Sećate li se Staniše Mandića? Danas se i u Crnoj Gori pitaju gde je ''nestao''...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.10.2018.
14:36
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

U susret predstojećem duelu reprezentacija Crne Gore i Srbije u Ligi nacija, zanimljivo je podsetiti se igrača koji je ušao u istoriju srpskog reprezentativnog fudbala, a onda počeo da nastupa za Crnu Goru.

Epa/Dianne Manson
Epa/Dianne Manson

Povezane vesti

Staniša Mandić, nekadašnji fudbaler Čukaričkog, bio je važan član omladinske reprezentacije Srbije koja je krajem proleća 2015. osvojila titulu prvaka sveta na Novom Zelandu.

U to vreme, mnogo smo očekivali i od njega, kao i od ostalih naših ''zlatnih Orlića''. Međutim, nedugo posle istorijskog uspeha, kod Mandića se pojavilo i nezadovoljstvo jer nije, poput nekih drugih saigrača iz omladinskog tima, dobio poziv u ''A'' reprezenraciju Srbije.

Ta informacija je u Crnoj Gori iskorišćena kao prilika da se ovaj mladi igrač privoli da zaigra za njihov seniorski nacionalni tim, što je on kasnije i prihvatio.

Za ''Sokolove'' je debitovao već 8. septembra 2015. protiv Moldavije u Kišinjevu i od tog dana postao je velika nada crnogorskog fudbala.

Ali, nedugo zatim, usledilo je i veliko razočaranje. Mandić je iz Čukaričkog prošle godine otišao u norveški Sogndal i od tada počinje veliki pad u njegovoj karijeri, uz povremene probleme i sa povredama.

Njegov klub danas igra u drugoj norveškoj ligi, a Mandić je u proteklih mesec i po odigrao samo dve utakmice, dok je četiri presedeo na klupi za rezerve.

S obzirom da pred duel reprezentacije Crne Gore sa Srbijom (11. oktobra), selektor ''Sokolova'' Ljubiša Tumbaković ima brojnih problema sa povredama (Jovetić, Janković, Savić, Vešović), novinari podgoričkih ''Vijesti'' su se setili Staniše Mandića, ali su ubrzo shvatili da je, nažalost, danas 23-godišnji momak daleko od vrhunskog fudbala.

''Ne zna se ni tačno kada je počeo njegov pad, ali se on otprilike poklopio sa prvim nastupima u reprezentaciji Crne Gore'', ističe se, između ostalog, u tekstu ''Vijesti'' posvećenom Staniši Mandiću.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
43 Baraba
Friday, 05.10.2018
08:23
avatar
Man united
Thursday, 04.10.2018
19:13

Незахвалник.

avatar
Znajsha
Thursday, 04.10.2018
18:39

Hvala Stanisa za sve sto si ucinio za Srbiju.Mnogi od te generacije su pali u zaborav.

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 04.10.2018
17:27

I kamen bi pokvarili.

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 04.10.2018
16:43

Poleteo "soko" previSoko...

avatar
DouglasHaffernan
Thursday, 04.10.2018
16:23