Sjajna predstava u Humskoj, odlični Partizan nosi lepu prednost u Tursku!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 08.08.2019.
22:57
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana slavili su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV

Povezane vesti

Odlična igra u ofanzivi "crno-belih", Malatija nije umela da izađe na kraj sa sjajnim Sumom, na kraju 3:1 (1:0) za pulene Sava Miloševića, nesrećno su primili gol posle kornera u finišu susreta.

Neverovatan početak, Suma je sjajno prihvatio pas Miletića, odmah je uočio da je Sadik usamljen pred golom rivala, pravovremeno ga je proigrao, da bi Nigerijac sa par metara samo plasirao loptu u nebranjenu mrežu gostujućeg sastava.

Dobri su "crno-beli" bili od starta, usledila je velika šansa za Sumu, koji je iz vrlo dobre pozicije u kaznenom prostoru rivala raspalio po lopti, ali je golman gostiju Farnol uspeo da odbrani njegov pokušaj.

Usledila je sredinom prvog poluvremena retka prilika za fudbalera Malatije, dobar udarac iz daljine, ali je Vladimir Stojković bio na visini zadatka.

U finišu prvog dela prilika i za Zorana Tošića, šutirao je iz omiljene pozicije, ali tik pored gola rivala.



Na samom startu drugog dela šansu je dobio novajlija Takuma Asano, koji je u klub stigao iz Arsenala.

Zamenio je mladog Stevanovića, a "crno-beli" su i sa njim nastavili jednako dobro, možda i bolje da napadaju.

Ređale su se prilike pred golom rivala, Takuma je imao jednu izglednu šansu, kada je nakon pasa Sume izbio sam pred golmana Malatije, ali je čuvar mreže iz Benina odlično reagovao.

Ipak, samo par minuta kasnije, nova prilika za Asana, ponovo ga je proigrao Suma, ovoga puta je Farnol bio nemoćan, Japanac trese mrežu turske ekipe i to na debiju u dresu Partizana.

Nisu se tu zaustavili "crno-beli", pretio je ponovo Asano, ali je u 79. minutu Farnol još jedno pokazao da je sjajan golman.

Nakon toga je Partizan doživeo veliki peh, teren je zbog povrede morao da napusti iskusni Ostojić, zamenio ga je Vujačić.

A onda, 84. minut, korner za Malatiju, centaršut Torea, gol glavom postiže Čebake, Turci su prepolovili zaostatak.

Ipak, sve je došlo na svoje pet minuta kasnije, Čebake je igrao rukom u svom kaznenom prostoru nakon pokušaja Asana, sudija Ivanov je pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo večeras izvanredni Sejduba Suma, matirao je raspoloženog Farnola i vratio dva gola prednosti Partizanu.

Do kraja nije bilo promene rezultat, Partizan je stekao komfornu prednost pred revanš u Turskoj, koji je na programu za nedelju dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

59 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 09.08.2019
13:51

Pogledao na tv, pa moram da se ispravim, iako još nije ni objavljeno: ogromna sudijska greška je nedosuđen ofsajd nego korner za Malatiju, posle koga je pao gol. Naime, vraćao sam više puta i zaustavljao sliku. Lopta je bila upućena špicu koji je bio ispred Uroševića u 100% ofsajdu, tako da je sudija morao da digne zastavicu, a samim tim i iznuđena (inače zaista odlična) intervencija Uroševića i izbacivanje u korner, nije trebala da se računa, nego je akcija morala biti prekinuta zbog upućivanja lopte prema igraču koji je bio u ofsajdu. 100%.

Nažalost, moram da konstatujem da je, osim Pavlovićevog čekanja lopte kod kornera, zbog čega ga je za glavu niži igrač nadskočio, mnogo veća krivica - Stojkovića. Radilo se o lopti koju bi većina golmana uhvatila kao krušku, a Stojković je napravio korak prema njoj, ali se zaustavio, nesiguran, pa zauzeo poziciju da čeka eventualni šut. Bilo je više nego dovoljno vremena da golman to pokupi i da se o tome više i ne priča. Ali, sad, šta je tu je.

avatar
Gogi-11
Friday, 09.08.2019
12:38

Odlicna igra Partizana...👍

avatar
magister
Friday, 09.08.2019
11:48

Interesantna utakmica, sadržajna, ali i puna nekakvih kontradiktornosti, skokova i padova.
Partizan - zaista napreduje iz utakmice u utakmicu i pruža sve bolje partije, čak i sa jačim protivnicima. Sjajno je što Savo insistira na brzini, ne samo u trčanju, već pre svega u odigravanju, pa makar to donosilo na momente i greške i konfuziju, jer toga će biti sve manje, a mnoga će sada netačna dodavanja, privikavanjem na brzinu razmišljanja i realizacije, postati rutinski tačna.
Pretpostavljam da će se na treninzima raditi na još većoj koncentraciji i tačnosti u dodavanju finalnih lopti i u realizaciji. To znači, super je i važno da to bude brzo, ali je makar podjednako važno da bude i tačno. Golmana se mora hvatati na pogrešnoj nozi, to je važnije od snage šuta, a u moje vreme se treniralo u rešavanju jedan na jedan s golmanom na rukometnom golu.
Stojković 8 - Miletić 7, Ostojić 8 (Vujačić -), Pavlović 7, Urošević 8 - Zdjelar 8, Šćekić 8 - Tošić 7, Suma 9, Stevanović 7 (Asano 9) - Sadik 8 (Ožegović -)

avatar
Bato C.
Friday, 09.08.2019
09:17

Svaka čast na igri i pre svega borbenosti. Želji!
Napad je rekao sve sam za sebe.
Mene su dva igrača naročito oduševila večeras.
Zdjelar i Urošević.
Urošević je POKIDAO.

avatar
gorango
Friday, 09.08.2019
09:07

Nije mi jasno kako su ovi turci dobili Olimpiju, ili jos gore kako su bili peti u turskom prvenstvu? Smesni su kao crtani film. Ne umanjujem pobedu Partizana i cestitam na zasluzeno pobedi ali ovi momci igraju kao neka ekipa tinejdzera na livadi. Nikakve discipline niti ideje u igri. Dugo nisam gledao smesniju ekipu i igru. Cak i za nasu ping pong super ligu su smesni.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Friday, 09.08.2019
10:26

Prodali su ključne igrače pa doveli par ozbiljnih igrača ali nisu im još spremni a ni uigrani.. Druga stvar, nisu u takmičarski ritmu što je velika naša prednost.. I za kraj, Savo je doktor :)

avatar
jfvr
Friday, 09.08.2019
07:42

Само јако Партизане

avatar
Mitita
Friday, 09.08.2019
02:36

E, Japanski Milan Stankovic je oduvao veceras.
Nisam puno ocekivao, a covek je bas dosta pruzio.
Kako se Suma lepo razigrao ove sezone, i samo deli asistencije, mozemo se nadati nekim rezultatima.
Samo kada bi se manje alavio, i jos vise gledao kome da doda, a ne da po svaku cenu sutne bilo bi dobro.
8/10 veceras.

avatar
Mani2
Friday, 09.08.2019
01:56

Sta je bre ovo.Onaj Stankovic iz zvezde granda zabio drugi gol.

avatar
Brat Pogba
Friday, 09.08.2019
00:44

Kakva igra Partizana. Ubitacne kontre, tacni pasevi i konkretna igra. Dugo nije bilo ovako lepo gledati Partizan. Svaka cast za Milosevica, pojačanja i kadeti pokazali svoj kvalitet. Odbrana jeste najslabija trenutno i taj primljeni gol jeste bio trn u oku, ali poradice na tome. Sve u svemu odlicna igra i zaslužena pobeda. Napred Partizan!

avatar
Čeki
Friday, 09.08.2019
00:35

Cestitke Partizanu i sad pitanje za sve one koji su pravdali Zvezdinu igru drugo poluvreme: jel vidite ljudi sta je agresivnost tokom cele utakmice? Sta su to igraci Partizana uzimali i kakve pripreme imali kad su mogli da trce celu utakmicu, a nasi su se odmah drugo poluvreme povukli? S ovom prikazanom igrom Partizana ne moze niko da me ubedi da Zvezda juce nije mogla da igra agresivno i da pritiska Kopenhagen makar 10-15 minuta drugog poluvremena, pogotovo ne s alibijem za umor posle ovako dobre Partizanove igre. Nadam se da je Milojevic malo gledao ovu utakmicu, mogao je da vidi sta je ofanzivna igra tokom svih 90 minuta.

avatar
Marcelo kralj
Friday, 09.08.2019
08:07

Ne mozes sporediti kopenhagen sa ovima, drago mi je na pobedi ali iskreno.. To ti dodaje isto kao kad bi sporedio utakmicu sa Helsinki om u bg i ovu neide

avatar
Čeki
Friday, 09.08.2019
12:37

Kopenhagen u BG je prvo poluvreme igrao skoro identicno kao Malatija. Da im nismo iz cista mira dali da igraju u drugom, ne bi oni bili mnogo bolji od Malatije za celu utakmicu, tako da ne zelim da prihvatim ovaj argument kad se sagleda prikazana igra Kopenhagena i Malatije.

avatar
SvetskiSampion
Friday, 09.08.2019
11:17

Kopenhagen i ovo nebo i zemlja...

avatar
BojanMC
Thursday, 08.08.2019
23:43

Cestitke za prikazanu igru. Ako dodju u Molde sledece kolo imace moju podršku na stadionu!

avatar
ForzaJuve
Thursday, 08.08.2019
23:36

Odavno Partizan nije igrao bolji fudbal! Ostaje samo gorak ukus, zbog tog primljenog gola, ali verovatno je moralo i to da se desi posle silnih propuštenih prilika.
Sve u svemu dobar rezultat pred revanš. Tamo neka brza kontra odmah na početku, jer oni moraju da napadnu, a u odbrani su katastrofa.
NAPRED PARTIZAN!

avatar
Thursday, 08.08.2019
23:28

Nemam šta reći osim svaka čast! I za igru i za rezultat. Mada je to trebalo biti mnogo ubedljivije za Partizan.

avatar
REVØLT
Thursday, 08.08.2019
23:26

Nema opustanja u revansu, malo je reci da sam apsolutno nezadovoljan rezultatom...

avatar
paok
Friday, 09.08.2019
06:09

Zasto si nezadovoljan, pa i veci igraci promase onakve zicere. Momci su i posle primnjenog gola nastavili da igraju i to se isplatilo. Ti si valjda jedan od retkih koji nije zadovoljan.

avatar
boxer
Friday, 09.08.2019
12:52

Kristijane ti li si?

avatar
REVØLT
Friday, 09.08.2019
11:15

REZULTATOM, ne igrom. Hteo sam samo da ne primimo gol. Inace, pre kornera posle kojeg su nam dali gol je bio.ofsajd...

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 08.08.2019
23:18

Dobra predstava. Primljeni gol kvari uzitak, ali pametnom igrom u Turskoj ovo lagano prolazimo.

avatar
nemam pojma
Friday, 09.08.2019
00:18

Ja se nadam pobedi i u Turskoj, da kompletiramo sve četiri pobede do sada i nove bodove kako za nas, tako i za državni koeficijent. Do sada smo jedini klub u regionu uz Rijeku koji ima same pobede, s tim da Rijeka ima tek jednu utakmicu. Želja mi je da u grupnu fazu uđemo sa sve samim pobedama, da napredujemo na uefa listi, obezbedimo povlašćeni položaj u žrebu grupne faze. Nadam se samo da ova nesposobna uprava neće prodati Pavlovića pre zime. I da neće dozvoliti šiptaru da ga uvalja tako da Partizan dobije sitninu a on pobere kajmak, naravno, sa mrvicama za upravu.

avatar
Realni Arthur
Thursday, 08.08.2019
23:11

Bravo za Partizan, borbeno do 90 min, bravo za igru, za sanse i za golove, jedina mrlja je taj gol, mada, po ovome sto smo videli veceras Partizan je za klasu bolji. Ono sto me malo cudi je dobra fizicka sprema, sto nazalost ne mogu da kazem isto za moju Zvezdu. Partizan bas izgleda silan svi majstori fudbala, nema sta, Suma, Tosic, pa i vaj novi Asano, dobro taj Sadik ne mi se svidja,mnogo je spor, da je kojim slucajem Partizan zadrzao Rikarda, ja mislim da Partizan je bolji od moje Zvezde. Znaci, cestitke od Zvezdasa, zasluzili ste vecu razliku od ove, ali Boze moj valjda je dovoljno da se eliminisu turci, koji mi nisu ostavili utisak neke jake ekipe, nego bas prosecne. Srecno mojoj Zvezdi u Kopenhagenu a srecno i vama u Turskoj!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 08.08.2019
23:29

Dao sam ti plus, ali Sadik je bolji od Rikarda i nije nimalo spor, ima izvanredne fizičke predispozicije i nije mogao bolji klub da izabere za tehničko i taktičko nadgrađivanje, a najviše jer mu je trener bivši napadač sa izvanrednom tehnikom i znanjem.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 09.08.2019
12:02

Jedino što glavom igra katastrofalno za svoju visinu, mada najdraže mi je bilo juče da je upravo on postigao gol.

avatar
pfc11
Thursday, 08.08.2019
23:33

Svaka cas momci.Ovaj brat rus je mogao bolje da sudi.Stojkovic me definitivno dovodi do ludila kolko ljubi loptu umjesto da odma odigra kontru on je napuca u aut.

avatar
LuckyStrike
Thursday, 08.08.2019
23:06

Nadam se da je Milojevic ispratio utakmicu... Cestitam Partizanu strasno lep fudbal su igrali rezultat je trebao biti jos ubedljiviji... Samo neka nam raste koeficijent... jos jednom svaka cast Partizanu lepsi fudbal nisam gledao skoro sto se nasih timova tiče... poz ekipa

avatar
T. Henry
Friday, 09.08.2019
00:02

Nemoj da porediš ove sa Kopenhagenom

avatar
T. Henry
Friday, 09.08.2019
11:12

To da. Ma i ja isto, uvek navijam za naše

avatar
LuckyStrike
Friday, 09.08.2019
09:18

Nisi razumeo komentar.... Zbog napadačke igre 90 minuta presinga i lepog fudbala sam rekao da se nadam da je Milojevic gledao... ( posto je zvazda igrala samo 45 min i posle bunker jer je to Milojeviceva taktika bila da cuva 1:0 a mogli su da pokusaju jos koji dati u drugom) Inače navijam za Zvezdu ali podrzavam svaki nas klub u Evropi pa i Partizan... Samo neka pumpaju koeficijent...

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 08.08.2019
23:04

Svaka čast Savu Miloševiću ! Znači čovek je preporodio Partizan i oformio napad koji je za evropske standarde. Sjajna igra, napadačka tokom cele utakmice maltene, realizacija nije bila na tom nivou, ili pravilnije reći da je Farnol sjajno branio. Primljeni gol kvari kompletan utisak, ali ne sumnjam u prolazak, jer smo bolji, i što je bitnije igramo sjajno. Asano kao što je i najavljivano fenomenalan igrač, nismo ni svesni šta sve može. Napred Partizan !

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 08.08.2019
23:04

Oni su zaslužili gol, možda ne taj koji su dali možda uz prekršaj, ali su pogodili stativu, a zaslužili su 3 gola koja su primili+2 zicera Sume 1 na 1 sa golmanom+1 šansa Asana kada je takođe šutirao nisko+2 nedosuđena penala nad Sadikom i Asanom, 8 da su primili ne bi bilo mnogo kako ih je Partizan pregazio pa je rezultat 3:1 prenizak. Uz 2 nedosuđena penala za Partizan sudija nije pokazao drugi žuti Čalalu kada je sa dve noge uleteo Zdjelaru i dva žuta Mini kada je prilikom skoka namerno šutnuo Sadika i kada ga je srušio za penal. E, ovo je sudijska krađa Srbijo..pa šta znam, ako nabave još boljeg sudiju za njih od ovog večeras možda i izbace Partizan koji im večeras očitao fudbalsku lekciju. Bravo Partizane, ponosu Srbije!

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 08.08.2019
23:10

Nama je korist što je Minu ostavio. Lik je noćas ispada gde god je stigao, jedna obična cepanka od igrača koja im je poremetila odbranu.

avatar
REVØLT
Thursday, 08.08.2019
23:27

Plus najmanje dva nepostojeca ofsajda...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 08.08.2019
23:21

Mina je Sadika čuvao kao kad igračima na treningu zakače traku i saigrača za nju kako bi trčao pod većim opterećenjem - neverovatno šta mu je sudija sve dozvoljavao.

avatar
Südkurve München
Thursday, 08.08.2019
23:01

Svaka cast, sada se pazite u Tursku, atmosfera je mnogo veca, nego u humsku