Šeširi otvaraju mogućnost, Ex-Yu grupa u kvalifikacijama za EURO?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.11.2018.
10:21
Izvor: Sportske.net

Nismo sigurni koliko bi ovo bilo dobro, ali kuglice su te koje odlučuju.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Do utorka uveče znaćemo konačan poredak državnih timova u Ligi nacija, a samim tim i njihove pozicije na predstojećem žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Pisali smo tokom jučerašnjeg dana da će reprezentacija Srbije biti smeštena u treći šešir i ko su joj trenutno potencijalni rivali.

Pogledom na sastav šešira, odnosno njihov trenutni izgled, došli smo do zaključka da se otvara mogućnost da u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine bude formirana "Ex-Yu" grupa.

Hrvatska još uvek čeka rasplet u prvoj i trećoj grupi A divizije, ali je velika verovatnoća da će završiti u prvom šeširu pred decembarski žreb.

Bosna i Hercegovina već je zauzela mesto u drugom šeširu, baš kao i Srbija u trećem, a u četvrtom se nalaze Slovenija i Crna Gora.

Bivša jugoslovenska republika Makedonija završiće u petom šeširu ukoliko Gruzija savlada Kazahstan i time bi se otvorila mogućnost da iz svakog od prvih pet šešira na žrebu bude izvučena po jedna reprezentacija iz bivše Jugoslavije.

U tom slučaju grupa bi izgledala ovako:
- Hrvatska
- Bosna i Hercegovina
- Srbija
- Crna Gora/Slovenija
- BJR Makedonija

Šesti rival u ovakvoj situaciji ne bi ni bio potreban, a ukoliko bi se radilo o grupi od šest timova iz poslednjeg šešira došla bi jedna od pet najslabije rangiranih selekcija iz Lige nacija poput San Marina, Malte, Lihtenštajna ili Andore.

Zanimljivo je i to da je reprezentacija Srbije od osamostaljenja igrala sa svakom od bivših jugoslovenskih republika, izuzev sa Bosnom i Hercegovinom sa kojom smo bili u grupi za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj kada smo se takmičili pod nazivom Srbija i Crna Gora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 19.11.2018
16:34

Нетачно. Играли смо са БиХ у квалификацијама за СП 2006.

avatar
NikkiCFC
Monday, 19.11.2018
12:01

Krstajic je takva neznalica da u ovoj grupi ne bi bio prvi.