Sezona iz snova Aleksandra Pešića!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.11.2017.
13:27
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Iako je letos stigao kao veliko pojačanje, verovatno ni najveći optimisti nisu očekivali njegov ovakav učinak u prvoj polusezoni u Zvezdinom dresu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Kako sezona odmiče, Aleksandar Pešić sve više izlazi iz senke Ričmonda Boaćija, sa kojim čini najubojitiji tandem u Superligi ove sezone.

Posle jučerašnjeg het-trika protiv Radnika, Pešić sada ima na svom kontu 15 postignutih golova i 11 asistencija, prvi je strelac lige, a treba reći i da je juče ustupio Branku Jovičiću da šutira jedanaesterac iako je on bio predviđen da to učini.

Uz to, imao je i još par ozbiljnih priika i juče je zaista igrao za ''desetku''.

Naravno, posle svega je veoma zadovoljan, a ono zbog čega zaslužuje još veće pohvale, jeste njegova nesebičnost koju pokazuje tokom čitave polusezone, iako je kao golgeter, svakako uvek ''gladan'' golova.

Setite se, na primer, onih asistencija Luki Adžiću protiv Dinama iz Vranja u Kupu (5:0), kada je mogao i sam da završi te akcije, ali je dva puta pomogao svom mlađem saigraču da se upiše u strelce.

Juče je samo potvrdio koliko je nesebičan.

''Drugi het-trik u Zvezdinom dresu za mene, zaista moram da budem zadovoljan time.

Na jučerašnjoj utakmici sam mogao iz penala da postignem i četvrti gol i da uđem u istoriju kluba, ali sam siguran da Branku više znači što je postigao svoj prvenac i to baš na prvoj utakmici nakon što se vratio posle teške povrede.

Zato sam odlučio da mu predam loptu i presrećan sam što je bio precizan sa bele tačke. Znam koliko mu je bilo teško u prethodnom mesecima, ali ponovo smo pokazali koliku snagu kao ekipa imamo. Bili smo uz njega kada je bilo najteže, a i sada smo zajedno u lepim trenucima'',
objašnjava Pešić u izjavi za klupski sajt.

Priznaje da mu fenomenalni statistički podaci veoma prijaju, ali najvažnije od svega mu je da Zvezda pobeđuje u nizu.

''To su zaista lepe brojke. Svakom prija kada je najbolji u onome što radi. Moj zadatak je i da dajem golove i naravno da mi je mnogo drago što sam prvi strelac lige.

Takođe, asistencije su mi mnogo bitne, ipak je najvažnije da ekipa pobeđuje i volim kada dobro uposlim svoje saigrače. Nadam se iskreno da ću do kraja popraviti i broj golova i asistencija i da ćemo nastaviti da pobeđujemo'',
naglasio je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 01.12.2017
00:20

Lako je davati golove u nasoj ligi, jel je dao neki gol u evropakim utakmicama? Ne! A to je merilo kvaliteta igraca u nasoj ligi

avatar
Sale1389
Thursday, 30.11.2017
15:13

Kada cete izaci u majicama da podrzite Radonjica? On se slicno povredio kao i Jovicic i nece ga biti 2 mjeseca? Samo toliko o kolegialnosti.

avatar
Fiqlini
Thursday, 30.11.2017
14:54

Pa da vam kazem grobar sam ali Pesic je bolji od onog boacija umeato da zvezda dize naseg igraca oni podigose boacija kao a je svetske klase napadac