Šeširi se popunjavaju, kako bi mogla da izgleda Zvezdina grupa u Ligi Evrope?

Autor: Darko Mitrović
petak 25.09.2020.
12:28
Izvor: Sportske.net, Playtony

Iako posle eliminacije od Omonije, u ovom trenutku to tako baš i ne izgleda, Zvezda bi ipak mogla daleko da dogura ove sezone u Evropi.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda ostala je jedini srpski predstavnik na evropskoj sceni ove sezone, posle eliminacija TSC-a, Partizana i Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Šampion Srbije će se u plej-of fazi takmičenja sastati sa Araratom u Jermeniji i verujemo da tu neće biti nikakvog neprijatnog iznenađenja kao na Kipru i da će Zvezda opravdati ulogu favorita, bez obzira što se opet igra samo jedan meč i što će crveno-beli opet gostovati.

Ukoliko problema ne bude u Jermeniji i Zvezda se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, kako bi mogla da izgleda ta Zvezdina grupa?

To je još uvek složena jednačina sa više nepoznatih, jer zavisi od ishoda velikog broja mečeva u plej-of fazi kvalifikacija, kako za Ligu šampiona, tako i za Ligu Evrope, ali sve popularniji ''Playtony'' na Tviteru je već prikazao projekciju kako bi mogli da izgledaju ''šeširi'' na žrebu, ukoliko ne bude velikih iznenađenja do kraja kvalifikacija.

Kao što možete da vidite u prilogu, Zvezda bi, na osnovu klupskog koeficijenta, mogla da se nađe u drugom šeširu, ali uz uslov da PAOK i Midtjiland ne uđu u Ligu šampiona i tako pošalju Krasnodar i Slaviju iz Praga u Ligu Evrope.

Za sada su u prvom šeširu sigurni: Arsenal, Roma, Napoli, Benfika, Leverkuzen, Viljareal, CSKA, još pet mesta treba da se popuni, a očekuje se da se tu nađu i Totenhem, Bazel, Braga, Kopenhagen, Sporting.

Mesto u drugom šeširu svakako bi značilo i veću prohodnost za srpskog šampiona ka evropskom proleću, pa uz malo sreće Zvezda bi mogla da ponovi ono što je već uradila u sezoni 2017/18, kada se prethodni put takmičila u Ligi Evrope i kada je zaustavljena od CSKA u 1/16 finala.

Gledajući ovu projekciju, hajde da se malo igramo, pa da vidimo kako bi izgledala najteža i, uslovno, najpovoljnija Zvezdina grupa, ukoliko se crveno-beli tamo nađu?

Primer 1. Arsenal, Crvena zvezda, Milan, Midtjiland

Primer 2. Kopenhagen, Crvena zvezda, Standard, Dandalk.

Vama ostavljamo da nastavite niz...
-
baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Friday, 25.09.2020
21:26

Arsenal, Zvezda, Milan, Lil

avatar
Südkurve München
Friday, 25.09.2020
13:00

Da je Miloje tu, znalo bi se, prolazimo grupu LE i tjt

avatar
miki2
Friday, 25.09.2020
12:57

Netreba trcati pred rudu. Ako se plasira Zvezda nije bitno koga ce da izvuce.

avatar
Tristan
Saturday, 26.09.2020
00:23

slazem se i bas nevoljim sve ove kalkulacije, pogotovo na temu kolko ce zaraditi zvezda (ili partizan) - lepo se kaze u rusiji - "ne moj deliti krzno neubijenog medveda" , A zvezda ako prodje Ararat, mora bar do plejofa da nebude katastroficna sezona za koeficiente, ali to je sve u buducnosti i nikad se ne zna kolko ce biti ukradeno i ko ce biti prodat (za neke "silne" pare naravno) - ali svakako sa srecom i samo napred, inace nece biti nikakvog napredka srpskog fudbala!