SL - Borba za opstanak, ko će preživeti u 'fotofinišu'?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.05.2019.
12:39
Izvor: Sportske.net

Poslednja dva kola daće nam odgovor na pitanje koja dva kluba se sele u niži rang, a ko će kroz baraž sa prvoligašem imati šansu za opstanak.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Završnica prvenstva u plej-autu donosi nam pravu dramu, pošto dva kola pre kraja pet ekipa i dalje strepi od ispadanja.

Radnik, Spartak ŽK i Mačva prebrinuli su sve brige oko opstanka minulog vikenda, a na dobrom putu da uradi isto je i ekipa Voždovca.

"Zmajevima" u poslednja dva kola igraju i dva boda, a ukoliko za vikend savladaju OFK Bačku jasno je da će u poslednjem kolu igrati bez pritiska jer će obezbediti opstanak.

Raspored Voždovca:
36. kolo OFK Bačka (D)
37. kolo Spartak ŽK (G)

Rad je prvi iznad crte i ukoliko do kraja zadrži poziciju broj 13 opstaće u Super ligi. "Građevinari" bi sa tri boda mogli da obezbede opstanak ili da izbegnu direktno ispadanje iz lige, ali pod uslovom da OFK Bačka ne osvoji svih šest bodova na poslednje dve utakmice.

Raspored Rada:
36. kolo Mačva (G)
37. kolo Zemun (D)

OFK Bačka je prvi klub "ispod crte" i trenutno se nalazi na poziciji koja vodi u baraž za opstanak u Super ligi. Sa tri boda manje u odnosu na Rad klub iz Bačke Palanke nalazi se u teškoj poziciji, a stvari dodatno komplikuje to što za vikend gostuju Voždovcu, a u poslednjem kolu ih čeka duel sa Dinamom iz Vranja. Dve pobede garantuju OFK Bačkoj mesto u baražu, ali će biti jako teško doći do njih. Sa jednom pobedom u poslednja dva kola OFK Bačka može do baraža, ali će trijumf morati da ostvari u duelu sa Dinamom, a u nekim scenarijima Bačkopalančanima igraju i dva remija.

Raspored OFK Bačke:
36. kolo Voždovac (G)
37. kolo Dinamo (D)

Dinamo iz Vranja se trenutno nalazi na poslednjem mestu superligaške tabele, ali ima dobre šanse da se domogne makar baraža i to zbog činjenice da zavisi samo od svojih rezultata. Ukoliko u poslednja dva kola osvoje šest bodova Vranjanci će obezbediti bar baraž. Spas bez doigravanja predstavlja komplikovaniju opciju jer je neophodno da se poklope i ostali rezultati, a isto važi i za računicu u kojoj bi Dinamo osvojio samo dva boda na poslednje dve utakmice.

Raspored Dinama:
36. kolo Spartak ŽK (D)
37. kolo OFK Bačka (G)

Na kraju, tu je i ekipa Zemuna koja jedina ne zavisi od svojih rezultata, a situaciju joj dodatno komplikuje činjenica da je u preliminarnom delu sezone bila poslednja na tabeli. Zemun bi i sa dve pobede morao da čeka rasplet u ostalim mečevima ne bi li iza sebe ostavio OFK Bačku i Dinamo. Deluje da će Gornjovarošani u najboljem slučaju igrati baraž za opstanak u Super ligi.

Raspored Zemuna:
36. kolo Radnik (D)
37. kolo Rad (G)

Recimo za kraj da će se u slučaju istog broja bodova plasman određivati na osnovu pozicija na kraju preliminarne faze takmičenja, kao i da će četrnaestoplasirani na tabeli baraž mečeve sa prvoligrašem igrati 22. i 26. maja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke