SL - Još jedna pobeda i titula!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.05.2019.
17:51
Izvor: Sportske.net

Novom ubedljivom pobedom nad ekipom Vojvodine fudbaleri Crvene zvezde došli su na korak od odbrane trofeja u domaćem šampionatu.

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Treći put ove sezone odmerili su snage fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine i treći put je aktuelni šampion Srbije deklasirao novosadskog superligaša.

Danas je u okviru 34. kola domaćeg prvenstva Crvena zvezda slavila na "Karađorđu" sa 5:0 (2:0) i tako došla na korak od odbrane šampionske titule.

Vojvodina: Rockov, Devetak, Veselinović, Saničanin, Graovac, Đurić (od 46. Đuričin), Milojević, Zukić (od 82. Mesarović), Mitošević, Nešković (od 73. Srećković), Matić.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Milunović, Babić, Rodić (od 79. Gobeljić), Čaušić, Jovančić, Vukanović (od 60. Ben), Marin, Ivanić, Pavkov (od 72. Joveljić);

Utakmica u Novom Sadu odigrana je po jako lošem terenu i po teškim vremenskim uslovima jer su se u sat i po vremena nad "Karađorđem" smenjivala godišnja doba.

Crvena zvezda je put na novom prvenstvenom trijumfu trasirala u razmaku od tri minuta sredinom prvog poluvremena.

Vodeći gol za beogradske crveno-bele postigao je Milan Pavkov u 22. minutu. Zvezdin gorostas primio je loptu na grudi, a zatim bez čekanja raspalio po njoj i postigao još jedan predivan pogodak, jedanaesti prvenstveni u tekućoj sezoni.

Samo tri minuta kasnije viđena je akcija po desnoj strani i upotrebljiv centaršut Filipa Stojkovića koji u kaznenom prostoru spremno dočekuje Aleksa Vukanović i duplira prednost gostujućeg tima. Bio je to drugi gol Vukanovića u Zvezdinom dresu na drugoj uzastopnoj utakmici.

Vojvodina je u prvom delu igre bila bezopasna i nije uspevala da nađe put ka golu Milana Borjana, ali je zato u uvodnih pet minuta drugog poluvremena dva puta ozbiljno zapretila preko Bojana Matića i Dejana Zukića. Promene rezultata ipak nije bilo.

Ako se posle prvog dela igre uopšte postavljalo pitanje pobednika, sve dileme su rešene u 20. minutu nastavka kada je Marko Marin fenomenalno proigrao rezervistu El Fardu Bena, a ovaj lucidnim potezom prevario nepotrebno istrčalog Rockova i povisio na 3:0!

Nakon Zvezdinog trećeg gola usledio je period igre kada se praktično nije dogodilo ništa zanimljivo, a onda je još jedan rezervista gostujućeg tima uspeo da se upiše u strelce.

Posle kornera i pokušaja Gorana Čaušića najbolje se snašao Dejan Joveljić koji tako postiše šesti prvenstveni gol, a četvrti za Zvezdu na današnjem meču.

Isti igrač je u 90. minutu iznudio jedanaesterac i bio precizan sa bele tačke tako da je Zvezda sa ubedljivih 5:0 slavila u Novom Sadu i došla na korak od odbrane šampionske titule.

Ukoliko Crvena zvezda u sledećem kolu savlada Mladost iz Lučana na svom terenu, titula će drugu godinu za redom završiti na "Marakani" bez obzira na učinak niškog Radničkog.









Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volem Vosu
Wednesday, 01.05.2019
21:53

Majko moja. Mislio sam da imamo uzasan tim, ali imamo ipak uzasniji od toga.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Wednesday, 01.05.2019
18:44

Maloooo nam fali da i u fudbalu krenemo da pobedjujemo dvocifreno kao u kosarci :D

avatar
jfvr
Wednesday, 01.05.2019
18:11

Спуштен гард новосађана

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 01.05.2019
18:07

Jos jedna pobeda i titula ! Sampionsko izdanje sampiona Srbije ! Ceka se dezurni strucnjak da objasni kako je Zvezda trebalo da dobije 6 crvenih kartona, kako su fudbaleri Zvezde napravili 43 faula koja nisu svirana, kako je svih 5 golova bilo iz ofsajda, kako je fudbalerima Vojvodine ponisteno 9 golova, kako je vetar smetao samo njima, kako su masoni uticali na rezultat. Za 4 dana slavimo ! Napred Zvezdo !

avatar
Südkurve München
Wednesday, 01.05.2019
17:58

Auuuu, mora da je bilo 4 ofsajda i jedan nepostojeci penal, inace kako bi Zvezda pobedila ???

PS. Majstori, svaka cast

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 01.05.2019
17:57

5 golova za spas srpskog fudbala u Novom Sadu. Vojvodina za poluvreme napravila 3 prekršaja protiv zvezde dok protiv Partizana prave preko 30 po utakmici. zvezda iz 2 šanse dala 5 golova, a Vojvodina iz 4 stopostotne nijedan. 4 gola zvezda dala bez otpora igrača Vojvodine kao što su igrali i u veći deo utakmice, kao trening meč u zonskoj ligi. Sudija kao po običaju doprineo zvezdi: umesto penala za Vojvodinu žuti igraču Vojvodine, a umesto indirektnog udarca za Vojvodinu u šesnaestercu zvezde ne znam ni sam šta je dosudio u korist zvezde. Fubal je spašen.

avatar
Südkurve München
Thursday, 02.05.2019
19:21

Lipi moj, zal mi te je, tolika mrznja, pa zar je moguce ?? Zar je moguce da si jednom pitas, zakaj toliko ??? Zar je moguce da vise pratis Zvezdu, nego tvoj lipi Partizan ??

avatar
Südkurve München
Friday, 03.05.2019
18:04

Navijam za Bayern, pricam sa vama na vasem jeziku, a inace kod kuce i sa drugima na ovom sajtu komuniciram na mom jeziku, a u tom periodu sam bia ondje di si ti bia

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 03.05.2019
10:23

Navijaš za Bajern, pričaš hrvatski, gde si bio 1941-1945?