Sjajna priča - Sloboda dovela bivšeg kapitena Mančester sitija?! A šta ''Građani'' kažu o tome?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.07.2018.
18:07
Izvor: Sportske.net

Jedan transfer koji su Užičani realizovali izazvao je veliku pažnju i širom Evrope, ali i u - Zimbabveu.

mancity.com
mancity.com

Povezane vesti

Među brojnim temama koje su danas privukle pažnju na društvenim mrežama jeste i ona koja se tiče naše Slobode iz Užica i - engleskog Mančester sitija.

Fudbaler koji povezuje ova dva kluba, i to na nesvakidašnji način, zove se Tinotenda Čibaro, 25-godišnji momak iz Zimbabvea.

O čemu se radi?

Na Ostrvu je u više navrata privukla pažnju informacija da je pomenuti Zimbabveanac svojevremeno, u mlađim kategorijama, nastupao u Mančester sitiju, kao i da je čak bio kapiten njihove U21 ekipe?!

Čak su se pojavile i njegove fotografije u dresu Sitija i sa kapitenskom trakom, ali iz tog kluba je zainteresovanima u više navrata prosleđena informacija da fudbaler tog imena i prezimena nikada nije igrao u Mančester sitiju.

Navodno, on se pre dolaska u Užice hvalio kako je bio kapiten mlade ekipe ''Građana'', kao i da je upisao nekih 18 nastupa u dresu škotskog Kilmarnoka, ali je i to dovedeno pod sumnju.

U prilog tome, na internetu se može pronaći i jedan njegov intervju koji je dao pojedinim medijima u Zimbabveu januara ove godine, gde se navodi da je on rođen u Harareu, u jedanaestočlanoj porodici, da je ''pre šest godina bio kapiten U21 ekipe Mančester sitija'', ali da potom nije išlo sve onako kako se ovaj ofanzivni vezista nadao.

U intervjuu je govorio i o Sitiju, i o dolasku u Slobodu i privikavanju na srpski fudbal.

''Igranje u Mančester sitiju bilo je veliko iskustvo koje me je razvilo i kao igrača i kao ličnost. Takođe, omogućilo mi je da budem na sceni zajedno sa nekim fenomenalnim igračima. Naučili su me mnogim lekcijama.

Ako ste nekada bilo deo 'Građana', uvek ćete biti 'Građanin'.

Uspeo sam dobro da se snađem u Srbiji. Moram priznati da je bilo malo teškoća prvih nekoliko meseci, nažalost sam bio i povređen, ali uz pomoć fizioterapeuta i lekara sam uspeo da se oporavim.

Igra se stvarno 'fizički', ali se trudim da se prilagodim njihovom stilu igre'', objašnjava, između ostalog, Čibaro u tom intervjuu...
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Friday, 20.07.2018
16:15

Овај већа превара од Фредија Адуа.

avatar
MALI PLAVI
Thursday, 19.07.2018
20:16

Opet neki sa lažiranim papirima.

avatar
Realni Miloš
Thursday, 19.07.2018
18:22

Kakav iskorak u karijeri. Posto ima eu pasos mogao je u trecu nemacku, petu englesku, drugu skotsku, zasto bi izabrao Slobodu. Ali, ajde na stranu cela laz. Ako je dobar neka igra. Nije bitno odakle je