Selektor ne zamera ništa Mitroviću, ali priznaje da je moglo da bude opasno

Autor: Pavle Knežević
subota 17.11.2018.
17:48
Izvor: Sportske.net

Pala je i parafraza Živine izjave...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Selektor Srbije Mladen Krstajić nije imao ništa da zameri Aleksandru Mitroviću posle pobede nad Crnom Gorom od 2:1, iako je igračeva "Panenka" mogla skupo da košta orlove u duelu Lige nacija.

Ljajić i Mitrović su doneli Srbiji 2:0, a onda je dosuđen penal, koji je Mitrović izveo prilično nonšalantno.

"Igrao sam fudbal i pokušavao sam da uvek budem maksimalno ozbiljan, jer rezultrat od 2:0 je najgori rezultat. Ne mogu da zamerim ništa Mitru, on je mnogo toga uradio za Srbiju, jedan je od najboljih igrača u Ligi naciji i odveo nas je na Svetsko prvenstvo.

Ipak, ko god je protivnik, pa i bratska Crna Gora, moraš uvek da pokušavaš da ga dokrajčiš. Zaslužili smo da vodimo 5:0 u prvom poluvremenu, a u drugom je trebalo da već u 50. minutu izađu neki igrači da se odmore za utorak, a mi smo došli u situaciju da se borimo da sačuvamo pobedi i naše prvo mesto koje zasluženo treba da zadržimo
", rekao je Krstajić posle utakmice.

Selektor je zahvalio navijačima na podršci "po lošem vremenu", a protivniku je čestitao ne fer i korektnoj igri, "kao i u Podgorici".

"Sama utakmica - mislim da smo zasluženo pobedili, pogotovo prvo poluvreme: promašili smo penal, imali smo dve-tri prilike koje je trebalo da iskoristimo i da ranije završimo utakmicu. U fudbalu je tako, ako se malo opustite ili prepustite...Drugo poluvreme smo ušli ozbiljno, imali smo neke situacije gde je moglo da bude 3:0. Desio se gol, a imali smo i pet-šest minuta panike i nesigurnosti.

Mogu da shvatim te stvari, jer ima nekoliko mladih koji prvi put igraju sa starijim igračima. Normalno je da dođe do pada u igri. Najbitnije je da igrači to shvate i da su razumeli šta je problem i da u narednom periodu moramo to da ispravljamo, jer utakmica se igra 90 minuta, a ne jedno poluvreme
", rekao je Krstajić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 18.11.2018
01:12

Godinu dana je selektor i igra nam je losija nego ranije. Izvlaci nas zivotna forma Mitrovica i dobre igre jos nekoliko pojedinaca. Mitrovicu necu zameriti za penal ali za mene svaki igrac koji sutira penal na ovakav nacin (pa i sam Pirlo recimo) je neozbiljan gde pojedinac sebe stavlja na prvo mesto ispred tima i sigurno mu ne bi dao opet da sutira. Penal je nebitan u ovoj prici vec igra koja je neubedljiva, spora sa selektorom koji se zakuvao mnogo losih stvari u reprezentaciji i sada ga je strah da bilo koga kritikuje jer bi ga taj igrac odmah ispalio. Ovako ce nas selektor da kaze osvojili smo prvo mesto u grupi, znam zanat i produzio sebi zivot na klupi bar jos godinu-dve dok nas ne samelju u kvalifikacijama za EP. Onda ce biti kao imamo perspektivan tim koji se jos uklapa i bice bolje u naresnom periodu. I opet Jovo nanovo

avatar
Burazer
Saturday, 17.11.2018
19:44

Pa ovaj uvek isto prica vec godinu dana...

avatar
Gogi-11
Saturday, 17.11.2018
19:21

Zameramo mi njemu i pitamo se sta trazi tu gde je trenutno i on sva ona bulumenta iz fss

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 17.11.2018
18:58

Dmitrovic- Gajic, Milenkovic, Veljkovic/Spajic, Kolarov/?- Maksimovic, Matic/?- Zivkovic, Ljajic/SMS, Sulejmani- Mitrovic/Jovic/Prijovic. S RVT Srbiju spasava.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 18.11.2018
15:21

Živković barem trenutno nema šta da traži, mnogo bolje rešenje je Ljajić i Prijović umesto ljajića kod tebe na mestu 2 napadača.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 18.11.2018
20:16

Zivkovic i Ljajic igraju na suprotnim stranama.

avatar
DekiStankovic5
Saturday, 17.11.2018
18:57

Au brate,ovaj covek je neunistiv.Sta on prica,ko u ovo veruje svaka mu cast.Sto se tice penala niko ne osudjuje Mitra sto je omasio,svima se desava,a sve ostalo oko penala,izvodjaca,tvojih izjava o tome je smesno I neozbiljno ali posto si ti trener valjda to ide jedno sa drugim.

avatar
Dragan Mrdakovic
Saturday, 17.11.2018
18:56

Zameniti Krstajića što pre. Čovek nema karizmu. Bez energije je i temperamenta da pokrene ekipu. Stoji pored auto linije izgubljen u svemiru.

avatar
Sasha_Voj
Saturday, 17.11.2018
18:55

E bas zato sto ne zameras zato jesi krš trener. Napusti sahranu ovaj mislim reprezentaciju. Trener bez ikakvog autoriteta, neznalica. Polovna cg nas rastavila od fudbala

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 17.11.2018
18:50

Penal: kako je dosao, tako i otisao. Ne zameras nista jer ne znas sta da im zameris, ne pravis izmene jer ne znas kakve instrukcije da im das u slucaju izmene, ne zoves igrace jer nemas obraza da im saopstis istinu, kakav si ti to covek?!

avatar
DouglasHaffernan
Sunday, 18.11.2018
04:17
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 18.11.2018
12:35
avatar
DekiStankovic5
Sunday, 18.11.2018
12:30