''Sevaju varnice'' uoči derbija, čija će se prognoza obistiniti?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.02.2019.
10:53
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS, zurnal.rs

Ako se ove najave obistine, izgleda da će ''prštati'' na terenu Marakene 27. februara.

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Dvadeset dana ostalo je do 159. večitog derbija, a fudbaleri Crvene zvezde i Partizana polako privode kraju pripreme za drugi deo sezone.

Ostalo im je da odigraju još po jedan meč na pripremama u Turskoj, Partizan danas igra protiv Mladosti iz Doboja, Zvezda sutra protiv Maribora, posle čega sledi povratak u Beograd.

Ali, izgleda da se atmosfera predstojećeg derbija već oseća i kod jednih i kod drugih, pa iz Turske stižu optimističke izjave iz oba tabora.

Tako se Zoran ''Bambi'' Tošić pita ''zašto Partizan ne bi pobedio Zvezdu na Marakani...''

''Imali smo ih u prvom derbiju... Komšijama lepo ide na svim poljima, igraju odličnu sezonu, ali videli ste Partizan protiv Šahtjora - kad se motivišemo, grizemo, oda smo pravi'', uverava Tošić u izjavi za ''Žurnal''.

S druge strane, Ričmond Boaći, koji već ima dovoljno golgeterskog iskustva u mečevima protiv Partizana, najavljuje ne samo još jedan svoj pogodak u derbiju, nego i Zvezdin trijumf.

"Uvek se trudim da im dam barem jedan. A, mislim da ćemo ovaj put i da pobedimo. Zapravo, uveren sam.

Svi dobro znaju kako igram kada sam spreman. Povrede sada nema i spreman sam.

Protiv Partizana još nisam pobedio. Bila su dva remija i jedan poraz, ali sada moramo da ih pobedimo. I onda ću moći da kažem, uradio sam sve što je trebalo u Zvezdi", izjavio je Boaći za ''Mondo''.

Zvezda u drugi deo sezone ulazi sa čak 15 bodova više od Partizana i eventualnom pobedom u derbiju bi i definitivo otpisala crno-bele iz trke za titulu, bez obzira na podelu bodova pred plej-of.

Zato će, s druge strane, i crno-beli imati ogroman motiv da ipak uhvate priključak sa najvećim rivalom i prvenstvo učine mnogo zanimljivijim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grb partizana 1997?
Thursday, 07.02.2019
14:08

Ja kao racionalan covek ne mogu da razumem ove mastarije igraca partizana. Igrali smo slabo u prvo derbiju ali to je bilo posle Napolija gde smo se ispraznili fizicki i emotivno. To je u neku ruku normalna reakcija. Cak i tada, nisu mogli da nas pobede a igrali su 150% mogucnosti. Ako odigramo sa 70% snage bice 1:0 za Zvezdu. Bice to igra macke i misa i nista drugo od toga. Igracemo gospodski na rezultat i bez izivljavanja jer smo to odavno prerasli. Pobedicemo uz minimalan utrosak snage. Za nas je to jos jedna utakmica na putu do titule a za njih pitanje zivota i smrti... na zalost.

avatar
paok
Thursday, 07.02.2019
13:32

Dobro Tosic kaze. Njima dobro ide u svemu a nama.... Para nemamo, tim takodje, upravu. Mozemo mozda pobediti ali to nista ne menja.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 07.02.2019
13:30

Zivi bili pa videli :D

avatar
Südkurve München
Thursday, 07.02.2019
12:40

Bocko, bi Partizan

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 07.02.2019
12:32

Moguce je da jugoslovenski fudbalski klub partizan pobedi sledeci derbi jer to je ipak samo sport, ali pod jednim uslovom, da Zvezda igra sa omladincima.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 07.02.2019
12:01

Problem je u tome sto smo svi imali prilike i da vidimo kako nasi momci igraju kad se motivisu i kad grizu!