SL - Ko su najveći 'profiteri' novog sistema?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.05.2016.
17:26
Izvor: Sportske.net

Novi sistem takmičenja u domaćem šampionatu mnogi su ocenili kao loš nakon prve sezone ali smo sigurni da to nemaju pravo da tvrde čelnici dva kluba koji su profitirali zahvaljujući uvođenju plej-ofa i plej-auta.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Pre nešto više od godinu dana usvojen je novi sistem takmičenja u Superligi Srbije koji je podrazumevao deljenje bodova nakon 30. odigranih kola i igranje dodatnih sedam mečeva kroz plej-of i plej-aut.

Juče je stavljena tačka na superligašku sezonu 2015/2016 u kojoj je titulu osvojila Crvena zvezda, mesto u Evropi su obezbedili Čukarički i Vojvodina, dok su OFK Beograd i Jagodina ispali iz lige.

Prethodnih dana i nedelja mnogi su govorili da je novi sistem takmičenja nakaradan i da se klubovi koji ostvare dobar rezultat u ligaškom delu sezone "kažnjavaju" oduzimanjem bodova, dok se oni manje uspešni nagrađuju.

Da je i ove sezone na snazi bio novi sistem takmičenja liga bi bila završena posle 30. odigranih kola, a u tom slučaju bi bilo određenih "korekcija" kod plasmana u Evropi i ispadanja iz Superlige.

Superliga tabela

Kao što možete da vidite u priloženoj tabeli, posle 30. odigranih kola situacija nije bila ista kao posle mečeva u plej-ofu i plej-autu, a najviše su IZGUBILI čačanski Borac i OFK Beograd.

Najveći "profiteri" u novom sistemu u sezoni 2015/2016 bili su Vojvodina i Rad čiji predstavnici ne bi smeli da se bune kada na red dođe diskusija oko toga da li ponovo treba menjati propozicije!

Novosadska Vojvodina je sjajnim igrama u plej-ofu uspela da se domogne četvrte pozicije na tabeli koja je, zahvaljujući uspehu Partizana u nacionalnom Kupu, vodila u Evropu, dok su se "Građevinari" spasli ispadanja a u ponor je gurnut OFK Beograd.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ludak
Monday, 23.05.2016
00:48

vosa je bila i ostala vacaroski klub.nkoja pokusava da naplati dugu istoriju.numesto da jace vezba sa loptom.

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 22.05.2016
21:01

Vosa je od najpostenijeg kluba spala sa ovi rukovodstvom na najneposteniji klub, rame uz rame sa bracom blizancima... da je ovako mesetario i namestao pokojni Bata Butorovic, Vosa bi najmanje dva puta bila prvak nase zemlje...