Sergej i Mitar poslali optimističke poruke pred meč odluke

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.10.2020.
14:44
Izvor: Beta

Još ovo da se sprovede u delo i - eto nas na Evropskom prvenstvu!

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Fudbaler Srbije Sergej Milinković-Savić rekao je danas da mu je krivo što je ekipa osvojila samo bod protiv Turske u Ligi nacija i da iz te utakmice mora da izvuče pouke.

"Krivo mi je što smo samo jedan bod osvojili, igrali smo dobru utakmicu, poveli 2:0, imali smo dosta šansi i šteta što samo sa jednim bodom idemo u Srbiju. Moramo da učimo na greškama, da ovakve utakmice privedemo kraju rezultatom koji nama odgovara i sigurno da smo naučili lekciju za sledeću utakmicu protiv Škotske", rekao je Milinković-Savić za sajt Saveza.

Fudbaleri Srbije odigrali su sinoć nerešeno 2:2 u Istanbulu protiv Turske u Ligi nacija, iako su vodili sa 2:0. Srbija je u taj meč ušla posle poraza od Mađarske 0:1.

"Uspeli smo da se dignemo posle poraza u Beogradu sa Mađarskom. Šteta što nismo sva tri boda osvojili protiv Turske. Bilo je naporno, u 10 dana tri utakmice, ali sada se svi vraćamo u klubove, pripremićemo se još bolje i sigurno da ćemo biti svi spremni za utakmicu protiv Škotske",
naveo je fudbaler Lacija.

Srpski fudbaleri će 12. novembra u Beogradu igrati protiv Škotske u finalu baraža za Evropsko prvenstvo.

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović rekao je da je cilj kvalifikacija bio pobeda protiv Norveške u Oslu u polufinalu baraža, što je i ostvareno.

"Bila je teška utakmica protiv dobrog protivnika, dosta kvalitetnih individualnih igrača. Igrali smo dobro, prvo poluvreme pogotovo, onda smo poslednjih 20 mintua pali i primili neke golove ni iz čega, ali dobro, mislim da smo zaslužili tri boda.

Cilj kvalifikacija je bio pobeda u Oslu, to smo ostvarili. Tri utakmice smo odigrali, jedna pobeda, nerešeno i jedna izgubljena, moglo je bolje, ali dobro. Cilj je ostvaren za ove kvalifikacije i gledamo napred", naveo je on.
-
Baner 13

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 15.10.2020
21:44

Voleo bih da Srbija u budućnosti igra nekakav - hibridni sistem. Naime, Milenković i Pavlović su verovatno već zreli da postanu standardni stoperski tandem. Mislim da imaju kvalitet i da im ne treba treći. Pošto nemamo izrazito kvalitetne bekove, a eksperiment sa Lazovićem i Kostićem se pokazao veoma dobro, to bih ostao na toj varijanti, odbranu bi, uz stopere i ova krila bekove, sačinjavali i zadnji vezni i to, jedan koji bi praktično bio nešto između libera (slobodnog stopera koji *uskače* kad treba) i zadnjeg veznog koji započinje i pokreće akcije iz zadnje linije i drugi koji je zadnji vezni u defanzivi, a pomoćni centralni vezni u napadu. Sredinu bi sa njima upotpunio plejmejker - kreator igre, sa obavezom pomaganja zadnjim veznima, koji bi sa njima dvojicom, a i uz pomoć bekova-krila, započinjao i gradio akcije. Napad bi sačinjavale dve polutke, od kojih bi jedna bila - realizator paker, a druga lutajući špic, i centarfor:

Rajković (Dmitrović) - Lazović, Milenković, Pavlović, Kostić (Ristić) - Gudelj, Maksimović, Đuričić - Tadić, SMS - Mitrović. Eto, to je tim za Škotsku, a koji bi uz Živkovića, Veljkovića, Markovića, Šehovića, Grujića, Lukića, Ljajića, Radonjića i Vlahovića, mogao u dužem periodu da postiže dobre rezultate.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 15.10.2020
14:56

4-2-3-1

Rajkovic/Dmitrovic/Radunovic (Jovanovic)

Milenkovic/Lazovic,
Veljkovic/Spajic
Kolarov/Pavlovic
Ristic/Mladenovic

Maksimovic/Lukic,
Gudelj/Milivojevic (Fejsa)

Tadic/Zivkovic,
Milinkovic-Savic/Djuricic
Ljajic/Kostic

Mitrovic/Vlahovic (Prijovic)

avatar
NikkiCFC
Thursday, 15.10.2020
17:49

Niti Kolarov moze da igra stopera sa dvojicom stopera niti Ristic i Lazovic mogu da igraju bekove sa 4 nazad.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 16.10.2020
23:12

Prvo sam ih rasporedio u formaciji 3-4-2-1, a onda sam pokusao da ih poslozim i u 4-2-3-1 bez da ikoga dodam ili izbacim sa tog spiska.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 16.10.2020
23:09
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 15.10.2020
14:51

Rajkovic/Dmitrovic/Jovanovic ili Radunovic- Milenkovic, Veljkovic/Spajic, Kolarov/Pavlovic- Lazovic, Maksimovic/Lukic, Gudelj/Milivojevic ili Fejsa, Ristic/Mladenovic/Kostic- Milinkovic-Savic/Tadic/Zivkovic, Ljajic/Djuricic- Mitrovic/Vlahovic ili Prijovic.