Skupa škola - Zvezda promašivala, Liverpul rešio meč za pet minuta!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.11.2018.
15:50
Izvor: Sportske.net

Omladinska selekcija fudbalskog kluba Crvena zvezda doživela je treći uzastopni poraz u Ligi šampiona za mlade. Liverpul kaznio promašaje izabranika Bratislava Živkovića.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Bolan je bio poraz koji je omladinska selekcija Crvene zvezde doživela krajem oktobra na gostovanju Liverpulu, ali se čini da će nakon današnje utakmice crveno-beli biti još više razočarani.

Liverpul je u okviru 4. kola grupne faze Lige šampiona za mlade savladao Crvenu zvezdu rezultatom 2:0 (0:0) u utakmici u kojoj je domaćin promašio preveliki broj izglednih prilika.

Crvena zvezda: Gordić, Kukolj, Milikić, Jovičić, Stajić, Adžibaba (od 90. Ajdinović), Stojanović (od 62. Stojančić), Kupusović (od 62. Velikić), Jočić (od 82. Burmaz), Terzić (od 90. Dedijer), Joveljić.

Liverpul: Jaroš, Klejton, Kojl, R. Vilijams, Luis, Kejn (od 80. Dikson Boner), Džons, N. Vilijams, Adekanje (od 84. Hoever), Dankan (od 80. Glacel), Kamačo (od 84. Larusi).

Uvodnih dvadesetak minuta meča proteklo je u znaku dominacije engleskog tima. U tim momentima važnu ulogu je odigrao golman Crvene zvezde Miloš Gordić koji je bio nepremostiva prepreka za goste.

Tek od sredine prvog dela crveno-beli uspevaju da se oslobode pritiska i da počnu da grade svoju igru. Šanse su se od tog dela igre ređale kao na traci, a samo je Njegoš Kupusović u tri navrata bio u idealnim pozicijama da savlada golmana Liverpula.

Pogodio je Kupusović prečku u 33. minutu, a samo četiri minuta kasnije imao je "1 na 1" sa golmanom Jarošem ali je Čeh odlično intervenisao. Na kraju prvog dela Jaroš je uspeo da zaustavi i šut Dejana Joveljića koji je šutirao iz pozicije koja nije bila idealna.

Na startu drugog poluvremena crveno-beli nastavljaju sa pritiskom, a Jaroš nastavlja da blista na golu Liverpula. Najbolju šansu u drugom delu za Zvezdu propustio je Dejan Joveljić u 55. minutu, a kada već nisu materijalizovali svoje prilike usledila je kazna.

Liverpul je u razmaku od pet minuta postigao dva gola preko Kurtisa Džonsa i kapitena Adama Luisa iz slobodnog udarca i tako rešio pitanje pobednika na Banovom brdu.

Nema nikakve dileme da su izabranici Bratislava Živkovića zaslužili više na današnjoj utakmici, ali se do boljeg rezultata nije moglo sa ovako lošom završnicom.

Nakon četiri odigrane utakmice crveno-beli ostaju na poslednjem mestu na tabeli Grupe C sa samo jednim osvojenim bodom. Sledeću utakmicu odigraće protiv Napolija u gostima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Tuesday, 06.11.2018
16:56

Zvezda bolja,oni su imali sreće što su pobedili,golman ih je spasao poraza.

avatar
Dorotej
Tuesday, 06.11.2018
17:22

Ne radi se tu o sreći. Naši mladići gube sve utakmice sa takvim ekipama na sličan način. Upitaj se, zašto se "ispromašuju"? Zbog nedostatka sreće ili znanja?

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 06.11.2018
18:54

Hahahahahaha...eto na sreću...Kad oni pobede onda su bili bolji ,kad izgube nisu imali sreće.