Sedam licenci za Evropu, jedanaest za Super ligu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.04.2019.
23:30
Izvor: Sportske.net

U centru pažnje bio je zahtev FK Partizan, ali je Komisija za licenciranje FSS danas izdala sedam licenci za UEFA takmičenja i jedanaest za učešće u Super ligi Srbije.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Rekordan broj klubova podneo je zahtev za dobijanje licence za takmičenje u Evropi, a ogroman posao Komisija za licenciranje imala je i po pitanju izdavanja licenci za Super ligu.

Na osnovu uvida u dokaze koji su dostavljeni Komisiji, sedam klubova danas je dobilo licence za učešće u takmičenjima pod okriljem UEFA.

Licence su izdate Crvenoj zvezdi, Radničkom iz Niša, Partizanu, Čukaričkom, Mladosti iz Lučana, Napretku i Voždovcu. "Zmajevima" licenca očito neće biti potrebna pošto na osnovu plasmana u Super ligi i Kupu Srbije nemaju šanse da se domognu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pomenutih sedam klubova dobilo je licence za igranje u Super ligi u sezoni 2019/20, a njima su se priključili Radnik (Surdulica), Javor Matis, Metalac i Radnički 1923.

Pomenuta četiri kluba dobila su licencu za nastup u Super ligi, ali će od njihovih rezultata do kraja takmičarske sezone zavisiti hoće li izboriti mesto u superligaškom karavanu.

Svi ostali klubovi imaju pravo da u žalbenom postupku dokažu da isupnjavaju kriterijume za učešće u Super ligi, te da na taj način pribave licencu za sezonu 2019/20.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke