Sećate se ''Macana''? On zna sve slabosti Norvežana! Evo kako Srbija treba da igra!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.10.2020.
09:14
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Njegovi saveti su dobrodošli...

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije večeras od 20:45h igra protiv Norveške u Oslu utakmicu polufinala plej-ofa Lige nacija, za plasman na Evropsko prvenstvo.

Norvežani imaju prednost domaćeg terena, imaju veliko samopouzdanje, optimizam, koji grade na sjajnoj ofanzivnoj liniji, predvođenoj Halandom i Serlotom.

Ipak, nisu ni oni bez mana, a to najbolje zna Bojan Zajić ''Macan'', nekadašnji fudbaler Partizana, koji je kasnije u Norveškoj izgradio veoma uspešnu karijeru i koji do detalja poznaje selekciju koju sa klupe vodi Lars Lagerbek.

Veruje da će domaćin večeras izaći na teren u formaciji 4-4-2, a slabosti Norvežana otkrio je u razgovoru za ''Novosti''.

''Deluje mi da kao i mi, imaju nešto 'tanju' zadnju liniju. Štoperi Reginilsen i Ajer su spori igrači, a nemaju preteranog kvaliteta ni na levom boku. Jedino je desni bek Elabdelui opasan iz te četvorke, poznat je po ubacivanjima u napad, i njega bi trebalo da zatvorimo.

Ali, definitivno vidim šansu Srbije u nešto tromijoj odbrani Norveške, kao i o činjenici da njihovi mladi igrači nemaju toliko iskustva u ovakvim utakmicama'', izjavio je Zajić.

Kao pravi recept za igru reprezentacije Srbije večeras, Zajić vidi u onome što je nedavno Austrija pokazala protiv Norvežana, kada ih je savladala sa 2:1, baš u Oslu.

''Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, šanse su 50:50. Nije isključeno da jedna greška odluči pobednika. Norvežani ulaze jako oprezno u susret, poštuju nas, i uzdaju se u mladalačku energiju njihovih zvezda. Austrija je u prošlom ciklusu pokazala kako sa njima treba da se igra'', zaključio je Zajić.
-
Baner 5

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 08.10.2020
09:21

Ajer je dobar igrac, a ni mi nismo bas poznati po brzini u napadu...

avatar
Le Tissier
Thursday, 08.10.2020
10:03

Mi smo poznati po porazima, pogotovo u bitnim utakmicama...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 08.10.2020
10:16

Sa druge strane nije nekakva velesila i neki strah i trepet:-D Norveska nije bas poznata po ogromnom broju ucesca na velikim takmicenjima, mi ipak imamo kvalitetnije igrace od njih (mozda ne i tim), ipak se i mi nesto pitamo.