Sjajne scene iz Mladenovca - Ovakvo oduševljenje i podršku ''Orlovi'' dugo nisu doživeli!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 12. novembar 2019.

  • 18:22

  • Izvor: Sportske.net, fss.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Što je najvažnije, njihova podrška je najiskrenija.

Sjajne scene iz Mladenovca - Ovakvo oduševljenje i podršku ''Orlovi'' dugo nisu doživeli!
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
Prelepo iskustvo danas su u Mladenovcu doživeli reprezentativci Srbije - vezista Luka Milivojević i golman Marko Dmitrović.

Oni su tamo posetili OŠ ''Momčilo Živojinović'' i Gimnaziju, gde su ih učenici oduševljeno dočekali, a deo te atmosfere možete da vidite i u priloženom snimku sa Instagram naloga FSS.

U OŠ ''Momčilo Živojinović'' Milivojević i Dmitrović su ušli na čas engleskog jezika, onda i na čas geografije i najpre izazvali veliko iznenađenje, a onda i oduševljenje prisutnih učenika. Slična atmosfera i u Gimnaziji, gde su reprezentativci Srbije ''upali'' na čas fizičkog vaspitanja.

''Uživali smo ova dva i po sata. Zaista je fenomenalan osećaj kad dobijete priliku da usrećite decu. Svi smo mi bili đaci, imali smo svije navike, nestašluke…Ali ta sećanja iz đačkih klupa nikada ne blede i zauzimaju posebno mesto u našoj memoriji.

Najviše mi se dopala reakcija mladenovačkih prvaka, reakcija tih mališana je obično i najiskrenija jer ide iz duše. Mogao bih ovako satima da se družim sa njima, da delim autograme i da se slikam, jer znam da će oni to pamtiti do kraja života. Mnogo mi se dopala akcija i preuzimam na sebe sve obavezu da uskoro organizujem nešto slično i u mom Kragujevcu'', izjavio je Luka Milivojević.

Sične utiske iz mladenovačkih škola poneo je i Marko Dmitrović.

''Ove scene su nešto što nas čini srećnim i što nam stavlja do znanja da smo ipak odabrali pravu profesiju. Zadovoljstvo je videti radost na dečijim licima i shvatiti da ona zaista vole svoju zemlju i navijaju svim srcem za srpsku reprezentaciju.  Jasno je da se u Srbiji sve deli na 'zvezdaše' i 'partizanovce', da ima navijača Vojvodine, Rada, Spartaka, Napretka, Radničkog…

Ali, svima nama državni tim treba da bude iznad svega. Navijanje za Srbiju treba da bude stvar opšte kulture, jer sam imao zadovoljstvo da igram u zemljama gde se nacionalna obeležja poštuju na jedan poseban način.

Vidim da mladenovačka deca obožavaju fudbal i setio sam se svojih đaćkih dana kada sam pravo sa časova jurio biciklom na Palić da gledam trening naših reprezentativaca i da ih jurim posle toga za autogram i fotografiju'', izjavio je Dmitrović.
- -
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari