SL - Bude se ''Čuka'' i Voždovac, Napredak po planu...

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.11.2016.
14:58
Izvor: Sportske.net

Imajući u vidu našu oronulu fudbalsku infrastrukturu, superligaški fudbal u zimskom periodu težak je za gledanje, pa i ne čudi što su ovog popodneva utakmice uglavnom igrane pred gotovo praznim tribinama...

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

A baš u jeku ovog zimskog perioda gledamo ubrzani ritam domaćeg šampionata.

Danas je na programu vanredno, 18. kolo, a do sredine decembra odigraće se još tri kola pre nego što se ode na zimsku pauzu.

Od 13 časova odigrano je prvih pet mečeva ovog kola, a veoma mali broj gledalaca imao je priliku da vidi ukupno 10 golova na ovim utakmicama.

Ekipa Voždovca
je posle dolaska novog trenera Ilije Stolice počela da beleži znatno bolje rezultate, a danas su u Čačku upisali i drugu uzastopnu pobedu na gostovanjima.

''Zmajevi'' su trijumfovali rezultatom 2:1, a junak njihovog trijumfa bio je dvostruki strelac Dražić, koji je svojim golovima u 60. i 66. minutu praktično prelomio utakmicu. Počasni gol za ekipu Borca postigao je Jovanović u 76. minutu.

Formu podiže i ekipa Čukaričkog, koja je danas na svom terenu savladala Novi Pazar sa 2:0. Posle prvog poluvremena bez golova, Dragoljub Srnić je u 48. minutu doveo ekipu Gordana Petrića u vođstvo, a konačnih 2:0 postavio je Ožegović u 77. minutu.

U Kruševcu, Napredak je uspeo da osvoji nove bodove, posle dva poraza od beogradskih ''večitih rivala'' u prethodna dva kola.

Kruševljani su danas pred svojim navijačima savladali Metalac sa 1:0, a gol odluke postignut je već posle sedam minuta igre.

U preostale dve utakmice - dva remija. Rad je na Banjici izborio remi protiv ekipe niškog Radničkog. Pavkov je iz penala u 53. minutu doveo Nišlije u vođstvo, a konačnih 1:1 postavio je Ćulum, dvanaest minuta kasnije.

Isti rezultat i u Subotici, gde su igrali Spartak i surdulički Radnik. Gosti su u 11. minutu poveli preko Adamovića, ali je to njihovo vođstvo potrajalo svega pet minuta, pošto je Ognjen Mudrinski doneo izjednačenje Subotičanima.

Superliga, 18. kolo


Sreda:

Čukarički - Novi Pazar 2:0
Borac - Voždovac 1:2
Napredak - Metalac 1:0
Rad - Radnički 1:1
Spartak - Radnik 1:1
15:30h Javor Matis - Bačka
18:00 Vojvodina  - Partizan

Četvrtak:
18:00 Crvena zvezda - Mladost

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 30.11.2016
16:11

Nije samo loša infrastrura problem, mada ima dosta udela, u lošoj poseti. Kako očekujete navijače na utakmicama kada je radni dan a iste počinju u 13,00 h? Ko može da gleda? Oni što rade, što bi rekli prvu smenu, na poslu su. Oni što rade drugu smenu, idu na posao. Dakle poseta logična, slaba.

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 30.11.2016
23:46

jos tereni ko njiva ama bas svi., tribine sa vecinom raspalim stolicama, bez grejanja i krova a reflektore sto stavili i trazili da svi klubovi imaju eto, od novembra samo ce biti dekor i do maja nicemu nece sluziti... i da ne nabrajam dalje...