Škote "masakrirao", Srbima bio taličan u Bukureštu - Evo ko sudi "Orlovima" u Rumuniji!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.10.2018.
12:21
Izvor: Sportske.net

Nešto više od dve godine nakon što je delio pravdu u duelu Steaue i Partizana Holanđanin će ponovo suditi Srbima u Bukureštu.

Epa/Sergei Ilnitsky
Epa/Sergei Ilnitsky

Povezane vesti

UEFA je za glavnog arbitra utakmice 4. kola Lige nacija između Rumunije i Srbije imenovala Kevina Bloma kome će pomagati Rob van de Fen i Čarls Šap.

Deluje sudbinski, ali isti arbitar je pre nešto više od dve godine na "Nacionalnom stadionu" u Bukureštu delio pravdu u utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona između Steaue i Partizana.

Taj meč je odigran pred praznim tribinama, a završen je remijem (1:1) koji je kasnije Partizanu omogućio da se plasira u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno u grupnu fazu Lige Evrope.

Tu je još jedan zanimljiv podatak, ali i jedna kontroverzna odluka koja prati karijeru Kevina Bloma.

Holanđanin je nedavno delio pravdu u duelu Spartaka iz Subotice i Brendbija u Beogradu (0:2), a od 2011. godine do danas sudio je tri puta u Bukureštu ekipi Steaue.

Pasionirani ljubitelji reprezentativnog fudbala pamte veliku grešku Kevina Bloma u kvalifikacionoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj koju su 3. septembra 2011. godine odigrali Škotska i Češka.

Arbitar iz Holandije dosudio je penal koji je Česima omogućio da dođu do izjednačujućeg gola, a u nadoknadi vremena nije svirao očigledan penal za domaćina. Na kraju kvalifikacija pokazalo se da je taj bod u Glazgovu obezbedio Česima plasman u plej-of ispred Škotske koja je zaslužila drugo mesto u Grupi I.

Česi su kasnije kroz baraž eliminisali Crnu Goru i obezbedili plasman na EURO 2012. godine.

Nadajmo se da Kevin Blom neće "krojiti" rezultat u Bukureštu i da će se o pobedniku odlučivati isključivo na osnovu prikazanog na terenu, a u isto vreme verujemo da će Srbija u tom slučaju dokazati kvalitet i savladati Rumune.

Utakmica 4. kola Grupe 4 Lige C u Ligi nacija između Rumunije i Srbije igra se u nedelju od 15 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Апис
Friday, 12.10.2018
12:37

Мени овај личи на Џима Керија у филму ,,Бетмен". Само да офарба косу у црвено и обуче зелени костим са упитницима...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 12.10.2018
12:35

Specijalac samo je pitanje kakav mu je zadatak ovoga puta.