Sjajna poruka Bate Mirkovića pred duel Crne Gore i Srbije!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.10.2018.
11:31
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Ovaj susret ima istorijski karakter, treneru Partizana pomešane emocije.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Početak naredne nedelje označiće i početak okupljanja nacionalnih timova, a reprezentaciju Srbije 11. oktobra očekuje gostovanje selekciji Crne Gore u Podgorici, u okviru trećeg kola Lige nacija. To će biti prvi zvanični susret ove dve selekcije i zbog toga ima i dodatni značaj.

Aktuelni trener Partizana Zoran Mirković je donedavno bio član stručnog štaba reprezentacije Crne Gore, u ulozi pomoćnika selektora Ljubiše Tumbakovića, pa je crnogorske novinare posebno zanimalo njegovo mišljenje uoči predstojeće utakmice u Podgorici.

Mirković je na tu temu govorio u intervjuu za TV ''Vijesti'' i tom prilikom priznao da su mu emocije pomešane.

''Ja sam u nezgodnoj poziciji. Srbija je moja zemlja, a crnogorska reprezentacija moja druga kuća. Ljubiša Tumbaković, moj veliki prijatelj, pa i više od toga, vodi Crnu Goru, ja sam do skoro sarađivao sa njim... Ne znam, neka pobedi bolji”, istakao je Mirković.

Rad u reprezentaciji Crne Gore ostao mu je u najlepšem sećanju.

''Kad god pomislim na taj period osetim posebnu emociju. Radio sam sa divnim saradnicima i ljudima, sa sjajnim momcima i odličnim igračima. Iznad nas je bio FSCG, koji je izuzetno organizovan, u kome se zna šta ko radi. Imali smo maksimalne uslove za rad i maksimalno poštovanje svih'', objašnjava Mirković.

Srbiji ovoga puta daje ulogu blagog favorita, posebno zbog brojnih problema sa povredama koje imaju reprezentativci Crne Gore, pa je neizvesno u kom će sastavu ''Sokolovi'' nastupiti.

A da bi spektakl bio potpun, i atmosfera na tribinama treba da bude na vrhunskom nivou. Mirković veruje da će tako zaista i biti, i to ne samo sada u Podgorici, nego i kada ''Sokolovi'' budu gostovali u Beogradu.

''Siguran sam da će stadion biti pun, da će sve proteći u najboljem redu, u miru i prijateljstvu. Kako se budemo sastali sada u Podgorici da se i rastanemo, i kako se budemo sastali u Beogradu, da se tako i rastanemo'', zaključio je Mirković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
berberin
Saturday, 06.10.2018
13:24

Bas dobra izjava Bate,legenda kao igrac a kao trener dobavar covjek a evo i strucnjak,imak nadam se 3 boda ali za nas CG!

avatar
Broj1a
Saturday, 06.10.2018
22:28

Nadam se 3 boda za Srbiju, ako ništa, zato što smo zaista mnogo jači. A Bata jeste pristojna osoba, pa bih ti i dao plus, da ne tražiš 3 boda hahaha.

avatar
Петар Чалић
Saturday, 06.10.2018
12:21

Помешана осећања. Велика туга и радост. Један народ игра сам против себе, али догађај је толико пријатњљски да лепше неможе бити.

avatar
magister
Saturday, 06.10.2018
12:13

Da, lepo, ali i sa 6 bodova za Srbiju. Nadam se.

avatar
Saturday, 06.10.2018
12:11

Коректна изјава .