Sjajne vesti za Vošu pred derbi sa Zvezdom!

 • Autor: Darko Mitrović

 • 30. mart 2016.

 • 18:29

 • Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Klub sa ''Karađorđa'' ih je potvrdio ''sa velikim zadovoljstvom''!

Sjajne vesti za Vošu pred derbi sa Zvezdom!
Foto: fkvojvodina.rs
Značajan finansijski problem koji je nedavno potresao novosadskog superligaša, konačno je rešen, pa na ''Karađorđu'' mogu da odahnu.

Klupski račun je odblokiran i ukinute su menice, pošto je FK Vojvodina dobio sudski spor protiv kompanije ''Vuković 1967''.

Ovo je potvrđeno i zvaničnim saopštenjem na klupskom sajtu, a današnja vest će svakako biti i dodatni podstrek igračima Vojvodine pred subotnji derbi sa Crvenom zvezdom u Novom Sadu.

Saopštenje Upravnog odbora Vojvodine objavljujemo u celini.

''Sa velikim zadovoljstvom i ponosom usled pobede u pravnom sporu sa kompanijom 'Vuković 1967' DOO, fudbalski klub Vojvodina obaveštava javnost, svoje poverioce i svoje navijače da od danas tekući račun našeg kluba više nije u blokadi po tom osnovu, kao i da su ukinute menice koje je nedavno protivpravno aktivirala firma 'Vuković 1967' DOO, odnosno njen vlasnik i bivši potpredsednik FK Vojvodina Dragoslav Vuković.

Podsetimo, firma 'Vuković 1967' DOO je ovog meseca protivpravno prisvojila 525.000 evra sa tekućeg računa FK Vojvodina i ujedno blokirala klupski račun na preko 300 miliona dinara.

S obzirom na to da su nadležne sudske institucije donele pravednu i jedinu ispravnu odluku, kojom su ukinute menice kojima raspolaže kompanija 'Vuković 1967' DOO, fudbalski klub Vojvodina javno apeluje na pomenutu firmu da u najkraćem mogućem roku vrati protivpravno prisvojeni novac na tekući račun FK Vojvodina. U suprotnom, pravni i finansijsko-ekspertski tim FK Vojvodina pokrenuće novu tužbu protiv firme 'Vuković 1967' DOO, ovoga puta za izgubljenu dobit.

Fudbalski klub Vojvodina podseća javnost da je od učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope ove sezone, naš klub od UEFA zaradio ukupno 860.000 evra, kao i dodatnih 100.000 evra na osnovu prodaje TV prava.

Nažalost, jedan korak nam je nedostajao da plasmanom u Ligu Evrope mnogo brže nego što se očekivalo izvršimo potpunu finansijsku stabilizaciju kluba, koji je pre samo dve godine, kada je u njemu boravio gospodin Dragoslav Vuković kao potpredsednik kluba, bio u dugu od oko 7,5 miliona evra.

Ipak, i sa prihodima koje smo ostvarili, stekli smo uslove da klub približimo finansijskoj konsolidaciji i da narednog leta pokušamo da napravimo još jedan korak dalje na međunarodnoj sceni.

Nažalost, zbog nezakonitog prisvajanja novca sa računa FK Vojvodina, igračima i Radnoj zajednici našeg kluba se kasni sa isplatom zarada, što svakako utiče na atmosferu i onemogućava ekipu da bude fokusirana isključivo na teren, pa je i sam plasman u evropsko takmičenje naredne sezone doveden u pitanje, kako rezultaski, tako i administrativno, jer je deo tih sredstava planiran za sanaciju dugova iz perioda boravka gospodina Vukovića u klubu.

Podsećamo da je fudbalski klub Vojvodina socijalno-odgovorna ustanova u okviru koje svakodnevno trenira preko 300 dečaka bez naknada za članarinu, hrani 100 porodica i da niko nema pravo da im uskraćuje zarade koje su vrednim i napornim radom zaslužili.

Iz tog razloga, još jednom javno apelujemo na firmu 'Vuković 1967' DOO da fudbalskom klubu Vojvodina vrati protivpravno uzeti novac i na taj način izbegne dalje sudske tužbe i sporove, koji će, uvereni smo u to, poput prethodnih biti rešeni u korist pravde i FK Vojvodina, jer niko nema pravo da oduzima Novosađanima novo evropsko fudbalsko leto kakvo je bilo prethodno, kada je ceo sportski Novi Sad disao zajedno i sanjao Ligu Evrope'', navodi se u saopštenju.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari