Skenderbeg došao u Beograd po pobedu

Autor: Pavle Knežević
sreda 01.11.2017.
18:00
Izvor: Sportske.net

Trener Skenderbega ne krije ambicije.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Trener Skenderbega Ilir Daja kaže da je njegova ekipa došla u Beograd da pobedi, kao i da ga ne zanima ništa drugo osim fudbala.

"Igraćemo vrlo tešku utakmicu protiv Partizana. Imaju veoma kvalitetne igrače, a imaće i podršku navijača, što im je dodatni stimulans i otežavajuća okolnost za nas, ali mi dolazimo sa ciljem da pobedimo.

Gledajući poslednje tri utakmice, mi smo osvojili isto bodova koliko i oni, a u Elbasanu smo pokazali da možemo dobro da igramo. U Beogradu se nadamo dobrom rezultatu
", rekao je Daja novinarima u Beogradu.

Partizan ima kvalitetniji sastav na papiru, a imaće i podršku navijača.

"To im daje prednost, ali i im stvara i pritisak. Moramo da igramo pažljivo, kao i do sada. Znamo Partizan, znamo i njihove glavne akcije. Istina je da će biti teško, ali ne i nemoguće pobediti", rekao je Daja.

Trener zna šta da očekuje od rivala.

"Protivnik sada neće morati da prolazi kroz fazu prilagođavanja, kao u prvom meču. Očekujemo da krenu agresivno od početka. Mi moramo da budemo mirni da bismo prevazišli teškoće", rekao je Daja.

Neizbežno je bilo pitanje o Fljamurtariju, koji je pre 30 godina uspeo u dvomeču da izbaci Partizan i to je bio poslednji put da je tim iz Albanije uspeo da iz Beograda prođe dalje. Drugo je, naravno, bilo o incidentima i nacionalizmu.

"Fokus treba pre svega da bude na sportskom aspektu. Mi smo ovde došli da odigramo utakmicu, nadam se da će nam protivnik uzvratiti gostoprimstvo koje smo mi njima ukazali. Neka sutra fudbal govori svoje, a ostalo se ne tiče ni nas, ni protivnika.

Fudbal treba da zbližava ljude, a ne da ih udaljava. Mi smo došli da igramo fudbal.

Što se tiče Fljamurtarija, on je tada teško prošao, ali ne može se govoriti o sličnostima, mnogo se sport promenio tada. Moramo se uzdati i u faktor sreće. Moramo biti svesni naših ciljeva, ali znamo da će utakmica biti teška
", rekao je Daja.

U Skenderbegu nema problema sa povredama, ali je trener rekao da je nekoliko igrača još "rovito" i da je njihov nastup neizvestan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke