SL - Ben i Pavkov načeli, Marin majstorijom dokusurio Mladost!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.03.2019.
17:52
Izvor: Sportske.net

Trijumfom nad ekipom lučanske Mladosti fudbaleri Crvene zvezde nastavili su niz nepobedivosti u domaćem prvenstvu i tako izjednačili klupski i državni rekord.

Beta/Dragan Karadarević/Ds
Beta/Dragan Karadarević/Ds

Povezane vesti

Ekipa Vladana Milojevića savladala je danas lučansku Mladost kao gost rezultatom 3:1 (2:0) i tako izjednačila klupski i državni rekord po broju vezanih utakmica bez poraza.

Mladost: Rosić, Bojić, Sinđić (od 34' Bojović), Pejović, Pešić (od 46' Jovanović) , Radivojević, Andrić, Tumbasević, Leković, Pavlović, Šatara;

Crvena zvezda: Popović - Stojković, Babić, Milunović, Gajić - Jovančić, Ivanić, Ben (od 89' Joveljić), Marin (od 86' Jovičić) - Pavkov, Boaći (od 61' Jirka);

Veći deo prvog poluvremena protekao je u znaku Zvezdine dominacije, pa je i prednost koju su crveno-beli stekli bila potpuno zaslužena.

Gosti iz Beograda krenuli su agresivno od starta i već u prvom napadu imali priliku preko Ričmonda Boaćija. Nedugo zatim pokušao je i Milan Pavkov, ali je Rosić uspešno zaustavio udarac iz mrtvog ugla.

Prva velika prilika za Zvezdu viđena je u 12. minutu kada je Ričmond Boaći dobio loptu u visini penala, ali je loše šutirao pa je Rosić uspeo da interveniše.

Dva minuta nakon opisane akcije Filip Stojković biva oboren u kaznenom prostoru, a sudija Đorđić pokazuje na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo El Fardu Ben i još jednom pogodio. Bio je to jedanaesti prvenstveni gol El Fardu Bena, peti iz penala.

Nastavila je Crvena zvezda sa ofanzivnom igrom i nakon vodećeg gola. Takav pristup isplatio se u 29. minutu nakon što je Marin prosledio loptu do Gajića, a ovaj uposlio Milana Pavkova koji dijagonalom po zemlji pogađa dalji ugao Rosićevog gola za 0:2!

Nedugo zatim trener Mladosti pravi promenu u timu i na teren šalje Milana Bojovića. Upravo je Bojović insistirao da izvede penal u 36. minutu, što se pokazalo kao loša ideja. Slab udarac po sredini gola predstavljao je lak plen za Zorana Popovića, pa Zvezda odlazi na odmor sa dva gola prednosti.

Pokušao je Nenad Milovanović da uvođenjem još jednog ofanzivnog igrača napravi problem gostima i zaista je Mladost u ranoj fazi drugog poluvremena uspela da prepolovi zaostatak.

U devetom minutu nastavka Pejović je dobro šutirao, a Popović se našao na mukama jer je lopta na putu ka golu rikošetirala. Usledio je korner za domaće posle kojeg pada treći gol na meču.

Povratnik u redove lučanske Mladosti Petar Bojić našao se na pravom mestu i glavom sproveo loptu u mrežu Crvene zvezde posle centaršuta Predraga Pavlovića.

Petnaest minuta nakon primljenog gola Crvena zvezda uzvraća udarac. Marko Marin je izveo prekid sa više od 20 metara i to učinio tako da lopta posle kontakta sa obe stative završi u mreži!

Mogla je Mladost odmah da odgovori, ali ostaje nejasno kako neometani Milan Bojović sa pet metara nije uspeo bolje da šutira glavom.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, mada su gosti pretili preko El Fardu Bena, Erika Jirke, Milana Pavkova i Mirka Ivanića, ali lopta nije htela u okvir gola.

Trijumfom nad ekipom Mladosti ekipa Crvene zvezde uspela je da izjednači klupski i rekord države po broju utakmica bez poraza. Tim Vladana Milojevića nanizao je 51 utakmicu bez poraza u Super ligi!

U sledećem kolu Crvena zvezda dočekuje ekipu Zemuna, dok će Mladost gostovati drugoplasiranom Radničkom u Nišu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 07.03.2019
13:52

Kako to da se vise ne javlja onaj jedan sojic sto je ovde rekao da je Marin dosao u Zvezdu zbog tga sto ga niko nece jer nema pojma o fudbalu.o

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 06.03.2019
19:13

Dobra utakmica.Sa ovakvom formacijom bi trebali stalno da pocinjemo barem sto se tice nase lige,jeste da nam se Jovanča polomi nazad zbog svega toga,ali odigrao je super u oba pravca.Marinova majstorija i neverovatan sprint na kraju Bakule obelezili mec.Da ne spominjem Boacija koji je umislio da je bog,jako bezobrazno sa njegove strane,neka se ugleda na brata Pavkova malo u svakom smislu.I od ona dva gola zbog navodnog ofsajda,verujem da je barem jedan bio regularan!Zamalo da zaboravim Popa majstora,po ko zna koji put dokazuje klasu!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 06.03.2019
18:56

Mladost i ima nekakvu igru, a zvezda ne može ni loptu da pogodi, ali zato ima sudiju koji u drugom poluvremenu ne pokazuje druge žute kartone i automatski crvene Stojkoviću i Jovančiću. I da im nije svirao izmišljene prekršaje ne bi ni pas spojili. zvezda ne može nikog da pobedi, a prvo poluvreme nisam gledao pa ne mogu da komentaršem šta je sudija radio u prvom poluvremenu.

avatar
Consigliere 1927
Wednesday, 06.03.2019
19:20

Pogresna terapija ti je pripisana. Gazi Zvezdo sve i kad te opet kradu za cist gol!

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 06.03.2019
19:21

Kakve crvene kartone sinak,sa kim se macujes???Ajde ajde isplaci procice to do vikenda pa opet jecaji.Idi gledaj pasnjak tamo,ne moze ni 20 hiljada da vas dodje na besplatan ulaz sa svih 17 frakcija plus nova sto se pojavila Panticevi svedoci :)