Sivić: "Nema kalkulisanja, na pobedu u oba meča!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.11.2016.
13:32
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić izjavio je da grupa momaka sa kojima radi ne zna da kalkuliše i da će u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo ići na pobedu u oba meča.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Mladu fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuju poslednja dva ispita koje će morati da položi kako bi izborila plasman na kontinentalnu smotru koja se naredne godine održava u Poljskoj.

Kompletan kvalifikacioni ciklus sada se svodi na dvomeč sa selekcijom Norveške, a selektor Tomislav Sivić složio se sa ocenom da prvi meč u Humskoj može da se okarakteriše kao najvažniji u 2016. godini.

"Moram da priznam da još nisam imao prilike da držim konferenciju pred ovolikim brojem novinara i to verovatno govori o svemu onome što smo do sada uradili. Dolazi nam najbitnija utakmica ove godine i svi smo toga svesni, jer znamo šta nam znači odlazak na Evropsko prvenstvo" kazao je Sivić.

Prvi meč baraža za plasman na Evropsko prvenstvo na programu je u petak od 18 časova na stadionu u Humskoj.

"Mislim da smo se dobro spremili što ćemo sutra i pokazati. Želim da naglasim da igramo protiv jedne jako dobre reprezentacije, veoma dobro organizovane, fizički perfektne. Mi smo, ipak, domaćini, treba da se zna da oni dolaze u zemlju evropskih i svetskih šampiona i to moramo da im stavimo do znanja. Da osete od prvog minuta" dodao je selektor.

Srbija će u prvoj utakmici biti oslabljenja neigranjem Miloša Veljkovića, Mihaila Ristića i Marka Grujića o čemu ste više mogli da čitate OVDE! Uprkos tome, selektor Sivić nije želeo da beži od toga da "Orlići" nose ulogu favorita.

"Oni su, primera radi, poraženi od Engleske 6:1 a u prvih dvadeset minuta igre imali su tri zicera, dok Engleza nije bilo nigde. Fudbal je nepredvidiva igra, a kada ste pomenuli Odegarda, imamo ih mi mnogo više, znaju to i Norvežani. Oni, takođe, igraju isto i kod kuće i na strani. U svakom slučaku, dobro smo ih snimili, a za sve se mi pitamo. Ponoviću, njima respekt i svaka čast, ali sve zavisi samo od nas. Ne bežimo ni od uloge favorita, ali i ne potcenjujemo protivnika, naprotiv. Znamo šta nas očekuje i spremni smo" istakao je Sivić.

Selektor nije želeo da govori o sastavu tima za sutrašnju utakmicu ali je otkrio da postoji ideja da se napadne sa dvojicom špiceva. Kada je reč o rezultatu, Tomislav Sivić nije govorio u brojkama ali je naglasio da je važno da se ne primi gol.

"Nisam razmišljao koji bi to rezultat bio idealan. Važno je da ne primimo gol, a želimo da ostvarimo pobedu u oba meča. Ova reprezentacija ne zna da kalkuliše, ima pobednički mentalitet i meni je do sada samo žao što nismo pobedili u Italiji, ali eto možda nam se sada u dve utakmice sve vrati" zaključio je Sivić.

Selektor mlade reprezentacije na kraju se zahvalio selektoru "A" tima Slavoljubu Muslinu koji mu je od postavljanja na funkciju pružio veliku podršku i izlazio mu u susret kad god je to bilo moguće.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke