SL - Mladost osvojila Čačak, Spartaku svanulo u magli

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.12.2015.
14:59
Izvor: Sportske.net

Četiri utakmice pretposlednjeg kola jesenjeg dela Superlige Srbije odigrane su u terminu od 13 časova, a vest je da su fudbaleri Spartaka pobedili posle tri i po meseca.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Pretposlednje kolo jesenjeg dela sezone u domaćem šampionatu počelo je remijem bez golova u Nišu gde su snage odmerile ekipe Radničkog i Čukaričkog.

Termin od 13 časova danas je bio rezervisan za četiri utakmice, a svakako da je najveća vest ta da je subotički Spartak prekinuo tromesečni post.

Superligaš sa severa Bačke danas je na terenu prekrivenom maglom uspeo da savlada Novi Pazar rezultatom 2:0 (1:0) čime je stigao do prve pobede u domaćem šampionatu posle gotovo tri i po meseca.

Vodeći pogodak za "Plave Golubove" postigao je Kragujevčanin Stefan Ilić u 23. minutu na asistenciju Janka Tumbasevića, dok je konačan rezultat postavio Đorđe Ivanović tri minuta pre kraja meča.

Minimalci su ovog popodneva viđeni u beogradskim naseljima Karaburma i Braće Jerković, s tim što su se na "Omladinskom stadionu" radovali gosti iz Ivanjice, a Voždovac je kao domaćin savladao Metalac i to sa igračem manje.

Pobedonosni pogodak za Voždovac postigao je Obiora Odita u 40. minutu utakmice, dok je Nenad Marinković u 65. minutu zaradio drugu javnu opomenu i tako ostavio saigrače na cedilu u poslednjih pola sata.

Javor Matis je posle meseca meseca čekanja ubeležio pobedu u Superligi i to ponovo na gostujućem terenu. Poslednji trijumf pre današnje pobede na Karaburmi fudbaleri Javora su upisali 13. septembra na gostovanju Voždovcu.

Danas je tim Aleksandra Janjića slavio zahvaljujući pogotku Husnidina Gafurova koji je protivničku mrežu zatresao u 82. minutu.

Derbi susret Moravičkog okruga između Borca iz Čačka i lučanske Mladosti pripao je gostima koji su kraj Morave slavili rezultatom 2:1 (2:0).

Mladost je do sredine prvog poluvremena golovima Radomira Milosavljevića i Vladimira Golemića stigla do osetne prednosti, a Dušan Mićić je samo ubalžio poraz Borca pogotkom u 83. minutu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke