Savu ispunjena velika želja, kako će izgledati "prolećni" Partizan?

Autor: Ivan Cvetković
petak 14.02.2020.
09:22
Izvor: Sportske.net

"Crno-beli" nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije utakmicom protiv Radnika iz Surdulice.

Miroslav Todorović/Partizan.rs
Miroslav Todorović/Partizan.rs

Povezane vesti

Teškim zimskim pripremama najboljih srpskih klubova konačno je došao kraj.

Partizan je sasvim definitivno ekipa koja je pretrpela najmanje promena u odnosu na proteklu polusezonu.

Tačnije, nije ih ni bilo.

Savo Milošević ima privilegiju da može da računa na sve igrače koji su izneli takmičenje u Ligi Evrope, pa je za očekivati da ćemo u nastavku sezone gledati uglavnom iste igrače u prvih 11.

Na golu je i dalje neprikosnoveni Vladimir Stojković, a ispred njega odbrambeni bedem će činiti Miletić, Ostojić, Strahinja Pavlović i Urošević.

Upravo je poslednja linija mogla biti izmenjena pošto se u jednom trenutku činilo da će Miletić napustiti Humsku, ali to se na kraju nije desilo.

Vezni red će činiti Natho i Zdjelar s tim što ćemo često gledati i Šćekića na terenu.

Trio ofanzivnih veznih će sasvim sigurno biti Tošić-Suma-Asano uz opasku da Milošević ima sjajnu mogućnost da u igru uključuje fudbalere poput Lazara Markovića, Fiću Stevanovića i Lazara Pavlovića.

Lazar Markovic Vozdovac

Odbijanjem unosnih ponuda i uloženih 1,7 miliona evra za otkup Umara Sadika je jasno stavljeno do znanja ko će biti prvi izbor u špicu napada, ali novajlija Bojan Matić bi trebalo da dobije veću priliku od Petra Gigića.

Partizan nastavlja borbu za titulu prvaka Srbije utakmicom protiv surduličkog Radnika, meč u Humskoj je an programu u nedelju od 16 časova, a ukoliko ne bude bilo nekih velikih odstupanja u odnosu na poslednji meč u Dohi protiv Spartaka iz Moskve, ovako bi "crno-beli" trebalo da izgledaju ne samo protiv Radnika, već i u najvećem delu nastavka sezone.

Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Natho, Zdjelar, Tošić, Suma, Asano - Sadik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 14.02.2020
16:17

Nadam se da će Albert Nađ u Teleoptiku uradi dobre stvari za Partizan i veliki broj mladih i talentovanih igrača iz škole uklopiti u dobar sastav i obučiti ih taktički takmičarskom fudbalu. Voleo bih da je stoperski par u Teleoptiku Balaž, Cvjetinović, to mi nedostaje da bi tim imao čvrstinu:
Vukanić - Radmanovac, Balaž, Cvjetinović, Ćorković - Knežević, Momčilović, Pantazis, Milosavljević - Arambašić, Stanojlović (Janković).

avatar
2012/2013-2019/2020
Friday, 14.02.2020
12:10

II: Nemanja Stevanovic (Popovic)- Lutovac, Vitas, Vujacic, Brezancic- Scekic, Smiljanic (*Momcilovic)- Markovic (Lakcevic), Lazar Pavlovic,
Filip Stevanovic (Ivanovic)- Matic. SAMPIONI!

avatar
Колатерална Штета
Friday, 14.02.2020
10:30

Savo Milošević nije Crnogorac, niti Hercegovac, Savo Milošević je rođen u Republici Srpskoj, tako da dativ njegovog imena, nije Savu, nego Savi...

avatar
Исте боје Иста вера!
Saturday, 15.02.2020
02:43

Није тачно. Име му се мијења по Источно-херцеговачком дијалекту, као што се нпр. мијења име Жељко или Јово. Он се зове Саво, па је нпр. Датив "Саву". Да је рођен у Србији, име би му вјероватно било Сава, па би Датив тада био "Сави", као што се мијења свака именица женског рода. Нпр. кућа-кући; вода-води; Сава-Сави; Пера-Пери. А овдје је то другачије: Саво-Саву; Перо-Перу; Жељко-Жељку; воз-возу...итд. Као што се и мијењају именице мушког рода.

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 16.02.2020
00:19

Иначе, ово сам питао тетку која ради у БЛ као професор српског језика у гимназији...

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 16.02.2020
00:16

Није тачно, он нема везе са Херцеговином, рођен је у Семберији, он је Саво, није Сава, наставак за датив је -и, не -у. Тако је свугде у Републици Српској, одакле сам и ја, а и Саво Милошевић...