Skromni Tuhel svoj prebogati tim vidi drugačije od ostatka sveta

Autor: Pavle Knežević
sreda 12.12.2018.
00:31
Izvor: Sportske.net

Zvedu na terenu nije potcenio, što je potvrdio i rečima na sastanku sa novinarima

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Pari Sen Žermen je večeras ponovo pokazao klasu u pobedi nad Crvenom zvezdom u Beogradu, ali njegov Tomas Tuhel ne misli da je tim zaslužio da se priča o njemu kao o kandidatu za osvajanje titule Lige šampiona.

"Nije normalno za PSŽ da stalno idemo u polufinale i finale, moramo biti svesni da igramo Ligu šampiona. Moramo biti skromni i svesni mesta na kome se nalazimo. Ne verujem da postoji jedan način do uspeha. Navijači mogu da sanjaju, ali mi ne smemo sebi da dozvolimo da ispustimo koncentraciju i da ne budemo stalno na visokom nivou", rekao je Tuhel novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

"Sveci" su poveli 2:0, Zvezda smanjila, ali onda su gosti postigli još dva gola i tako stavili tačku na meč.  Novinari su primetili da je domaćin bio bolji u tih oko 15 minuta drugog poluvremena, što je Tuhel priznao.

"U pravu ste, tih oko 15 minuta drugog poluvremena jesu bili komplikovani, ali u preostalo vreme smo pokazali jako dobar mentaltet i kvalitet, igrali smo kompaktno, zajednčki, potpuno kontrolisali situaciju, popunjavali rupe, sprečavali kontranapade, pravili smo šanse, ali ih nismo iskoristili.

Trebalo je još par šansi da iskoristimo, jer ume da bude opasno ako to ne uradimo, pogotovo protiv Zvezde na 'Marakani', ali pokazali smo snagu i zrelost i kontrolisali smo situaciju.

Za mene je danas bilo jako bitno da postignemo prvi gol, jer kad igrate protiv Zvezde na Marakani, može da postane teško ako ne uradite to na vreme. To se videlo posle 2:0, kao da smo zaboravili da postignemo i treći gol, a i Zvezda je počela tada da igra riskantnije, jer nije imala šta da izgubi i zato je pravila šanse. Ali, tao se igra u Ligi šampiona, posebno na 'Marakani'. Ipak, pokazali smo kvalitet i jako sam ponosan na tim
", rekao je Tuhel.

Portparol Pari Sen Žermena je pre početka konferencije za medije rekao da je tim upravo obavešten o terorističkom napadu u Strazburu i izrazio je saučešće porodicama žrtava.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
äxwell
Wednesday, 12.12.2018
10:06

Upravo vidi svoj tim kao ostatak svijeta! Nisu oni jos za polufinala LS a kamoli osvajanja iste!

avatar
GO HARD
Wednesday, 12.12.2018
15:47

Nek Lpul jeste😂

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Wednesday, 12.12.2018
08:22

Izgleda da ni Tuhel nije svestan da se stadion zove Rajko Mitic,a da je Marakana u Brazilu.

avatar
Bergkamp10
Wednesday, 12.12.2018
18:35

Marakana, uvek i zauvek