golmana Spartaka.

Spartak je imao nekoliko odličnih prilika za gol, ali fudbaleri tog kluba nisu bili sigurni u završnici, pa se rezultat do kraja utakmice nije menjao.

Metalac je na kraju prvog dela domaćeg šampionata na 11. mestu sa 24 boda, dok je Spartak pretposlednji sa 17 bodova.

Prolećni deo šampionata u Superligi Srbije počeće 20. februara.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke