SL - Borac 'preživeo', komšije idu u Prvu ligu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.05.2017.
17:55
Izvor: Sportske.net

Superligaški fudbal igraće se i naredne sezone u Čačku, pošto je ekipa Borca u poslednjem kolu plej-auta izbegla poraz u Surdulici.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Utakmicama sedmog kola plej-auta koje su igrane u terminu od 16 časova završena je borba za opstanak u Superligi.

Fudbalski klub Borac sačuvao je status superligaša zahvaljujući remiju u Surdulici (2:2), a time je ujedno uručio kartu za niži rang takmičenja "komšijama" iz Gornjeg Milanovca.

Metalac je svoj deo posla odradio dosta lako. Gornjomilanovčani su na domaćem terenu savladali drugoligaša Novi Pazar 3:0 (2:0) ali je ispao iz Superlige zbog remija u Surdulici.

Radnik i Borac odigrali su nerešeno 2:2 (1:1) a gostima iz Čačka bod je bio dovoljan da osiguraju opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Utakmica u Gornjem Milanovcu je završena pre one u Surdulici, pa su izabranici Nenada Vanića čekali na vesti sa juga Srbije.

Borac je na poluvremenu imao bod u džepu, petnaest minuta pre kraja je poveo, ali je Radnik poravnao rezultat u 84. minutu i ostavio Čačane da strepe.

Desetak minuta kasnije sudija Lukić je označio kraj meča u Surdulici i time ugasio nadu Metalca da može do opstanka u poslednjim sekundama takmičenja.

Na utakmicama koje nisu imale rezultatski značaj Rad je kao gost savladao Čukarički, dok je Spartak u Subotici "tukao" Bačku.

Rezultati 7. kola plej-ofa Superlige:
Čukarički 0:1 Rad
Metalac 3:0 Novi Pazar
Radnik 2:2 Borac
Spartak ŽK 2:1 Bačka

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke