Savo zadovoljan: "Treba protivnici da nas se plaše na JNA"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 18.08.2019.
21:27
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana kaže da je utakmica protiv Rada bila idealna uvertira za četvrtak i Ligu Evrope.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV

Povezane vesti

Savo Milošević kaže da je pobeda protiv Rada od 3:0 bila idealna uvertira za evropska takmičenja, a istakao je i da je važno da protivnici osećaju makar malu dozu straha kada dolaze na JNA.

"Za razliku od prošle utakmice, ovo je bilo sasvim zadovoljavajuće: uspeli smo relativno lako da dođemo do bodova i da odmorimo neke igrače. Moglo je biti i ubedljivije, ali u situaciji u kojoj smo, ovo je sasvim zadovoljavajuće", rekao je Savo posle pobede.

Filip Stevanović je danas postigao dva gola, debitovao je Nikola Lakčević i odmah zabeležio asistenciju.

"A pa imamo mi njih još, nego je problem i što smo u situaciji sa Ligom Evrope, gde je velika tenzija. Imali smo i Strahinju Jovanovića, koji je strahovit potencijal. Doći će vreme i za njega, polako", kaže trener kroz smeh.

Kad smo kod klinaca, Stevanović je svoj prvi gol postigao iz individualne akcije, kada je predriblao odbranu gostiju i sam napravio sebi šansu. Neefikasnost je bila rak-rana Partizana u protekle dve sezone, da li je ovo najava boljih vremena?

"Sa ovim klincima, sam po sebi je takav potencijal da donosi nove stvari, nekad čak i individualac donese novine u ekipu. Ovo je prosto Fićin talenat, to ne možemo da uvežbamo i utreniramo", odgovara Savo.

Sačuvali ste domaći teren, koliko je to važno u ovoj sezoni?

"Mnogo je važno, forsirali smo igru, brzu igru, brzinu zato što smo imali perfektan teren. Imali smo ga i prošle sezone, a sad je bolji, upravo zbog ovakvih stvari – kad dođu protivnici da se zaista osećaju nelagodno kad dođu kod nas. Neće moći uvek toliko, ali jako je bitno da imaju malu dozu straha kada dođu", kaže Savo.

Koliko je ovo dobra priprema za Molde?

"Mislim da se nismo mnogo potrošili na utakmici, mogli smo i ranije da završimo, ali niko se nije povredio, tako da možemo da kažemo da je ovo bila idealna uvertira. Nije niko sledećeg protivnika gledao uživo, ali Molde pratimo mesec dana, znamo sve o njima", rekao je Savo.

On nije želeo da govori o pojačanjima dok ne budu zvanična. Što se igrača koji su izostali danas, rekao je samo da je "borba" za Ostojića, dok su ostali bili odmarani iz taktičkih razloga.

A koliko ovo olakšava pripreme za Molde?

"Mnogo olakšava, jer je bolje pripremati utakmicu u ovakvoj atmosferi. Sličnu situaciju smo imali pred Malatiju i nije prijatno, pre svega momcima, a onda i nama da radimo u ambijentu gde nismo zadovoljni rezultatom", kaže Savo Milošević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Tuesday, 20.08.2019
12:37

* bolje nego iko

avatar
Ton4i
Monday, 19.08.2019
15:56

Strahinja Jovanović je strahovit potencijal.
I nadam se da ce se ovi mladi talenti zadrzati duze no sto uprava planira,prodati pri najkasnije drugoj ponudi.

avatar
magister
Monday, 19.08.2019
02:10

Kao što sam i ranije rekao - ideja je zaista dobra. Ali igra mora da se ponovi i protiv jakih. Već sam jednom rekao i za Vujačića da je pokazao izuzetnost i za Lakčevića da povlačim reč, sad moram i za Pešukića, takav nam bek treba.

Pavlović (David) i Lakčević (Bernardo) su me podsetili na Silve u Mančester Sitiju. Iz te vizure, Stevanović je Sterling. Nije da ne bih voleo da Savo malo prepisuje od Pepa.

avatar
REVØLT
Monday, 19.08.2019
16:50

Sta je onda Asano, Kevin ili kombinacija njega i Aguera? :-D I ko je tu Sane? Stevanovic zasluzuje bolje od Sterlinga.

avatar
REVØLT
Tuesday, 20.08.2019
11:27

FIST znaci pesnica, odlicno:-D Znam, salim se, ali, Lakcevic nije iz nase skole, dosao je kod nas tek sa 18 i ne bih ga bas prisvajao. SavO ume sa mladima i verovatno ih poznaje nego iko u zemlji, sad jos ''samo'' da pogodi i desnog beka, stopera i spica...

avatar
akademski
Monday, 19.08.2019
22:41

Hahaha... Asano će morati malo da se pomuči. Govorim o deci iz škole. Sterling je mnogo produktivniji i konkretniji od Sanea, a bar za sada, FI(lip) ST(evanović), FIST (da se poigram malo, kao što ti voliš) ima tu dobru osobinu, produktivnost. Sviđa mi se što se većina njegovih *bravura* odigrava u zoni opasnoj po golo protivnika, a ne cirkus na sredini terena, gde i da prođe 5 protivnika, može na kraju da se oklizne ili da bilo zbog čega od toga ne bude ništa. Nadam se da ga Sava baš tome uči i da će tako da nastavi.

avatar
REVØLT
Sunday, 18.08.2019
23:04

Ode Deva u Vozd.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 18.08.2019
22:03

Filip Stevanović 16 godina, Lazar Pavlović 17 godina, Strahinja Pavlović 18 godina, Nikola Lakčević 22 godine, a neko dovodi stranca kao najmlađeg igrača u prvoj postavi sa 23 godine, ne sme da pruži šansu niti jednom igraču iz svoje škole i da im nisu pare od države ne bi mogli da dovode strance i igrače sa strane i bili bi slabiji od pola lige. Daj im pare, daj im državo pare, samo njima, da nam se ne ugase.

avatar
paok
Monday, 19.08.2019
05:51

Sve je tacno sto si napisao za nasu decu ali Evropu ne mozes napasti bez stranaca.

avatar
Osijek 51
Sunday, 18.08.2019
21:59

Da li je neko rekao Savi da odavno nema ni JNA ni njihovog stadiona. Pored ostalih i to je jedna od sramota ove inertne uprave sto stadion nema neko cestito ime.

avatar
REVØLT
Monday, 19.08.2019
09:58

Bez Mojkovca ne bi bilo Kajmakcalana, bez JNA ne bi bilo PARTIZANA! Kud ces cestitije ime, a da se ne radi o necemu starijem od 74 godine?!

avatar
REVØLT
Sunday, 18.08.2019
21:50

Povezuju nas sa Markom Vejinovicem i Markom Devicem.