Savo uveren, motivacije neće faliti, ali pita se: "Ne znam šta da očekujem sutra..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 11.12.2019.
13:07
Izvor: Sportske.net

"Crno-bele" očekuje poslednji evropski izazov u ovoj sezoni.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Partizan večeras od 21 sat dočekuje Astanu u meču 6. kola grupe L Lige Evrope, susret u Beogradu neće imati takmičarski značaj budući da su obe ekipe eliminisane iz daljeg takmičenja.

Svoja očekivanja pred ovaj meč izneo je trener "crno-belih" Savo Milošević.

"Očekuje nas još jedna utakmica, pretposlednja u ovom delu sezone. Bez obzira što utakmica nema takmičarski značaj za nas je veoma bitna. U ovom momentu ne mogu da predvidim tok utakmice i kao što je bio slučaj i većini prethodnog perioda. Dva su razloga. Naša ekipa je pri kraju sa snagom i energijom, imamo Natha sa žutim kartonima i Šćekića koji ima problem sa povredom i tek ćemo danas videti u kakvom je stanju", rekao je Milošević.

Potom se osvrnuo i na Partizanovog rivala.

"Druga stvar, stanje ekipe Astane, jer ne možemo da pretpostavimo u kakvom su stanju i sa kojom ekipom će doći. Prvenstvo su završili odavno, u Beogradu su nekoliko dana i ne možemo da predvidimo, ali moraćemo da damo maksimum u svih 90 minuta da bi ostvarili povoljan rezultat", ističe Milošević.

Postavlja se i pitanje motivacije igrača dva tima.

"Ne mislim da ćemo imati problem motivacije. Za koeficijent su nam potebni bodovi, novac koji bi dobili od pobede nije zanemarljiv. Jako dobro bi bilo da takmičenje završimo sa osam bodova. Problem su fizička i mentalna snaga i mogućnosti u ovom trenutku. A preko mogućnosti je jako teško ići. Potrebna nam je racionalizacija na terenu i razmišljanje kako bismo zamisli sproveli u delo i došli do pozitivnog rezultata", smatra strateg "crno-belih" koji je takođe otkrio da neće menjati formaciju bez obzira na povredu Šćekića i suspenziju Natha. 

Partizan je bio dosta efikasan u prethodnim utakmicama, po dva gola protiv Astane i dva puta protiv AZ-a.

"Nemam ništa protiv ako bi to značilo tri boda za nas. U dosta utakmica je bilo golova, ali smo tada imali snage i sve je dolazilo iz trke, pa smo dolazili i do puno šansi. Kako će sutra to izgledati i meni je nepoznanica. Imali smo i dodatan problem na Banjici jer je teren bio mekan i to je otežavalo igračima. Pitanje je koliko će igrači moći da pruže sutra", zaključio je Milošević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke