Sjajni Partizan, ''petarda'' zamalo izostala!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.03.2017.
18:52
Izvor: Sportske.net

Najbolja partija ekipe Partizana ovog proleća i njihov najubedljiviji trijumf u nastavku sezone. Đurđević nastavio da rešeta, Leonardo golom obeležio rođendan, pogodio i ''Bleki'' Milenković, veliki posao odradio i Tavamba.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ostvarili su večeras u Humskoj ''jubilarnu'', dvadesetu pobedu od početka sezone u Superligi i ujedno produžili niz nepobedivosti na 23 uzastopne utakmice.

Crno-beli su u meču 27. kola Superlige savladali ekipu Voždovca rezultatom 4:0, a imajući u vidu brojne prilike, trijumf Nikolićevog tima mogao je da bude i još ubedljiviji.

Partizan je bukvalno od prvog minuta počeo da vrši žestok pritisak na polovini Voždovca i kao plod takve igre, crno-beli su vrlo brzo počeli da stvaraju i odlične prilike.

Kosović, pa Leonardo, pokušavali su ''makazicama'', Đurđević je potom imao jedan opasan udarac iskosa sa leve strane, a inicijativa Partizana donela je rezultat već u devetom minutu meča.

Tada je Kosović ispred kaznenog prostora poslao loptu na desnu stranu gde se nalazio Tavamba, snažni Kamerunac je centrirao ka Đurđeviću, a napadač crno-belih je prelepim udarcem ''makazicama'' savladao Popovića, za vođstvo domaćih od 1:0.

Gosti su potom u 24. minutu imali jedan dobar pokušaj sa preko dvadeset metara, kada je lopta otišla pored gola, ali Partizan je i dalje imao potpunu kontrolu dešavanja na terenu.

Brazilac Leonardo, koji danas slavi 25. rođendan, pokušao je u 30. minutu sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla iznad prečke, a četiri minuta kasnije odlično je šutirao Đurđević pod prečku, kada je čuvar mreže ''Zmajeva'' izbio loptu u korner.

I u samom finišu prvog poluvremena crno-beli ipak uspevaju da dupliraju vođstvo. Akcija crno-belih tekla je po desnoj strani, usledio je centaršut i odbijena lopta ka Leonardu, koji sa petnaestak metara snažnim, udarcem ''cepa'' mrežu za vođstvo od 2:0.

Golove iz prvog poluvremena možete da vidite OVDE.

I u nastavku slična slika na terenu. Baš kao i u prvom poluvremenu, samo devet minuta trebalo je crno-belima da nađu put do mreže Voždovca. Ovoga puta strelac je bio štoper Nikola Milenković, koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru gostiju, posle kornera koji je izveo Janković sa leve strane - 3:0!

Samo osam minuta kasnije, još jedna dobra akcija Partizana, Tavamba je umakao Mihajlovu na ulasku u kazneni prostor, štoper gostiju ga je oborio i za sudiju Širokog nije bilo dileme - penal za Partizan i crveni karton za Mihajlova.

Najstrožu kaznu izveo je Uroš Đurđević, i to za udžbenike, neodbranjivo, pod prečku za velikih 4:0.

Posle toga, ritam utakmice je opao, trener Partizana Marko Nikolić je umesto Tavambe i Đurđevića na teren poslao mladog Jovanovića i iskousnog Đilasa.

Ipak, do kraja nije bilo većih prilika, izuzev one koju je propustio Everton, ali i Đilas u nadoknadi vremena, posle kornera.

U isto vreme, Javor Matis je u Ivanjici savladao Metalac sa 1:0, a Napredak je istim rezultatom kao gost bio bolji od Rada. Gol odluke u tom meču postigao je Vukanović u 72. minutu.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 19.03.2017
00:46

https://www.youtube.com/watch?v=TyMSenNPYKc- 8:25 (ima i pre toga na 8:06, a jos bolje i verovatno i najbolje se obaranje videlo u Areninom usporenom snimku, strasno koliki je to bio faul)- prvi penal za Partizan i ko zna koji karton za Mihajlova, 11:41 i 12:16- drugi penal, 14:20 i 14:30- treci penal. Jesu li to te reforme, alo?! Naravno, ko zna koji kad bi se sve sabralo, naravno da mu je na kraju dao direktan crveni, zasluzio ih je tri. Ima da peva sto je ostao na terenu toliko dugo, u najboljem slucaju dva.

avatar
Man united
Sunday, 19.03.2017
13:32

Auuu, brate, ja sam mislio da je Povratak kralja nerealan. Ali evo, bogami, dobio tesku konkurenciju. Iz sva 3 snimka mogu da zakljucim da je Tavamba teski simulator. Cestitam, dobili ste novog Ilijeva, padavicara :P Pipne ga neko, on pada ko da ga je top pogodio. I tebi su ovo penali?? Pa, nije ti ovo kosarka da ako te protivnik dodirne sa 2 ruke istovremeno, da se svira faul. Za penal mora da bude pravi kontakt, nije ti ovo balet. Umesto da budes srecan sto Tavamba nije dobio bar 2 zuta, ti se jos i bunis.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 19.03.2017
17:00
avatar
Saturday, 18.03.2017
21:28

Voždovac došao da izgubi i da digne cenu igračima Partizana, to samo ne vide Fiorentina, Hamburger, Anderleht, Sent Etjen...i ostali klubovi zainteresovani za Partizanove igrače. Dok protiv zvezdice svi ginu na terenu, a ona ih ipak sve redom kao od šale pobeđuje i zato se otimaju najveći evropski klubovi o zvezdicinim igračima kao npr. da se slikamo.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Saturday, 18.03.2017
23:00

npr Grujic Liverpul :) samog sebe ubijes ovakvim glupostima

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 18.03.2017
23:18

Rajo Bozovic pardon Rajo Valjekano pardon Espanjol pardon Alaves pardon prdon nprdon napredon napredno...

avatar
Saturday, 18.03.2017
20:01

Celo 1p je bilo za highligts, igralo se brzo, direktno i svaki napad je bio prilika, šansa ili gol. Poluvreme koje vraća nadu srpskom fudbalu. Do crvenog kartona i 4:0 je model kako Partizan treba da igra, bilo je tehničkih grešaka na obe strane, propuštenih naših šansi i njihovih prilika ali je tempo bio neverovatno visok za SL, Partizan je svo vreme do tada bio ili u napadu ili u presingu. Nikolić je možda prvi put u sezoni izveo najjači tim u datom trenutku, možda zato što ostavljam da se o ukusima raspravlja na desnom krilu: Janković, Mihajlović, Đuričković (Stevanović povređen) i plod toga kao i napredak svih igrača je ovako kvalitetna igra. Dodao bih da Tavamba opravdava poverenje i ne samo to dominira i dominiraće SL još više kako dobija više minuta. Govorili su da je panj, a on je jedan od boljih tehnički obučenih igrača u SL. Sudije su dozvolile da se igra ali penal nad Tavambom i dva nepostojeća ofsajda kao i ono smešno merenje odstojanja živog zida i doduše nedosuđen prekršaj Leonarda kvari kompletan utisak.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 19.03.2017
00:23

highligHts, jedno h nedostaje:-D

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 19.03.2017
12:53

Ako ti je tako lakse Hahaha

avatar
Sunday, 19.03.2017
11:44

Sledeći put pišem hajlajC :D

avatar
Reus
Saturday, 18.03.2017
19:56

Vozdovac dosao da izgubi i da digne cenu igracima partizana,to samo ne vide povratak kralja i njemu slicni.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 18.03.2017
19:53

IGRAJMO NAJLEPSU IGRU!