SL - Dupli preokret u Humskoj, Tošić spasilac!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.04.2019.
20:52
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije prekinuo je niz od četiri uzastopna poraza i zahvaljujući Zoranu Tošiću stigao do trećeg trijumfa ovog proleća.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Morao je iskusni Zoran Tošić da ubaci u viši stepen prenosa kako bi Partizan izbegao peti vezani poraz u Super ligi i ostao na četvrtom mestu pred početak plej-ofa.

Crno-beli su u okviru 29. kola Super lige Srbije savladali Čukarički rezultatom 3:2 (1:1) zahvaljujući golovima Zorana Tošića završnoj trećini utakmice.

Partizan: Stojković - Vulićević, Valijente, Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Tošić (od 85' Georgijević), Pantić (od 62' Ilić), Zakarić (od 66' Ivanović) - Gomeš;

Čukarički: Belić, Stevanović, Šapić, Kopitović, Bogosavac - Docić, Luković (od 80' Šarić) - Ovusu, Stojanović, Kajević - Mudrinski (od 69' Tedić);

Nismo mnogo toga videli u prvom poluvremenu derbi susreta u Humskoj, premda su obe ekipe postigle po gol.

Čukarički je svoju najbolju šansu, ukoliko ne računamo izjednačujući pogodak u 37. minutu, imao već nakon sedam minuta kada je Luka Luković glavom tukao ali je stativa bila saveznik Partizana.

Od tog momenta Partizan je preuzeo inicijativu, najagilniji je bio Zoran Tošić, a Rikardo Gomeš se nije libio da šutira ka golu kad god mu se za to ukazala prilika.

U prvih pola časa gotovo svi pokušaji crno-belih nisu predstavljali pretnju za Belića, ali je Rikardo Gomeš posle prekida u 32. minutu stigao do lopte i glavom je sproveo u mrežu!

Radost domaćeg tima trajala je svega pet minuta. Odbrana Partizana nije odradila dobar posao u 37. minutu, pa je Luka Stojanović dobio loptu u srcu šesnaesterca i dobrim udarcem uspeo da savlada Stojkovića - 1:1!

Do odlaska na odmor videli smo još dva pokušaja crno-belih, ali je Belić lako izašao na kraj sa udarcima Rikarda Gomeša i Zorana Tošića.

Golove iz prvog poluvremena možete pogledati OVDE!

Nastavak utakmice doneo je mnogo više uzbuđenja. Bilo je jasno da će igrači Partizana zaigrati još agresivnije odmah nakon što su izašli iz svlačionice, ali ih je vrlo brzo presekao drugi gol Čukaričkog.

Samjuel Ovusu napravio je slalom na desnoj strani, izbacio Slobodana Uroševića lažnjakom, a potom kroz noge Strahinje Pavlovića dodao loptu Luki Lukoviću koji ovoga puta nije mogao da pogreši - 1:2!

Sredinom drugog dela Partizan je stigao do izjednačenja, Goran Zakarić je loptu smestio u mrežu, ali su arbitri prekinuli akciju zbog navodnog ofsajda koji usporeni snimak nije potvrdio.

Savo Milošević je nakon drugug gola "Brđana" na teren poslao iskusnog Sašu Ilića i povratnika iz povrede Đorđa Ivanovića.

Pokazalo se vrlo brzo da će dvojac sa klupe odigrati važnu ulogu u preokretu Partizana, ali se ipak u prvi plan ističe ono što je Zoran Tošić uradio.

Ubedljivo najbolji igrač Partizana na večerašnjoj utakmici prvo je doneo izjednačenje crno-belima iz slobodnog udarca koji je izveo u 73. minutu. Tri puta pokušavao Tošić do tog momenta iz prekida, a četvrti je bio srećan pošto je lopta uz malu "pomoć" živog zida završila u mreži!

Recimo i to da je pre izjednačujućeg gola Partizana trener gostiju Simo Krunić isključen zbog konstantnih prigovora.

