Savove zabranjene teme pred početak prvenstva

Autor: Pavle Knežević
subota 20.07.2019.
15:42
Izvor: Sportske.net

Javnost one najviše zanimaju, ali trener Partizana neće da priča o njima. Bez rezultatskih obećanja.

Miroslav Todorović/Partizan.rs
Miroslav Todorović/Partizan.rs

Povezane vesti

Partizan sutra u Inđiji počinje takmičarsku sezonu 2019/2020. a Savo Milošević ističe da su dobri rezultati u početku jako važni, ali nije hteo da daje nikakva obećanja navijačima što se tiče rezultata.

Novinarima je odmah na početku rekao koje su zabranjene teme:

"Ja vas molim da me ne pitate ništa o protivniku u Evropi i odlascima i dolascima. Oni su naša saga koja traje, ali ja želim da se i ekipa i ja fokusiramo samo na utakmicu sutra i početak prvenstva", rekao je odmah trener.

Teme razgovora u Teleoptiku bile su Inđija i Super liga.

"Spremni smo za sutrašnju utakmicu. Početak kao i svaki početak, očekujemo da će biti teško, svi znamo koliko je početak važan. Takođe, moramo imati u vidu da će ovaj mesec biti jako naporan i da ćemo igrati konstantno četvrtak-nedelja. Treba od od početka da uđemo jako i ostvarimo rezultate koji su nam bitni i zbog samopouzdanja.

Poznajem i ovu ekipu Inđije i njenog trenera (Srđan Blagojević). Potpuno zasluženo su ušli i u baražu protiv Dinama. Jedan od retkih trenera koji želi posed i nadigravanje i to radi u svim klubovima. Očekujem dosta dobru utakmicu i moraćemo da damo svoj maksimum. Oni igraju drugačije, moraćemo da nađemo taktička rešenja da osujetimo taj njihov posed
", rekao je Milošević.

On je rekao da je ekipa spremna 90 odsto, ali da se to odnosi na sve timove u ligi.

"Planirali smo da sutra bude završni deo priprema. Tu smo, blizu, 90 odsto. Nije u pitanju samo fizička sprema. Moramo da uđemo u takmičarski ritam. Sa jedne strane će biti fizičko opterećenje, ali moramo da uđemo što pre u ritam", rekao je Savo.

Blagojević vas je skautirao protiv Bordoa...

"Znam, video sam ih", kaže uz osmeh trener.

"Ne znam da li ijedan trener može da skautira ekipu na pripremama. Mi smo najmanje insistirali na rezultatu. Tim koji će sutra izaći nije igrao ni na jednoj utakmici zajedno tokom priprema. Meni je važno samo da igraju u skladu sa elementarnim zahtevima koje smo postavili pre tri-četiri meseca", rekao je Savo Milošević.

Partizan godinama ne beleži rezultate koje navijači očekuju, da li možete nešto da im obećate u rezultatskom smislu?

"Jedino što mogu da obećam da ćemo i ja i moj stručni štab dati maksimum. Oni ljudi koji želeli da vide, mislim da su mogli da vide da napredujemo. Ako ja pričam o tim stvarima, ispašće da se hvalim, a to nikad ne radim ali dali smo neke smernice, ekipa je pokazala šta mi to želimo.

Probaćemo da približimo mentalitet i igru onome što se igra u Evropi. To su pre svega brzina, ne samo brzina igre, nego i brzina donošenja odluka, prepoznavanja situacija, pa trka, pa iz toga dolazi agresija, iz agresije ničija, to su segmenti u kojima naš fudbal može mnogo da se popravi
", rekao je Milošević.

Ali, cilj su trofeji?

"Uvek", jasno kaže Savo.

Rekli ste da nećete o pojačanjima, ali da li je ovo tim koji ste zamišljali kada ste 10. juna počeli da radite za novu sezonu?

"Nije. Ali, ako krenemo da pričamo o tim stvarima, onda će ispasti da kukam, a to nikad nisam radio", rekao je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gorango
Sunday, 21.07.2019
12:36

Savove ili Savine?

avatar
Saturday, 20.07.2019
18:44

NAPRED PARTIZAN, NAPRED SAVO !!!!!!!!!

avatar
ŠDanilo
Saturday, 20.07.2019
16:31

Ma koja pojačanja kad ovi traže samo igrače za dž. Čak je i to u redu ali da su to igrači sa učinkom a ne sa klupe.

avatar
REVØLT
Saturday, 20.07.2019
15:55

Savo, tvrda glavo, mani se floskula i tolerancije, nemoj ponovo da se brukas i da blatis igracku karijeru!