SL - Bačka pobedom nad Metalcem ispisala istoriju!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 17.09.2016.
17:52
Izvor: Sportske.net

U senci 152. "večitog" derbija u Bačkoj Palanci je odigran istorijski meč koji će zlatnim slovima biti upisan u istoriju debitanta u Superligi.

fkbacka.com
fkbacka.com

Povezane vesti

Deveto kolo domaćeg šampionata obeležiće 152. "večiti" derbi ali će se fudbal igrati i na ostalim superligaškim terenima. Kolo je otvoreno u Nišu gde su Radnički i Napredak podelili bodove, a prvi subotnji duel odigran je u Bačkoj Palanci.

Fudbalski klub Bačka ispisao je istoriju savladavši Metalac rezultatom 1:0 (0:0) u meču koji je odigran na stadionu "Slavko Maletin Vava"!


Bio je to prvi susret koji je Bačka, kao debitant u superligaškom društvu, odigrala na svom stadionu pošto je u prvih osam kola sve mečeve igrala van Bačke Palanke.

Nikola Mojsilović postigao je jedini pogodak na utakmici u 52. minutu, a gol napadača Bačke ostaće upamćen kao prvi koji je ovaj klub postigao na domaćem terenu u Superligi.

Pobeda koju je Bačka ostvarila nad Metalcem značajna je i zbog toga jer se radi o drugoj pobedi debitanta u Superligi na poslednje tri utakmice.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke