SL - Debakl evropskog Spartaka

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.08.2018.
19:55
Izvor: Sportske.net

Samo jedan igrač koji je počeo meč u Pragu našao se u startnoj postavi Spartaka za duel sa Proleterom. Novajlija u ligi deklasirao rezervnu postavu Subotičana.

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Poslednja utakmica 3. kola Super lige Srbije odigrana je večeras u Kuli gde su snage odmerile ekipe Spartaka i Proletera.

Novajlija u ligi iskoristio je to što je strateg Spartaka Vladimir Gaćinović izveo rezervni sastav na teren i upisao drugi vezani trijumf na startu nove sezone.

Proleter je kao gost slavio rezultatom 4:0 (2:0) što samo na prvi pogled predstavlja veliko iznenađenje.

Prvo treba poći od činjenice da je Proleter jako kvalitetna ekipa i da epitet novajlije u ligi ne treba da zavara nikoga.

Sa druge strane, trener Spartaka Vladimir Gaćinović izveo je večeras sastav koji nije imao dodirnih tačaka sa onim koji je počeo duele sa Spartom iz Praga.

Samo je golman Nikola Perić bio večeras u timu, dok su Šimura, Glavčić, Đuričin, Savković (transfer), Vukčević, Tekijaški, Čečarić, Jočić, Kerkez i Ćalasan (povreda) bili van protokola ili na klupi!

U takvoj konstelaciji stvari Proleter je lako izašao na kraj sa Subotičanima i golovima Milana Mirosaljeva (prvi i četvrti), Stefana Čolovića i Slobodana Novakovića slavio sa ubedljivih 4:0 protiv kluba koji će igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Stručni štab Spartaka reći će da cilj opravdava sredstvo i da je važnije da se nosioci igre odmaraju za duel sa Brendbijem, dok će drugi postaviti pitanje da li su ovim prekršene Propozicije Super lige Srbije u kojima stoji da su učesnici u obavezi "da u takmičenju uvek nastupaju sa najjačim timom i da se takmiče do poslednjeg kola".

Proleter nakon trećeg kola visoko treće mesto na tabeli, pošto u prva tri kola ima poraz i dve pobede. Spartak je trinaesti sa tri osvojena boda.

Super liga 3. kolo rezultati

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 07.08.2018
02:47

Zar i Partizan i Zvezda ne rotiraju sastave u JSL pa ih niko ne kaznjava, cak je i Radnicki izveo rezervni sastav u prvom kolu? Ako se kazni Spartak, nek se kazne i ostali klubovi.

avatar
3x3
Monday, 06.08.2018
20:59

Te propozicije mogu macko o rep da okace. Kako oni mogu da odredjuju koji je najjaci tim, pa da onda shodno tome kaznjavaju. Naravno da ce da odmaraju najbolje igrace, cak bi trebalo da imaju i podrsku saveza jer sakupljaju bodove toj istoj Super ligi. A, oni samo kaznjavaju i otimaju pare.

avatar
Petar Đorđević
Monday, 06.08.2018
20:32

Pa kad su igrali sa drugim timom ...decom.

avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Monday, 06.08.2018
20:13

Ostavite se PROPOZICIJA..Ko moze da odredi nekom klubu,KOJI JE NJEGOV NAJBOLJI SASTAV U TOM TRENUTKU??? NAKARADNO TUMACENJE..KO IMA PRAVO DA SE MESA U POSAO TRENERA,KOJI ODGOVARA ZA REZULTATE?? Licno mislim da to Spartaku UOPSTE NIJE TREBALO..Nisu oni Zvezda,da imaju bar 2 podjednake postave..Samo u tom segmentu ga krivim..A to sa propozicijama je SMESNO..

avatar
Stefan Lazović
Monday, 06.08.2018
20:09

A kvota sa 7.00 na 1.80 na dvojku :D

avatar
FamilyHangingOut \'11
Monday, 06.08.2018
19:58

Steta sto to nije Proleter iz Zrenjanina.