Šćepanović: "Pomirenje ili ostavka"

  • Autor: Beta

  • 23. jul 2015.

  • 11:02

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Prvi čovek Zajednice superligaša poručio je da će od čelnika "večitih rivala" zahtevati da smire strasti ili će u suprotnom podneti ostavku na predsedničku poziciju.

Šćepanović:
Foto: fkvojvodina.rs/DušanJocić
Predsednik Zajednice superligaša Zoran Šćepanović rekao je da međusobna prepucavanja čelnika Crvene zvezde i Partizana štete srpskom fudbalu i da će učiniti sve da se smire strasti.

"Pokušaću još jednom da se sednem sa njima i daću sve od sebe da se smire strasti. Ako u tome ne budem uspeo, ozbiljno razmišljam da podnesem ostavku i ne učestvujem više u ovome", rekao je Šćepanović grupi srpskih izveštača u Letoniji.

Početak Superlige obeležio je veliki sukob i međusobna vređanja čelnika "večitih" rivala, a sve to nakon pobede Crvene zvezde posle preokreta nad OFK Beogradom.

Šćepanović, koji je predsednik Vojvodine, početkom svog mandata na čelu Zajednice je već pokušao da pomiri dve strane, a kako je rekao, tada su čelnici Zvezde i Partizana bili veoma razumni i svesni stanja.

"Pokušaću da urazumim ljude. U tom momentu su bili veoma razumni, shvatili su u kojoj meri su odgovorni za kreiranje javnog mnjenja", kazao je on.

Prema njegovim rečima, sezona u srpskom prvenstvu počela je katastrofalno.

"Sezona je počela katastrofalno. Desilo se sve ono što smo se dogovarali da više ne bude manir, a to je da sve naše nedoumice i sumnje prvo razložimo i sa manje strasti rešavamo među sobom. Treba sačuvati Superligu, jer kakva god da je, ona je dala svetske šampione. Zbog toga smo obavezni. Uprljali smo istoriju našeg fudbala", rekao je Šćepanović.

U Više javno tužilaštvo u Beogradu stigao je podnesak sa informacijama vezanim za utakmicu OFK Beograd - Crvena zvezda. Šćepanović je kazao da ne želi da priča o istragama, ali da time "ne stavlja glavu u pesak".

"Svi koji treba da rade svoj posao, neka ga rade, na strogo propisan način. Da se drže okvira koje im nalaže služba i zakon i da ne prejudiciramo stvari. Očekujem da će se i ovo razrešiti na način na koji treba", kazao je prvi čovek Zajednice superligaša.

Kako je rekao, potrebno je da mediji ne tolerišu "besomučno prepucavanje" jer rat saopštenjima samo uznemiruje građane i donosi negativnu energiju koja se prenosi na stadione i ne može da se kontroliše.

"Možda previše optimistički gledam da možemo svi zajedno da krenemo na bolje. Ali, izgubiti sponzora zbog ovakvih stvari, smanjiti interesovanje publike, dotok novca, kojeg je i ovako veoma malo u srpskom fudbalu. Ako treba da budem odgovoran za tako nešto, ne vidim sebe u tome", rekao je Šćepanović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari