Sećanja - Zvezdin osmomartovski debakl na JNA!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.03.2017.
12:35
Izvor: Sportske.net

Tokom duge istorije ''večitih derbija'', Dan žena se vrlo retko poklapao sa najznačajnijim dvobojem srpskog fudbala. Poslednji put smo duel Partizana i Crvene zvezde 8. marta gledali pre tačno 20 godina...

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Igralo se pred oko 40.000 gledalaca na JNA, a ovaj, 106. prvenstveni derbi protekao je potpuno u znaku ekipe Partizana.

Crno-beli su tada ostvarili jednu od najubedljivijih pobeda u duelima sa Crvenom zvezdom. U drugom kolu prolećnog dela prvenstva, slavili su sa 3-0 i tako najavili pohod ka novoj šampionskoj tituli do koje su na kraju sezone i došli.

Predvođeni maestralnim Draganom Ćirićem, Partizan je poveo u finišu prvog poluvremena, u 41. minutu, kada je baš posle Ćirićevog dodavanja, Niša Saveljić raspalio po lopti sa nekih 18 metara, Zvonko Milojević nije najbolje reagovao i lopta je završila u mreži - 1:0.

To je bila samo najava Partizanove dominacije u nastavku utakmice. Igrao se 61. minut, kada će Dragan Ćirić posle odlične akcije crno-belih pogodio prečku, a odbijenu loptu je Damir Čakar snažnim udarcem iskosa sa leve strane poslao u mrežu - 2:0.

A da Zvezda doživi pravi debakl u ovom derbiju, potrudio se i Ivan Tomić, koji je u 76. minutu krunisao akciju crno-belih i iz neposredne blizine naterao Milojevića da i treći put izvadi loptu iz mreže - 3:0.

Tu sezonu 1996/97, Partizan je okončao sa šest bodova prednosti u odnosu na Zvezdu, a interesantno je da su crno-beli dobili sva tri derbija u tom šampionatu. Najpre su u jesen na Marakani slavili sa 3-1, potom je usledio opisani osmomartovski derbi, da bi 16. aprila '97. Partizan savladao Zvezdu sa 2-1.

Partizan:
Kralj, Svetličić, Saveljić, Tomić, Sabo, Taševski, Vukićević, Trenevski (Tešović), Hristov (Stojisavljević), Ćirić, Čakar (Ranković). Trener: Ljubiša Tumbaković.

Crvena zvezda: Milojević, Živković, Đorović, Bošković (Ljubojević), Sakić, Marinović, Ognjenović, Pantelić (Mićić), Jovičić, D. Stanković, Vanić. Trener: Vladimir Petrović Pižon.


Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alan Iverson
Sunday, 08.03.2015
21:03

Uh,koliko je ovakvih meceva bilo,gde je Zvezda pregazena,to je nasa navika!Veliko izvinjenje Zeljku Grobaru,bio sam nekulturan,znam ko je,veliko izvinjenje za velikog gospodina,sportske.net,objaviti komentar molim vas!

avatar
Samo CZV
Sunday, 08.03.2015
21:39

Zeljko Grobar gospodin?
hahahahahahahahahahahahahahahaha

avatar
Petar Glogovac
Sunday, 08.03.2015
22:46

Zeljko je inace placen o Djure da pise ovo sve, sam ke djura priznao :D

avatar
Sunday, 08.03.2015
21:52

haha :D evo ti +.