Šćepanović: "Pomirenje ili ostavka"

Autor: Beta Beta
četvrtak 23.07.2015.
11:02
Izvor: Beta

Prvi čovek Zajednice superligaša poručio je da će od čelnika "večitih rivala" zahtevati da smire strasti ili će u suprotnom podneti ostavku na predsedničku poziciju.

fkvojvodina.rs/DušanJocić
fkvojvodina.rs/DušanJocić

Povezane vesti

Predsednik Zajednice superligaša Zoran Šćepanović rekao je da međusobna prepucavanja čelnika Crvene zvezde i Partizana štete srpskom fudbalu i da će učiniti sve da se smire strasti.

"Pokušaću još jednom da se sednem sa njima i daću sve od sebe da se smire strasti. Ako u tome ne budem uspeo, ozbiljno razmišljam da podnesem ostavku i ne učestvujem više u ovome", rekao je Šćepanović grupi srpskih izveštača u Letoniji.

Početak Superlige obeležio je veliki sukob i međusobna vređanja čelnika "večitih" rivala, a sve to nakon pobede Crvene zvezde posle preokreta nad OFK Beogradom.

Šćepanović, koji je predsednik Vojvodine, početkom svog mandata na čelu Zajednice je već pokušao da pomiri dve strane, a kako je rekao, tada su čelnici Zvezde i Partizana bili veoma razumni i svesni stanja.

"Pokušaću da urazumim ljude. U tom momentu su bili veoma razumni, shvatili su u kojoj meri su odgovorni za kreiranje javnog mnjenja", kazao je on.

Prema njegovim rečima, sezona u srpskom prvenstvu počela je katastrofalno.

"Sezona je počela katastrofalno. Desilo se sve ono što smo se dogovarali da više ne bude manir, a to je da sve naše nedoumice i sumnje prvo razložimo i sa manje strasti rešavamo među sobom. Treba sačuvati Superligu, jer kakva god da je, ona je dala svetske šampione. Zbog toga smo obavezni. Uprljali smo istoriju našeg fudbala", rekao je Šćepanović.

U Više javno tužilaštvo u Beogradu stigao je podnesak sa informacijama vezanim za utakmicu OFK Beograd - Crvena zvezda. Šćepanović je kazao da ne želi da priča o istragama, ali da time "ne stavlja glavu u pesak".

"Svi koji treba da rade svoj posao, neka ga rade, na strogo propisan način. Da se drže okvira koje im nalaže služba i zakon i da ne prejudiciramo stvari. Očekujem da će se i ovo razrešiti na način na koji treba", kazao je prvi čovek Zajednice superligaša.

Kako je rekao, potrebno je da mediji ne tolerišu "besomučno prepucavanje" jer rat saopštenjima samo uznemiruje građane i donosi negativnu energiju koja se prenosi na stadione i ne može da se kontroliše.

"Možda previše optimistički gledam da možemo svi zajedno da krenemo na bolje. Ali, izgubiti sponzora zbog ovakvih stvari, smanjiti interesovanje publike, dotok novca, kojeg je i ovako veoma malo u srpskom fudbalu. Ako treba da budem odgovoran za tako nešto, ne vidim sebe u tome", rekao je Šćepanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bata
Thursday, 23.07.2015
20:16

Ostavka ne!Kazne,drakonske-da.

avatar
Pokee R. Facer
Thursday, 23.07.2015
14:26

cekaj, to onaj lik kojega je postavio Kokeza preti ostavkom!?nkome ce tako naskoditi, i ko bi trebao za njim da zali?

avatar
gosfkcz
Thursday, 23.07.2015
12:53

Nisam upoznat sa radom i postenjem gospodina ali ukoliko se ovako nastavi realno je ocekivati da i ono malo postenih ljudi pobegne iz naseg fudbala. Sta god se na terenu desi kada igraju Zvezda i partizan dobili oni ili izgubili jedna od dveju strana je nezadovoljna i poziva na linc. Predaleko je otislo. Skrecu navijacima i dokonom ljudima koji loptu nikada nisu sutnuli misli sa njihovog lopovluka i nestrucnosti na neke navodne egzibicije onog drugog kluba dok su oni toboze primer postenja.

avatar
D.Green4 Black&White
Thursday, 23.07.2015
12:13

Daj bre ostavku !!!! Kakvo crno pomirenje !!!! Kazniti ljude koje vode po nekoliko klubova i koji rade za kladionicu..... Namestaju utakmice i zgrcu ogromnu lovu i ko zna sta jos rade,,,Pitaj BOGA !! Interpol,murija i Uefa da radi svoj posao.... Zar zatvarati oci pred ovakav kriminal !!?!!

avatar
Делија_момак
Thursday, 23.07.2015
17:04

Затварају очи пред криминал Караџића и његове свите. Ви се поносите човеком коме сте и барјак посветили и коме сте име скандирали на финалу купа против Војводине. Знате оно чувено финале у којем су играчи Војводине напустили терен због вашег лоповлука! Не смете да погледате једни друге у очи од толиког поштења!

avatar
Thursday, 23.07.2015
11:46

zbog jednog bahatog coveka moracemo da promenimo ima lige , umesto Super Liga Srbije zvacemo se Onako Liga Srbije

avatar
Povratak kraljaBAN23
Thursday, 23.07.2015
11:42

Šćepanović se zalaže da se ćuti o nameštenim utakmicama koje Zvezda igra pre svega sa OFK-om, zalaže se da se ne komentariše suđenje, a dva penala nisu dosuđena u derbiju za Partizan dok se oni iz Vojvodine prvi oglašavaju kad sudija ne dosudi penal za Vojvodinu protiv Partizana, a onda ćute na dva Zvezdina gola iz ofsajda, ćute na krađu u NS u prvom delu gde čist penal nije dosuđen za Vojvodinu protiv Zvezde, zatim izjava Šćepanovića da Terzić ne bi trebao da bude suspendovan zato što je ulazio u sudijsku svlačionicu i vređao sudije pokazuje čiji je poltrončić ovaj Šćepanović koji je na mesto predsednika ZSL postavljen od strane Terzićevog lobija i to putem neregularnih izbora. Kako uopšte ovaj čovek misli da se rešavaju problemi ako se ćuti o njima? Kažeš odlaze sponzori, pa kako to kad Zvezda ispadne prva iz LE i dobije još 1M € navodno od Gazproma, Zvezda namesti utakmicu sa OFK-om i dobije još jednog sponzora OTP Banka, eto kome je u interesu da se ovakve stvari dešavaju i ko profitira, profitira Zvezda i oni su kroz istoriju navikli da ovako pobeđuju pa sad kad neko digne glas protiv toga odmah idu kontraoptužbe koje nemaju veze sa istinom! Šćepanoviću odlazi, ostavka pod hitno!

avatar
Делија_момак
Thursday, 23.07.2015
16:59

Јадни ви, сви су против вас! А иначе нема поштенијих од вас! Мене би било срамота да се уопште јавим!

avatar
ale fcv
Thursday, 23.07.2015
11:25

Gledaj ti u svoje dvoriste!