Selektor Turske izračunao, evo koliko vredi reprezentacija Srbije!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.09.2020.
11:41
Izvor: Sportske.net, b92.net

U pitanju su stotine miliona evra.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Reprezentacija Turske pokušaće večeras u Beogradu da popravi utisak iz meča sa Mađarskom u prvom kolu Lige nacija, kada je poražena sa 1:0.

Istu ambiciju ima i naš nacionalni tim, koji se vratio iz Moskve sa tri lopte u mreži, ali taj rezultat ne ilustruje na pravi način kvalitet selekcije kojom raspolaže Ljubiša Tumbaković.

U pripremi večerašnjeg meča, selektor Turske Šenol Guneš je analizirao i tržišne vrednosti igrača našeg nacioonalnog tima i kada je sve sabrao, došao je do ukupne sume od 420.000.000 evra!

''Srbija ima odlične fudbalere. Znam da imaju 35 fudbalera koji igraju u najjačim ligama Evrope i da svi zajedno vrede 420.000.000 evra'', poručio je Guneš, a prenosi B92.net.

Nama ostaje da se nadamo da će tolika vrednost naših igrača da se večeras vidi i na terenu od 20 časova i 45 minuta.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Sunday, 06.09.2020
12:47

Pa to je to, 12m eura prosecna cena, to je i realna cena jer su nam igraci prosecni. Najezim se kada cujem da imamo kvalitetne igrace, pravimo tacno onakve rezultate, kakav nam je kvalitet igraca i to je jedina istina. Da li bi bili bolji rezultati da se izginu i da imaju top trenera, naravno da bi, ali nista sada puno bolji, mada treba realno reci, da nijedan top trener ne bi vodio prosecne igrace.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 07.09.2020
08:49

U pitanju je dosta veliki uzorak od 35 fudbalera, uostalom siguran sam da rivali iz ove grupe imaju manju vrijednost. Imamo mi dosta respektabilan sastav i sigurno igramo ispod nivoa na kome bi trebali da budemo. Nemoguce da su uvijek igraci krivi, manje manifetluka oko sastava i bolji selektor su ono sto nam nedostaje u ovom trenutku.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 10.09.2020
08:53

Imas prilicno pesimistican stav. :) Milivojevic ne samo da igra za Kristal Palas, nego je kapiten, Mitrovic godinama standardno daje golove i u Championshipu i u PL, Kolarov i dalje igra standardno u Romi, pa u Interu - malo li je, Tadic - jedan od najboljih igraca najprijatnijeg iznenadjenja u LS prosle godine, SMS - proglasavan za najboljeg veznog igraca Kalca (vjerovatno nezasluzeno, ali treba i samu nominaciju za tu nagradu zasluziti), Milenkovic - trazi ga Milan, Pavlovic - kad neki klub iz Evrope plati Partizanu 12m evra valjda nesto vrijedi, Maksimovic - Napoli, 40m placen, Dmitrovic - proglasavan za najboljeg golmana nekoliko kola. Imamo u timu nekoliko omladinskih prvaka Evrope i svijeta... Ne moze se reci da tu nema potencijala i kvaliteta. Naravno, nismo bogzna sta, ali bolji selektor bi sasvim sigurno napravio igru sa ovakvim timom. Sad, kao sto si analizirao nase igrace, napravi analizu turskih i ruskih, pa da vidimo gdje smo u tom poredjenju.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Monday, 07.09.2020
17:28

Ajde da ti razbijem iluziju:
Najbolji golman- Rajkovic- Brani za neki tamo Rems
Najbolji stoper- Milinkovic- Osrednji igrac tima sa dna tabele serie A
Najbolji bek - Kolarov - 34 godine, dobar bek kroz karijeru sada mator
Najbolji zadnji vezni - Milivojevic - Igra za Kristalnu palatu
Najbolji vezni - Matic - Rezerva u UTD godinama
Najbolje krilo - Tadic- Igrao za Sautempton i Ajax
Najbolji igrac iza napadaca - SMS - igrac Lacija
Najbolji napadac - Mitrovic- Igra drugu ligu Engleske

Ovo je smesno nazivati respektabilnom ekipom, jedna osrednja ekipa, sa igracima iz osrednjih klubova.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 06.09.2020
11:48

- Trošimo vreme na sporedne stvari, na sastavljanje tima umesto da se bavimo igrom. Kod nas je uvek najvažnije koga će selektor da stavi u tim. Hajde da to ostavimo i poradimo na pravljenju igre jer slična onoj protiv Rusije ne može ništa da obeća - priča za „Alo“ naš priznati trener Milorad Kosanović.

Prvo poluvreme je bilo đene-đene?

- Pa da, držimo loptu, ali kad nas ne napadaju, a kad nas napadnu, onda je problem. Nije bilo dobro, teško ulazimo u organizaciju igre, daleko smo od gola...

Ruski selektor Čerčesov je, kaže, očekivao Radonjića u našoj postavi...

- Ne znam zašto nije bilo Radonjića, ne znam ni zašto nema Milivojevića, pričam ono što sam video. A nisam video ništa ozbiljno. Nažalost.

Kako onda do obećavajuće igre, kad je do Osla ostao samo meč protiv Turske sad u nedelju?

- Ne mogu da igraju oni za koje novinari misle da su igrači, već treba da igraju oni koji mogu da iznesu plan igre, ma kako god se zvali. Ljuba (selektor Tumbaković) to zna i moj savet mu je da skloni od sebe sve, baš sve koji ga savetuju iz te struke, a pojma nemaju o fudbalu. Dvadeset godina ih nema nigde, da su znali nešto, radili bi negde. I ti pomoćnici, pa oni su početnici. Kažem, Ljuba mora da sedne, razmisli dobro i zategne situaciju. Inače...

Inače, ode još jedan evropski voz...

- Ma ne može više na inspiraciju da se igra, da se čeka potez Tadića... Može, ali protiv Andore, a protiv Rusije i Turske, a pogotovo protiv Norveške, koja od njih ima jače individualce, moramo da odredimo kako ćemo da igramo. Da li da kontinuiramo idemo u završnicu ili da igru baziramo na polukontrama ili kontrama - poručuje Kosanović.

Ni Mitar ne može sam

Osmu utakmicu zaredom koju je odigrao u dresu „orlova“ Aleksandar Mitrović je postigao bar gol. - Ni Mitar ne može sam, videli smo. Moramo da imamo igru prilagođenu njemu jer on ne učestvuje u akciji, on je opasan u poslednjih 10 metara. Ako ne ulazimo s loptom u tih 10 metara, onda nam Mitar ne treba - smatra Kosan.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 06.09.2020
11:46

12 miliona evra u proseku i nije toliko losa cifra, znaci da bas podbacujemo.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 07.09.2020
08:46

U pitanju je prosjek za 35 igraca, to su tri tima... Sto vise igraca uzmes u obzir, prosjek ce, naravno, biti manji. Broj vrijedi tek kad ga uporedis sa drugim brojem, siguran sam da Rusija, Turska i Madjarska ne vrijede ni upola toliko.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 07.09.2020
13:32

Upravo zato sam i napisao da je prosek ipak sasvim solidan.