Savo zna šta je ključ pred svoj debi na klupi Partizana

Autor: Pavle Knežević
subota 30.03.2019.
14:07
Izvor: Sportske.net

A i priznaje da nije prijatno što će debitovati protiv "iskusnog vuka" Kosanovića

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

"Rentabilnost" - to je ključna reč novog trenera Partizana Sava Miloševića pred njegov debi na klupi crno-belih protiv Napretka u Kruševcu, pošto fizička sprema, voljni momenat i odgovaranje zadacima nisu problem.

"U najkraćem, imao sam veliki broj informacija pre nego što sam zvanično postao trener, a ovih par dana sam iskoristio da potvrdim ili demantujem te stvari i da se obavestim na najbolji mogući način o stanju u kom se nalazi ekipa. Ono što mogu da kažem je da je situacija kakvu sam očekivao.

Najveći problem je psihološko stanje ekipe, uslovljeno situacijom van terena i oko njega. To sam mogao da očekujem. U svim drugim stvarima je stanje bolje nego što sam očekivao. Zadovoljan sam i disciplinom i voljnim momentom. Mislim da su zadržali dobar momenat i disciplinu i to me raduje
", rekao je Milošević.

Kakav Partizan možemo očekivati sutra?

"To je u velikoj meri nepoznanica i meni. Trening je jedna stvar, a utakmica sasvim druga. Ono što sigurno očekujem jeste reakcija ekipe, pre svega psihološka. Na tome sam radio poslednjih par dana, da se oni rasterete. Rezultatski nemamo tu vrstu pritiska, titula je verovatno izgubljena.

Nije smak sveta ni izgubiti, ali treba da uradimo šta treba u taktičkim elementima, u elementarnim stvarima i da imamo koncentraciju koja je potrebna za utakmicu. Bezbroj stvari mogu da vam kažem na tu temu, ali suviše je malo vremena. Gledali smo da im postavimo zahteve za koje znamo da mogu da ih ispune.

Ova ekipa sigurno može mnogo više nego što je očekivala, ali za to je potrebno dve-tri nedelje, mesec dana. Pre toga ne može, ali neke elementarne stvari mogu da se vide u ove tri utakmice. Ekipa nema problem fizičke pripreme. Problem je kvalitet te trke i pronaći način kako da se rentabilizuje ta trka i taj voljni momenat koji imaju u toku utakmice
", rekao je Milošević.

Za utakmicu sigurno neće biti spremni "desni Miletić" i Svetozar Marković, dok Stevanović verovatno neće igrati.

Što se tiče Napretka...

"Dobro poznajem Napredak, igrali smo taj kup, gledao sam prošle godine malo više utakmica. U poslednje vreme ne stoje rezultatski dobro, što me malo iznenađuje, ali mislim da sve to pada u vodu pred utakmicu. Uvek probam da se stavim u kožu sa onim sa kojim treba da se borim. Imaće izuzetno jak motiv protiv Partizana, to je tim koji sigurno može više.

Ne volim lično da pričam, ali poznajem mnogo igrača i individualno koji mogu da predstavljaju problem po nas. A i trener Kosanović je decenijama u našem fudbalu i njegovo iskustvo i kvalitet mogu da nam prave problem sutra. Najbitnije je da znamo sa čime ćemo se suočiti i da slika o Napretku u medijima nije realna, oni su mnogo bolji tim.

Opet, ovo ne pričam kao opravdanje ili traženje alibija, nego je tako. Probaćemo da odgovorimo na sve to što nas čeka u sutrašnjoj utakmici
", rekao je Milošević.

Savo Milošević je mnogo toga preturio preko glave u igračkoj karijeri, a ima li treme pred prvu utakmicu u trenerskoj karijeri.

"Za sada ne osećam tremu, a ne verujem ni da ću je ni sutra imati. Izuzetno cenim trenera Kosanovića i nije prijatno da se u prvoj utakmici merite sa tako iskusnim vukom, ali verujem da neću imati tremu. Sve je to deo javnog nastupa, nisam do sada imao problem. Za ovo se spremam godinama i ne verujem da ću imati bilo kakvu tremu", rekao je Milošević.

Pričali ste o šok terapiji, da li će se to odnositi možda na sastav ili na nešto drugo?

"Kada ljudi pričaju o šoku, pre svega misle na psihološki, a to se već desilo ili se nije desilo. Ali, postoji pretpostavka da igrači uvek reaguju na promenu trenera. Razgovarao sam sa njima i to sam im već rekao.

Jako su bitne stvari fizička sprema, što ne mislim da je problem, njihov voljni momenat, za koji mislim da je odličan, zahteve koje im postavljamo – slušaju. Rentabilnost jeste problem i potrudili smo se da im damo taktičke mehanizme da to iskoriste. Dalje od ovoga ne mogu reći", rekao je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Saturday, 30.03.2019
16:11

Uprava da igračima isplaćuje zarade, odmah će psihološki da deluju dobro. UPRAVA NAPOLJE!

avatar
Младић
Saturday, 30.03.2019
15:53

Добар је Саво избор.Биће од њега нешто.

avatar
Fikan
Saturday, 30.03.2019
15:44

Volim to sto je realan.