SL - Ko će u poslednji čas pobeći sa giljotine?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.05.2019.
17:37
Izvor: Sportske.net

Devedeset minuta ostalo je do konačnog raspleta u borbi za opstanak. Ko će "pobeći sa giljotine", ko ide u niži rang, a ko dobija još jednu šansu da se spase?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Odluka o tome ko će ispasti u niži rang takmičenja, a ko dobiti priliku da kroz baraž sačuva status superligaša pašće u nedelju.

Utakmice u Surdulici i Subotici nemaju nikakav značaj jer su timovi koji će odmeriti snage već obezbedili opstanak, ali će zato dueli u Bačkoj Palanci i na Banjici biti u fokusu.

Uoči poslednjeg kola ugrožene su ekipe Rada, Dinama, Zemuna i OFK Bačke, a dva od četiri navedena tima završiće u nižem rangu takmičenja. Evo kako kolo pre kraja izgleda donji deo tabele, uz napomenu da će u slučaju istog broja bodova između dva tima odlučivati plasman u preliminarnoj fazi takmičenja.

Poslednje četiri ekipe na tabeli Super lige:

13. Rad 36 7 11 18 21:43 -22 22
-----------------------------------
14. Dinamo 36 8 6 22 23:67 -43 20
-----------------------------------
15. Zemun 36 6 11 19 35:52 - 17 20
16. OFK Bačka 36 7 9 20 31:67 -36 18


Pošto će u poslednjem kolu navedene ekipe ukrstiti koplja, mnoge stvari su već jasne i znamo šta kome treba da bi se spasao ispadanja ili izborio mesto u baražu.

PLEJ-AUT, 37. kolo
Bačka Palanka: OFK Bačka - Dinamo
Beograd: Rad - Zemun
Surdulica: Radnik - Mačva
Subotica: Spartak ŽK - Voždovac

FK Rad

"Građevinari" se nalaze u najboljem položaju jer imaju dva boda više od prve ekipe iz "crvene zone" i prednost domaćeg terena u susretu poslednjeg kola sa Zemunom.

Radu će bod biti dovoljan za opstanak u Super ligi, dok bi u slučaju poraza završili u baražu, ali pod uslovom da Dinamo ne savlada OFK Bačku.

FK Dinamo

Vranjanci drže sudbinu u svojim rukama jer će u slučaju pobede nad OFK Bačkom obezbediti makar baraž za opstanak.

Opstanak bez doigravanja Dinamo bi osigurao u slučaju pobede u Bačkoj Palanci, ali pod uslovom da Zemun savlada Rad na "Banjici".

Ukoliko Dinamo remizira sa OFK Bačkom baraž bi mu bio garantovan, ali pod uslovom da Zemun ne savlada Rad.

Poraz od OFK Bačke značio bi selidbu u niži rang takmičenja za debitanta u Super ligi.

FK Zemun

Gornjovarošani su zauzeli poslednje mesto u preliminarnoj fazi takmičenja, ali i pored toga imaju svoju računicu koja ne spada u domen naučnefantastike.

Zemun mora da ide na trijumf na Banjici jer bi njime obezbedio šansu da se kroz doigravanje dokopa opstanka. Opstanak bez doigravanja moguć je ukoliko se osvoje tri boda na Banjici, a Dinamo ne savlada OFK Bačku.

Bod u duelu sa Radom ekipi Zemuna ne vrši posao jer su u preliminarnoj fazi bili slabije plasirani od Dinama i OFK Bačke.

OFK Backa

Klub iz Bačke Palanke nikako ne može do opstanaka bez doigravanja, a imajući u vidu trenutnu situaciju četrnaesto mesto predstavljalo bi premiju za OFK Bačku.

Do njega poslednjeplasirani tim na tabeli plej-auta može ukoliko savlada Dinamo, a ekipa Zemuna ne osvoji tri boda na Banjici.

Da podsetimo da će dve poslednjeplasirane ekipe ispasti iz Super lige, dok će četrnaestoplasirani tim igrati dvomeč sa boljim iz duela Inđija - Radnički 1923 iz Kragujevca.

Sve utakmice poslednjeg kola Super lige Srbije na programu su u nedelju od 19 sati, a sada kada znate sve moguće kombinacije možete da iznesete svoja očekivanja i u komentarima napišete kako će izgledati konačan ishod borbe za opstanak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke