Šekularac: "Zvezda otvorila milion frontova, krivce za propuste traži u drugima"

  • Autor: Beta

  • 23. maj 2017.

  • 14:48

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Druga Zvezdina zvezda Dragoslav Šekularac smatra da crveno-beli nalaze na krivom putu i da rešenje za probleme ne leži u "sramnim saopštenjima" već u boljem odabiru igrača i rukovođenju klubom.

Šekularac:
Foto: Beta/BranislavBožić/Mo
Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragoslav Šekularac rekao je danas da uprava tog kluba za svoje propuste traži krivce u drugima i da se snaga ekipe pokazuje jedino na terenu, gde su, kako je ocenio, crveno-beli bili slabi, posebno zbog promašaja prilikom kupovine igrača.

"Gledam kako se ono što su generacije stvarale decenijama urušava neshvatljivim saopštenjima koji nanose nesagledivu štetu ugledu i imidžu Crvene zvezde. To nije i ne sme biti manir kluba koji je postao najveći zato što je imao mudre i sposobne čelnike, a ne one koji su stvarali neprijatelje. A ova Zvezda je otvorila milion frontova, tražeći krivce u drugima za svoje propuste", rekao je Šekularac agenciji Beta.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić optužio je nedavno Fudbalski savez Srbije i Partizan da su Zvezdi oteli titulu.

"Mene je kao zvezdaša bilo sramota posle svih tih napada, jer jedina istina je ona na terenu, a tamo su se videli svi promašaji i propusti ljudi koji su odgovorni za formiranje tima. Za razliku od Partizana, što je meni teško da priznam, napravili smo mnogo promašaja u kupovini igrača, pre svega stranaca veoma sumnjivog kvaliteta. I to se najbolje videlo u najjačim utakmicama. Izgubili smo dva derbija, a mogli smo i treći da nismo postigli gol iz gol-auta. I sada kako bi sakrili ono što se ne može sakriti, pljujemo Fudbalski savez, omalovažavamo Partizan i samo sebe mažemo blatom", rekao je Šekularac.

"Sećam se nekih drugih vremena, to nije bio manir Crvene zvezde, naprotiv. Mi smo bili primer kako se jedan klub ophodi prema rivalima, instituciji Saveza. Sada vidim da imamo veće katolike od pape, ljude koji nisu zvezdaši a vode Zvezdu. S druge strane krivo mi je zbog navijača, poznajem sve vođe, poštujem ono što čine za Zvezdu, snagu koju daju timu, ali kada nemaš kvalitet na terenu...", dodala je druga Zvezdina zvezda.

Šekularac je rekao i da se u medijima više pojavljuju čelnici Zvezde nego sami igrači i da "tu nešto nije u redu sa klubom" i dodao da je klubu potreban jak tim za evropska takmičenja.

"Mene bi kao funkcionera bilo sramota da su igrači u mojoj senci. To Zvezda nikada sebi nije dozvoljavala, a kada se priča o timu, Zvezdi treba tim za Evropu, a ne za Srbiju. Zvezdu samo Evropa čini velikom. Tek tamo se vidi da su svi napadi i optužbe na Savez i njegove institucije, Partizan i ostale klubove, potpuno besmisleni. Zvezdin navijač hoće velike evropske utakmice, a sa ovakvim načinom rada, pogrešnim procenama i stalnim sukobima, to se ne postiže", naveo je on.

Šekularac je najavio i da će doći na predstojeću Skupštinu kluba.

"Nemam ništa protiv Terzića, dobiće moj glas, ako treba. Lepo se oblači, ima stila, vidim i energiju, ali on mora da zna da ovo što sada radi nije dobro za Crvenu zvezdu. Zvezda svoju sliku treba da stvara na terenu, jer tamo se sve vidi, a ne da se pravi rijaliti od kluba. Zvezda je institucija, a do statusa najvećeg kluba svakako nije stigla sramnim saopštenjima i optužbama na račun  svakog, nego snagom na terenu. A tamo smo bili slabi i to je istina koja boli svakog zvezdaša, mene prvog", rekao je Šekularac.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari