Savo žali za propuštenim, ali zna šta sledi... Hvalospevi Nathu, a šta kaže o Asanu?

  • Autor: Ivan Cvetković

  • 19. septembar 2019.

  • 23:42

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Strateg "crno-belih" želeo pobedu.

Savo žali za propuštenim, ali zna šta sledi... Hvalospevi Nathu, a šta kaže o Asanu?
Foto: Darko Gajić/Sportske.net
Trener Partizana Savo Milošević istakao je žaljenje za propuštenom prilikom da na startu takmičenja u Ligi Evrope "crno-beli" osvoje tri boda.


"U najkraćem, opet smo propustili da pobedimo na našem terenu, s obzirom na razvoj situacije i broj šansi koje smo imali. Dobro je da smo došli u situaciju da ni bodom nismo zadovoljni u Ligi Evrope. Većim delom prikazanog sam zadovoljan, ne možete igrati loše a da stvorite 10 zicera. Malo je bilo problematično u prvih 20 minuta, opet se izgleda nismo snašli, ali kada smo došli do igre, bilo je lakše. Naišli smo na protivnika koji ima izuzetan kvalitet,  pogotovo u napadu. Primili smo prvi gol i taj gol može da se desi, a onaj drugi, da primite gol iz kontre, sa igračem više, pri vođstvu 2:1…to je nešto o čemu moramo da razmišljamo. Moramo ovo da arhiviramo koliko ovog momenta, znate šta nas čeka dalje."

Na osnovu poslednja 24 sata, šta ćemo gledati u nedelju u derbiju?

"U velikoj meri ono što ćemo gledati zavisi od oporavka i Zvezde i nas. Imali smo utakmicu i mi i oni. Videćemo u kom stanju ćemo biti i mi i oni i o tome zavisi umnogome šta ćemo videti u subotu."


Bibras Natho je ponovo pokazao da je veliki majstor, kakav se retko viđa, pogotovo kod nas…

"Ja sam to rekao više puta, zato smo ga jurili i čekali dva meseca, znali smo šta dobijamo njim. Od samog početka to pokazuje, ali to je i odlika velikih igrača da odmah pokazuje šta zna, bez obzira na spremu. Ali, javnost vidi samo ono konkretno, on nije samo dao dva gola, prosto je pravi lider i vođa i to pokazuje, ostaje da se ekipa adaptira na njega i ono što može da pruži."

Da li se slažete da je odbrana najslabiji deo tima i da li vas to brine?

"Ja to tako ne gledam, u modernom fudbalu ne postoje odbrana i napad, postoje faze i odbrane i napada. Danas nismo branili dobro kao tim i zato smo imali problema u zadnjoj liniji, ali to nije problem igrača, nego defanzive. Na 2:1 smo dozvolili onakvu kontru, to je stvar defanzivne discipline."

Da li je sebičluk u napadu problem?

"Ne, ne, ne. Prosto manjak koncentracije. U tim situacijama tražimo da lopta ide brzo s obzirom na naše navike i na ono što su navikli ljudi, zbog te brzine ulazimo u te situacije ali još nam fali u fudbalu to najteže, pogotovo kada postignete brzinu, morate bolje i brže i to će sigurno doći vremenom, da igrači stvori mehanizam da igraju brzo i da lopta ide brzo. Nisam zabrinut, ali naravno, plaćaćemo cenu toga dok se ne uigramo. Jako je teško u Evropi, ma u svakoj utakmici je teško stvarati šanse i mnogo šanse."

Asanova završnica?

"Asano nije u potpunom ritmu. On jeste došao pre mesec i po – dva, ali javnost ne zna da od Malatije ima žestok udarac i praktično mesec dana nije bio u ritmu, nema svoju trku i brzinu. To loše trčanje je posledica povrede, verujte mi njegova realizacija je vrhunska i to će se videti kad bude spreman", istakao je Milošević.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari