SL: Crvena zvezda - Vojvodina (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.10.2015.
17:14
Izvor: Sportske.net

Odložena utakmica 13. kola fudbalskog šampionata Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine završena je ubedljivom pobedom domaćih uz tri postignuta gola Slavoljuba Srnića.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Takmičenje: Superliga Srbije, 13. kolo
Mesto i datum: Beograd, 21.10.2015.
Stadion:  Rajko Mitić
Gledalaca: -
Vreme početka: 17.30

Crvena zvezda: Kahriman - Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez - Donald, Grujić - Plavšić (od 68' Jović), Katai, Srnić (od 84' Ristić) - Vieira (od 82' Sikimić)

Vojvodina: Perić - Vasilić, Pankov, Rosić, Antić - Sekulić, Maksimović - Paločević (od 57' Babić), Ivanić, Vukčević (od 57' Stanisavljević) - Ožegović

Samo pet sekundi nakon što je sudija Nenad Đokić dao znak za početak utakmice napadač Crvene zvezde Hugo Vieira napravio je prvi prekršaj. Crveno-beli su od prvog minuta krenuli agresivno.

Prvi udarac ka golu Nikole Perića beležimo u 4. minutu posle prekida koji je izveo Luis Ibanjez ali Portugalac Hugo Vieira nije bio precizan. Svega tridesetak sekundi kasnije kontranapad Vojvodine i sjajna prilika za Ognjena Ožegovića.

Bivši napadač crveno-belih izašao je sam pred Damira Kahrimana ali je iskusni čuvar mreže na vreme istrčao i ušao u šut mladom reprezentativcu Srbije čime je sprečio siguran gol!

Gostujući sastav oslobodio se uvodnog pritiska ekipe Miodraga Božovića a Novica Maksimović je u osmom minutu pogodio stativu nakon udarca sa više od 20 metara!

Dobra prilika za Crvenu zvezdu viđena je u 13. minutu utakmice. Portugalac Hugo Vieira iskoristio je svoj kvalitet da se postavi ispred defanzivca Vojvodine ali je Radovan Pankov pratio akciju i u poslednjem trenutku izbacio loptu u aut čime je sprečio čist pogodak.

Posle 20 minuta igre možemo da konstatujemo da imamo dobar ritam utakmice i interesantnu fudbalsku predstavu na stadionu "Rajko Mitić". Od 15. do 20. minuta videli smo tri prilike. Mirko Ivanić šutirao je visoko preko gola nakon kornera, baš kao i Aleksandar Katai na drugoj strani.

Mnogo bolju priliku Aleksandar Katai propustio je u 18. minutu nakon prekida igre kada je šutirao jako u prvi ugao gola dobro postavljenog Nikole Perića kojeg je lopta pogodila u glavu.

Tačno na sredini prvog dela igre Mirko Ivanić izvodi slobodan udarac sa više od 20 metara ali Damir Kahriman krajnjim naporom uspeva da izbaci loptu u korner.

Nakon pola časa igre beležimo prvi žuti karton koji je sudija Nenad Đokić pokazao prvotimcu Vojvodine Novici Maksimoviću zbog starta nad Srđanom Plavšićem. Odmah nakon prekida penal za Crvenu Zvezdu!

Hugo Vieira preuzeo je odgovornost ali ga je Nikola Perić "pročitao" i odbranio mu penal!!!


Dodajmo samo da je sudija Nenad Đokić oštetio Crvenu zvezdu jer je Marko Vukčević morao da zaradi crveni karton zbog namernog igranja rukom kojim je svesno sprečio da lopta uđe u mrežu!

39' GOOOOOOOOOL!!!


Ono što pre šest minuta nije uradio Hugo Vieira učinio je Slavoljub Srnić u 39. minutu! Portugalac je spojio krilnog fudbalera domaće ekipe sa golom a Srnić je rutinski matirao Nikolu Perića i doneo prednost Crvenoj zvezdi!

Do odlaska na odmor crveno-beli su mogli da dupliraju prednost ali Hugo Vieira i Luis Ibanjez nisu uspeli da savladaju odličnog Nikolu Perića. U završnici prvog poluvremena Ognjen Ožegović se požalio na povredu i videćemo hoće li nastaviti meč.

DRUGO POLUVREME

Nema promena na startu drugog dela igre a domaći su kao u prvom delu prvog poluvremena "prodali foru" ekipi Vojvodine nakon jednog prekida ali gosti iz Novog Sada ni ovoga puta nisu kažnjeni zbog nepažnje.

Zbog prekršaja koji je načinio na ivici svog šesnaesterca desni bek Vojvodine Jovica Vasilić dobija žuti karton. Mnogo nervoze u ovim trenucima, Nenad Đokić pokazao je još jedan žuti karton zbog prigovora i to mladom Radovanu Pankovu.

Dva minuta nakon dosuđenog prekršaja Aleksandar Katai šutira i šalje loptu preko prečke. Ostaje 1:0 za Crvenu zvezdu. Nedugo zatim odličan udarac glavom Marka Grujića posle kornera ali lopta odlazi tik pored desne stative.

Prvi dobar pokušaj Novosađana u drugom poluvremenu viđen je u 56. minutu. Aleksandar Paločević šutirao je solidno ali metar pored gola Damira Kahrimana. Minut kasnije dvostruka izmena u ekipi Vojvodine. Na terenu su Aleksandar Stanisavljević i Siniša Babić.

Najbolja prilika na utakmici za Vojvodinu u 58. minutu! Ognjen Ožegović izbio je sam pred golmana domaće ekipe, uspeo da ga savlada, ali je lopta "olizala" stativu i završila u gol-autu.

61' GOOOOOOOOOL!!!

Kazna za promašaj stigla je Novosađane već u 61. minutu a drugom golu Crvene zvezde kumovala je i očajna postavka u odbrani Zagorčićeve ekipe. Aleksandar Katai spojio je Slavoljuba Srnića sa golom, a ovaj drugi put na utakmici pogađa mrežu Vojvodine!

Prelepa akcija domaće ekipe u 65. minutu susreta nije završena golom. Marko Grujić je izbacio svog čuvara po levoj strani, uputio precizan centaršut na drugu stativu nakon čega je lopta stigla do Marka Petkovića koji biva izblokiran prilikom udarca pa ostaje 2:0 za crveno-bele.

Stigla je Vojvodina do pogotka u 70. minutu ali je on opravdano poništen pošto je Ognjen Ožegović bio u nedozvoljenoj poziciji.

78' GOOOOOOOOOL!!!

Sve je sjajno uradio Luka Jović u 78. minutu a lopta je uz dosta sreće stigla do Slavoljuba Srnića koji je trećim pogotkom stavio tačku na pitanje pobednika. Het-trik krilnog fudbalera Crvene zvezde!

Nakon što je rešeno pitanje pobednika šansu da zaigra dobio je napadač Crvene zvezde Predrag Sikimić. Teren je napustio asistent kod prvog gola Hugo Vieira.

Potpuno zasluženo Crvena zvezda stiže do jedanaeste pobede u nizu a dvanaeste u šampionatu. Konačan rezultat "derbi" susreta na stadionu "Rajko Mitić" bio je 3:0 za ekipu Miodraga Božovića!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Thursday, 22.10.2015
12:20

Demonstracija sile. Cela liga je smesna. Da li ce ovo biti titula bez ijednog poraza? Bozovic je sklopio ekipu kao nikada pre, igraci koje smo doveli nisu tako dobro igrali u prijasnjim ekipama, jos stoper i napadac i smesi se LS.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Thursday, 22.10.2015
12:12

Ako neko misli da pored ovakve Zvezde moze da osvoji titulu taj mora da ima mnogo razvijenu mastu.

avatar
Zvezdu Srbija voli
Thursday, 22.10.2015
10:13

Srbija je napokon dobila svog pravog vladara u fudbalu jer Zvezda melje sve redom.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Wednesday, 21.10.2015
22:33

Ali kako igra Grujic, jednostavno da pozelis da gledas utakmicu samo da vidis sta ce da uradi... Odavno nismo ovakvog igraca imali... Jedino mi Petkovic skripi ali tu se nadam Stojkovicu na prolece ili leto jer Cvetkovic realno nema kvalitet...

avatar
degrobarizator
Wednesday, 21.10.2015
21:58

Gde je analiza????? Treba zaraditi dnevnicu, nema dzaba 'leba :)

avatar
Zvezdu Srbija voli
Thursday, 22.10.2015
10:14

Cekaj malo jer jos se nije oporavio od soka.

avatar
Аполо
Wednesday, 21.10.2015
19:18

Vieira, Srnic, Katai, Plavsic.... Zlo kako gaze! Lepo je grof sklopio ekipicu, samo nisam bas najsigurniji oko stopera no dobro, lepo ovo sve ide zasad.

avatar
Branislav
Wednesday, 21.10.2015
19:16

Kako samo vi iz Vose sad smesno izgledate posle vasih izjava i ove utakmice. I dalje vam zelim sve najgore zbog vaseg poslovanja i saradnje sa FKP i ustapanja nekolicine igraca i trenera.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Wednesday, 21.10.2015
19:16

3 gola Srnica kakav majstor

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Wednesday, 21.10.2015
19:12

Sta je ovo nema nam ravnoga previse smo jaki nek prica ko sto oce mi gazimo sve redom

avatar
Lord of Nottingham
Wednesday, 21.10.2015
18:40

Igra Zvezda k'o iz snaaa.. pa neka nas zakidaju i sudije i FSS koliko hoće

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Wednesday, 21.10.2015
19:40

Kako te nije sramota...

avatar
Zvezdu Srbija voli
Thursday, 22.10.2015
10:16

Nista nam ne mogu jer mnogo smo jaci od svih. Odnosno mogu samo da nas mrze jer mali su oduvek mrzeli velike.