Sjajna priča - Bivši fudbaler Partizana i reprezentativac postao arhitekta!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.11.2018.
23:03
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

I time se veoma uspešno bavi po okončanju igračke karijere.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Sećate li se Gorana Gavrančića?

Nekadašnji reprezentativni defanzivac je svoju uspešnu fudbalsku karijeru završio pre skoro devet godina i od te 2010. godine usmerio svoju pažnju na posao za koji se školovao tokom bavljenja fudbalom - posao arhitekte.

Odlično se snašao u svemu tome i tako našao za njega idealan način da nastavi sa životom posle fudbala.

Podsetimo, on je u mlađim kategorijama bio član Crvene zvezde, odakle se preselio u Čukarički i na Banovom brdu je sticao svoje prvo seniorsko iskustvo, i to u periodu od 1997. do 2001. godine.

Potom je usledio odlazak u inostranstvo, u ukrajinski Dinamo iz Kijeva, gde se sjajno snašao i gde je proveo dugih sedam godina, tokom kojih se izborio i za ulogu reprezentativca naše zemlje, za koju je nastupio 28 puta.

Bio je na pozajmici i u PAOK-u 2008. godine, a godinu dana kasnije je postao član Partizana za koji je odigrao 15 mečeva, pre nego što se pred sam kraj igračke karijere preselio u Kinu 2010, gde se nije dugo zadržao.

Dugo se o njemu nije pisalo u medijima, ali tu tišinu prekinula je Biljana Obradović, portparolka Partizana, koja je za najnoviji ''Partizanov vesnik'' pripremila veoma zanimljiv intervju sa Goranom Gavrančićem, danas 40-godišnjim arhitektom.

''Znam iz razgovora sa svojim kolegama, mogao bih da kažem da je čovek posle fudbalske karijere životni invalid, ako se ne snađe, a čitao sam da su najveće psihološke krize kod bivših fudbalera, jer je tu najveća medijska pažnja. Ti nemaš svest da si jedan životni invalid, misliš da novac nadomešćuje, da imaš nekog ko će da ti plaća račune, da razmišlja šta ćeš da jedeš...

Ja sam hteo da upoznam život, namerno sam odlazio i u poštu da plaćam račune, da upoznajem obične ljude, ali i da budem gospodar svog slobodnog vremena. Ne šaljem nikakve poruke, ali ako ikako mogu, ljudi treba da se organizuju na vreme.

Svaki čovek ima svoje talente, treba ih otkriti.

Kada je arhitektura u pitanju, ja ne pravim samo 3D modele, već se trudim i da ono što sam osmislio, da se to i izvede'', objašnjava Gavrančić.

Screenshot: YouTube/Danas Conference Center
Goran Gavrancic

U ovom poslu opčinila ga je i obrada drveta, pa dosta vremena provodi i u stolarskim radionicama.

''Za jedan uspešan enterijer nije dovoljan projekat, mašta... potrebna je ljubav. Ona se kod mene stvorila prema materijalu kao što je drvo. Želim da ljudima dočaram šta sve drvo daje'', istakao je Gavrančić i podsetio, uz još jednu odličnu poruku:

''Možete da pogledate, kada su me 2004. godine pitali čime želim da se bavim, ja sam već tada rekao da će to biti arhitektura''.

''Kod nas je mišljenje da ti kao bivši sportista i mladi trener, treba ti 4-5 godina da uzmeš klince da treniraš. To je isto kao meni da daju da projektujem najbolju zgradu. Ja sada treba da se učim na toj deci, a ona su najbolje što imamo.

Deca treba da prime moje greške, koje su neminovne kod trenera početnika i da ih onesposobim za dalje bavljenje sporta. Treba obrnuto da bude, jer igrače sa velikom karijerom, oni imaju veliko iskustvo.

Danas je trener selektor, menadžer, kao što je u Engleskoj. Ljudi, uzimajte bivše sportiste koji zaista žele time da se bave'', naglasio je Gavrančić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Thursday, 22.11.2018
13:24

Deo odbrane koja je primila jedan gol u 10 meceva kvalifikacija. Vidi se po ovome i da nije tipican fudbaler. Kako me nervira ova zena btw.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 22.11.2018
09:06

Goran Neimar:-D