''Sjajni su primeri kao što je Zvezda, Novak Đoković... to sam sve saznao skoro...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.04.2020.
12:27
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Kad sve ovo prođe, i njega ćemo ponovo videti na ''Marakani''.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Legendarni fudbaler Dejan ''Rambo'' Petković, koji je punu afirmaciju stekao u Zvezdi, a onda u Brazilu ostvario karijeru kao nijedan drugi fudbaler sa ovih prostora, i posle okončanja karijere je ostao da živi u toj južnoameričkoj zemlji.

Tamo je i sada, tokom pandemije koronavirusa, odakle je govorio za klupski sajt Crvene zvezde i najavio dolazak na ''Marakanu'' po završetku aktuelne situacije.

''Zvezda se posle derbija, koji ipak nije bio na nivou kvaliteta obe ekipe, vratila sa dve pobede i sada je najbitnije održavati kondiciju da bi, kada se vrate normalnim treninzima, bez obzira da li će se prvenstva nastaviti ili ne, dolaze druga takmičenja poput kvalifikacija za Evropu i treba se spremiti i za sledeću sezonu koja je pred nama.

Kada sam se bavio fudbalom i kada su bili veoma teški treninzi uvek sam govorio kondicionim trenerima da ne mogu da me teraju u toj meri koliko ja mogu da izdržim. Znam da im nije lako, ali bolje im je da treniraju jer su tako aktivni.

Ja ću verovatno početkom septembra doći u Srbiju i iskoristiću tu priliku da pogledam Zvezdinu utakicu i pružim podršku našim fudbalerima'', izjavio je Petković.

Upoznat je sa situacijom u Srbiji, a ono što ga je obradovalo u svemu ovome jeste humani gest Zvezdinih fudbalera, koji su donirali određena sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme.
-
Kazino baner
-
''To je ono što fudbaleri i treba da rade – da budu primer drugima. Odličan primer i gest. Fudbal u suštini, kao najvažnija sporedna stvar na svetu, treba da bude ogledalo. Kada neko ko želi da počne da se bavi fudbalom pogelda šta i kako se ponaša njegov idol, sigurno da to ima velikog uticaja na one koji tek kreću sa poimanjem fudbala.

Kada neko, kao što su uradili fudbaleri Zvezde, naprave, van fudbala, sjajan gest, treba im se zahvaliti pružiti ruku i reći svaka čast. To nije dužnost, to je dobra volja i nije lako. Sjajni su primeri kao što je Zvezda, Novak Đoković, to sam sve saznao skoro, i ja im se zahvaljujem na tome'', naglasio je Petković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 06.04.2020
12:52

Rambo, legendo (znam koliko mi je samo bilo zao sto 90-ih pa cak i kasnije nisi igrao za reprezentaciju), ako si gledao Derbi, sigurno znas zbog cega Partizan nije bio na nivou, nemoj sad te price, nismo deca.

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 07.04.2020
17:51

E jbg sad :) mislim na ovaj nivo Partizanov,ne treba ti to.

avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 08.04.2020
07:12

Zbog toga sto je to vas nivo ljepi.

avatar
Tuesday, 07.04.2020
18:29

E jbg sad, ne treba ni nama i ostalima igranje u ovakvoj ligi pa je ipak igramo.

avatar
Piksi G00L iz korner
Monday, 06.04.2020
12:40

Hvala ti Boze sto si odlucio da ja budem Zvezdas.

avatar
Monday, 06.04.2020
13:09

Nestor El Maestro je rođen 1983. godine u Beogradu. Otac mu je od ranog detinjstva usadio ljubav prema fudbalu. Vodio ga je redovno na utakmice Crvene zvezde. Međutim, kada je napunio osam godina sa porodicom se preselio u Englesku.

Kada je napunio 16 godina odlučio je da promeni ime, jer se stideo svog porekla.

- Hteo sam da se rešim onog 'ić'. Nakon toliko godina u Engleskoj osećao sam se kao Britanac, a bilo me je i sram što sam iz Srbije koja je tada u svetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije prezime se završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine - rekao je Nestor u jednom intervjuu za "Gardijan".

Prvi put je ime promenio u Džon Smit, a onda je vratio ime Nestor i dodao El Maestro jer mu je zvučalo "kul".

- Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim sa tim - rekao je tada trener.

Mislis, ovakav zvezdas?

avatar
Tuesday, 07.04.2020
18:32

Nesta? Alesandro NESTA? Jesi li i ti ovako promenio ime i prezime, priznaj? Hahaha Vi ste bre transverzala nju delhi-islamabad-tirana-sarajevo-zagreb, o cemu mi pricamo...

avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 07.04.2020
17:59

S obzirom da ti dolazis na vesti o Zvezdi samo da trolujes i da siris partizanske lazi, zlobu, zavist i ljubomoru, a ne da nesta prenosis realno, onda ti ja moram reci da je taj covek o kome ti pises nikad nije bio navijac Zvezde i sto vise on je sto puta veci grobar od tebe ljepi.

avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 07.04.2020
09:08

Mogao bi i ti da se zahvalis Bogu sto ti je dao mogucnost da svoj zivot posvetis Zvezdi i meni ljepi.