Selektor potvrdio, ''povratak otpisanih''! Ali, neke će odmah da rastera!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.05.2016.
14:02
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Novi selektor ''Orlova'' Slavoljub Muslin polako otkriva karte kada su u pitanju igrači na koje će računati u narednom periodu.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Naravno, javnost između ostalog zanima i šta će biti sa igračima poput Dušana Tadića, Duška Tošića, Nemanje Gudelja, koje je Radovan Ćurčić nedavno ''precrtao'', a koji su potom burno reagovali na takvu njegovu odluku.

Kao što znate, pomenuti igrači su poručili da dok je Ćurčić selektor, oni više neće biti u dresu ''Orlova'', ali na njihovu sreću, nisu morali dugo da čekaju na promenu na klupi našeg nacionalnog tima.

Slavoljub Muslin je od četvrtka i zvanično preuzeo ulogu selektora, a nedugo zatim je u intervjuu za današnji ''Alo'' potvrdio da ga konflikt ''otpisanih'' sa svojim prethodnikom ne zanima i da oni sada mogu da računaju na njegov poziv.

''Za mene nema otpisanih igrača. Ne zanimaju me odnosi koje su imali sa prethodnim selektorima. Znam za tu situaciju, ali moje je da ih pozovem. I pozvaću ih ako zasluže to partijama na terenu'', objašnjava Muslin.

Novi selektor otkriva i da oni neće biti jedini povratnici u nacionalni tim, već i još jedan igrač koga dugo nismo videli u dresu Srbije - Neven Subotić.

Klop i Subotic

''Neven je potreban Srbiji! Znam da je bolestan i da je kuburio sa povredama, ali kad se reši njegovo zdravstveno stanje biće rado viđen u mom timu! Uskoro se čujemo nas dvojica'', poručuje Muslin.

Ali, koliko će se oni, kao i svi ostali koje Muslin bude zvao, zadržati u reprezentaciji, zavisi kako od njihovih igara, tako i od ponašanja i odnosu prema dresu sa državnim grbom.

''Ko misli da bi za reprezentaciju Srbije trebalo da igra zbog novca, zarad dalje prodaje, taj bolje da i ne dolazi. Takve ću odmah rasterati!

A ja ću zvati svakoga, bez predrasuda i nekih ranijih sukoba sa našim selektorima. Krećemo u novi početak, ali sa jasnim pravilima igre''
, jasan je Muslin.

Foto: crvenazvezdafk.com


muslin

Podsetimo, golman Vladimir Stojković se pohvalno izrazio o izboru novog selektora, uveren da će njegova ''čvrsta ruka'' doprineti i mnogo boljem odnosu koji će naši reprezentativci imati prema svojim obavezama.

Šta je još Stojković rekao na tu temu, možete da čitate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mile Popovic
Sunday, 08.05.2016
10:54

ja k strucnjak ,oteralii ga iz zvezde ma nema on kvalitet ni autoritet jer iza sebe nema jake rezultate.

avatar
Rale88
Saturday, 07.05.2016
19:09

Rajkovic(Stojkovic)- Basta(neko od mladih nada),Nastasic,Subotic(Maksimovic,Babic,V.Jovanovic),Antonov(neko ko je u formi),Matic(Grujic),Gudelj(Maksimovic),Kostic(Sergej),Ljajic(Zivkovic),Tadic(L.Markovic),Mitrovic(2 igraca koja budu u formi u tom trenutku)... ???

avatar
Saturday, 07.05.2016
15:48

Ovo je dobro, nemamo mi igrace da biramo, svako ko hoce ko pokazuje kvalitet, i trudi se treba da dobije sansu. Sve je tacno rekao,ali kod nas su mnogo veci problem dela, mada nije lose da ovako za pocetak malo podgreje atmosferu.

avatar
Burazer
Saturday, 07.05.2016
15:05

Има моју подршку селектор, јер је велика грешка била што Тадић и Гудељ нису позвани. Само да нас крене...

avatar
Nemanja Vidic No1.
Saturday, 07.05.2016
14:49

Rajkovic-Ivanovic(Basta)-Subotic-Nastasic(Maksimovic)-Kolarov(Tosic)-Matic-Milivojevic(Grujic-Gudelj)-Ljaljic-Tadic-Kostic(Zivkovic)-Filip Djordjevic(Mitrovic-Stoiljkovic)

avatar
Nikola Nikola
Saturday, 07.05.2016
14:28

Duška Tošića!? Na osnovu čega da ga zovu, kad momak ne igra u Bešiktašu? Mislim, sa Žiletom je slična situacija, pa je jedno vreme bio ''amputiran'' iz svih selekcija...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 07.05.2016
23:51

Tošić iako nije neki nivo, uvek je izginuo u našem dresu, za razliku od npr. Markovića, Tadića, Đurićića.

avatar
Ivan Gotovina
Saturday, 07.05.2016
14:20

Po meni je Muslin odlican izbor za Srbijansku repku. Poznam njegov rad jos dok je Zvezdu trenirao, kvalitetan strucnjak. Nadam se samo da u Srbiji nece biti osporavan, pogotovo ne zbog svog hrvatskog porijekla ( Otac Duje iz Splita), mislim da su srecom ta vremena iza nas. U svakom slucaju puno srece i da se plasirate na SP. Sportski pozdrav...

avatar
AfricaLoF
Saturday, 07.05.2016
14:34

Ta vremena odavcno jesu iza nas, a Muslin nije hrvat, niti se ikada najmanje izjasnjavao kao takav. Njegov otac je iz Splita, istina, ali mu je majka iz Sumadije, Kragujevac. Rodjen je u Srbiji, Beogradu. Nema tu nikakvog vecinskog hrvatskog porekla, vec pre svega srpskog. Ne postoji takodje Srbijanska selekcija, vec Srpska selekcija ili selekcija Srbije u fudbalu. Slavoljub Muslin u Srbiji nikada nije bio osporavan, niti ce ikada biti. Javnost ga je docekala rasirenih ruku, i kao svaki dobar i posten Srbin, imace punu podrsku sopstvene nacije. Potvrdicu jos jednom, da ta vremena jesu iza nas, ali, nisu iza nekih nasih komsija i to dokazuju iz dana u dan. U to ne ulazim, dublje ne. Srdacan pozdrav i zahvaljujemo se na zeljama.

avatar
Sunday, 08.05.2016
09:52

Jeste, hrvat je. Nismo mi Jevreji pa da racunamo to po majci, a i Pizon je hrvatske nacionalnosti. Filozofiraj na drugom mestu.

avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 07.05.2016
17:11

Pa ne čine našu reprezentaciju samo Srbi, niti samo Srbi navijaju za Srbiju. I ja kažem srpska, ali bi bilo ispravnije da se kaže srbijanska. No, nije to bitno, bitno je da imamo zdrav odnos unutar reprezentacije/reprezentacija. Što se tiče komentara Ivana Gotovine, samo ću mu reći da nacionalna pripadnost se ne određuje po mestu porekla (tako se, u većini država, određuje državljanstvo a ne nacionalna pripadnost) već po osećanju lične prirode. Tako je predviđeno Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima. Na primer, ako se ja osećam kao Japanac, Ustavom mi je dozvoljeno da se tako izjasnim. Ustavom je predviđeno i da nisi u obavezi da se izjašnjavaš ni ka jednoj naciji, ako se ne osećaš kao pripadnik neke. I još jedna stvar - Prosinečki je bio trener Zvezde, i to nedavno, a sebe smatra Hvratom pa mu nije falila dlaka sa glave (dobro, tehnički jeste jer je počeo da ćelavi, ali to je nešto drugo)

avatar
Anti Beogradjani
Saturday, 07.05.2016
16:32

JA gA nisam sacekao rasirenih ruku ako ce da drzi stojkovica i matorce u ekipi.Ipak je i on toletova skola

avatar
NJRBOB
Saturday, 07.05.2016
14:46

A zasto bi bio? U Beogradu se mozes voziti autom ZG-Tablica i niko te ne dira... Tvoja izjava je za mene satro mi vas ganjamo... Ako cemo tako onda prvo treba gledati u svoje dvoriste... Sportski pozdrav

avatar
Jason
Saturday, 07.05.2016
14:11

Neka uvodi prvake sveta u tim!I da zove ono me kome je stalo da igra za reprezentaciju!!