Potpuni preokret viđen je pet minuta kasnije. Saša Ilić daje dobar pas Đorđu Ivanoviću, ali njegov dobar udarac uspeva da ukroti Nemanja Belić. Lopta se potom odbija do Zorana Tošića, a ovaj snažnim udarcem po sredini uspeva da je sprovede u mrežu za konačnih 3:2!

U poslednjih deset minuta Partizan je nastavio da pritiska rivala čime je odbranio stečenu prednost, pa posle četiri vezana poraza crno-beli konačno stižu do pobede i vraćaju se na treće mesto superligaške tabele.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čika Marko
Thursday, 04.04.2019
05:46

Tri pobede?!?....pa malo li je.

avatar
Душан Терић
Thursday, 04.04.2019
00:34

Nemas ti savo pojma o trenerskom poslu. Ovo dobismo na o ruk. Njemi culicevic penzioner igra u prvom timu. Ilic ulazi da ubrza igru. ljudi moji pa ovo je raspad. A scekic.. sta reci. Pantic veciti talenat...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 04.04.2019
19:21

A ko da igra desnog beka? Nije on oterao Enakea, a Nema Miletic je povredjen.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 05.04.2019
17:29

Sta da se radi, ide covek na sigurno...

avatar
aeon
Friday, 05.04.2019
02:57

U pravu si i verovatno je i logično da stavi Vuleta dok se ne vrati Miletić, ali mi je zasmetalo što se preterano oslonio na iskusne igrače i pokušao neku nazovi zehiricu i dobio po nosu od tima kojeg je Lazetić preslišao sa 4 : 0. A lepo je prvo izjavio da neće za sada puno da menja, a onda na prvoj utakmici...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 04.04.2019
22:22

Igrao je, ali, on je levak, a to moze da funkcionise samo na utakmici ili dve, nikako kao nekakvo dugorocnije i trajnije resenje.

avatar
magister
Thursday, 04.04.2019
21:44

Šehović igrao kod Lazetića?

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Wednesday, 03.04.2019
23:05

Mene jako zanima jedna stvar,da li odredjeni navijaci Partizana,sada misle,da je Savo Milosevic,poslat sa zadatkom da namerno dogura do treceg mesta,ne bi li Zvezda bila domacin,naredne njihove medjusobne utakmice?

avatar
RealanNis
Wednesday, 03.04.2019
21:46

Pa bio je i red da napokon pokaze zasto je i doveden, i zasto prima toliku platu. Jedan od 3 najplacenija, a nije doneo nista Partizanu ove sezone.

avatar
Doktor Trax
Wednesday, 03.04.2019
21:43

Ono kad partizan pobedi pa se derbi igra na Marakani i jos Macva uze bod Radnickom. Hvala crno beloj familiji

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 03.04.2019
21:08

Nesto vam ne valja tabela...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 03.04.2019
20:58

A u srpskom fudbalu ništa novo, zvezda pokrala Bačku asistencijom rukom i golom iz ofasjda (a ni druga dva gola nisu regularan), zvezdine sudije opet pokrale Partizan jer je Partizanu poništen čist gol zbog izmišljenog ofsajda, a i drugi gol Čukaričkog je sumnjiv zbog potencijalnog ofsajda. I da, obično su utakmice Čukaričkog i Partizana najkvalitetnije u ligi, a i ova danas je to potvrdila.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 03.04.2019
20:56

Kakva pobeda ! Istorijski uspeh za nas klub koji nam je doneo neverovatno 3. mesto ! Samo da kazem, 'nate, nama nije danas sudjeno 6 penala, Cukaricki je oba gola dao iz ofsajda i ona nasa 3 ponistena gola su bila regularna. Takodje, igracima Cukarickog nije dato 5 crvenih kartona koje su zasluzili zbog startova u 3., 6. , 23. , 56. i 74. minutu. Tako da je partizai ovu utakmicu dobio sluzbenim rezultatom 3-0. Takodje, nije nam sudjeno 52 faula, igraci Cukarickog su pored ona 2 gola iz ofsajda bili u ofsajdu jos 16 puta.