Savo traži da Partizan svakom gostu pokaže gde je došao

Autor: Pavle Knežević
petak 12.04.2019.
15:29
Izvor: Sportske.net

Priznaje da je "porazno" što Partizan nije deo utakmice koja odlučuje o tituli.

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Savo Milošević je svojoj ekipi rekao da ne gleda unazad i da se okrene samo plej-ofu i onome što se dešava, ali je priznao da je "porazno" što Partizan nije deo derbija koji odlučuje o tituli. O praznim tribinama na meču sa Čukaričkim - "možda je to i bolje".

"U najkraćem, ove nedelje smo imali vremena da poradimo na nekim stvarima i kada je u pitanju igra i psihološki faktor. Imali smo gostovanje u Bijeljini, malo smo se psihološki rasteretili.

Moja priča sa ekipom, i to delim i sa medijima, bila je da smo mi na novom početku i da moramo da ostavimo sa strane i da se fokusiramo na plej-of, koji jeste mini-liga samo po sebi.

To jeste i dobra stvar negde, da probamo da stavimo to što je bilo iza sebe. Imamo sedam utakmica u prvenstvu i nadam se tri u kupu. Imamo razloga zašto se borimo, imamo i motiv da odradimo neke stvari na terenu do kraja i odigramo dobro do kraja
", rekao je Milošević novinarima u sportskom centru Teleoptik.

Dobre vesti za trenera su oporavak igrača, pošto su oba Miletića počela da rade sa ekipom, ali i Musa. Za njega se čega još nekoliko dana da se vidi kako će reagovati, pa će i on biti u sastavu.

Partizan je nedavno pobedio Čukarički u utakmici sa dva preokreta. Kome više odgovara novi meč u tako kratkom roku?

"Nema pravila, osim što je jako komplikovano bilo kome da pobedi bilo koju ekipu dva puta. Sutra nam trebaju tri boda i jako je bitno da dobijemo. Kada smo došli, u našoj situaciji nismo imali konkretnu sliku ni o našoj ekipi, ali posle tri odigrane utkamice i protivnika kojeg smo imali i sa te strane moraćemo konkretnije o nekim stvarima.

Ima i pluseva i minuseva, moramo da shvatimo da igramo kod kuće i moraju sve ekipe da znaju gde dolaze. Na prednost domaćeg terena računa svaka ekipa koja igra sport. Zato moramo da pokažemo svim ekipama, pa i sutra Čukaričkom, da su došli na naš teren
", kaže Milošević.

On je kazao da je ekipa "dosta dobro" reagovala u poslednjih sedam dana i ocenio je da je odnos tima "fenomenalan". Ipak, sutra se igra bez publike, za šta neki pričaju i da je dobra stvar. Milošević se nasmejao na takav komentar.

"Jako je turobno bez publike, taj ambijent nikom ne prija. Čuo sam razne komentare da je možda i bolje s našom situacijom da nema publike. Moj sin Boris, koji ima 12 godina, pitao me na našoj prošloj utakmici 'jesmo li mi još uvek kažnjeni što se tiče publike?'.

Naš zadatak je da vratimo publiku na stadion, jer je bez nje je sve ovo besmisleno, ali se oni neće vratiti dok mi to ne zaslužimo. Ovo je i poruka je našim navijačima da ćemo svaki put platiti cenu ako budemo pravili ovakve ekscese, kod kuće i pogotovo u Evropi, a da zbog toga ispaštamo svi
", kaže Savo.

Sutra se igra utakmica koja može da odluči o tituli (Crvena zvezda-Radnički), a Partizan nije njen deo. To je situacija na koju niko od rata na ovamo nije navikao, kako to vama izgleda?

"Treba da izvučemo pouke da se takva situacija u budućnosti ne dešava. Ponoviću, ne želim da gledam unazad i nemam ni vremena za detaljnu analizu, to ćemo u junu.

Da se ne vraćam na sve što se dešavalo i u ekipi i oko ekipe, prvo zato što ja ne želim opravdanja. Ali, sigurno je poražavajuća ta činjenica. Može da se desi loša sezona, ali moramo da izvučemo pouke iz nje", rekao je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Saturday, 13.04.2019
14:29

Na vašem terenu vi i izgubite.Ovo nije ni blizu onog Partizana,da bi se bilo ko plašio.Mnogo ste lošiji od proseka.

avatar
Delije Sever 021
Saturday, 13.04.2019
09:55

Pokazite im muzej pre utakmice

avatar
dejanera2
Friday, 12.04.2019
20:22

Savo ne mlati! Vraticete PUBLIKU na stadione kad na njima ne budu navijaci! Gde ima na svetu da posle svake utakmice igraci MORAJU da odu pod tribinu? Ajde kad je neki derbi ili znacajna utakmica tipa finale kupa ili plej of utakmica za ulazak u grupnu fazu Evro takmicenja, ali da se ide pod tribinu u svakom kolu, i bez obzira na rezultat i vaznost utakmice, to je ludilo! Partizan ima tu nesrecu da se jug podelio na 3-4 dela pa sad igraci i ne znaju gde moraju da odu a kako god da urade ostale frakcije ih vredjaju sto nisu prvo dosli pod njihov deo tribine!
I dok god treneri, igraci, uprava... na svakom intervjuu moraju da naglase "fantasticnu podrsku sa tribina bez kojih ne bi bilo ni uspeha kluba" do tada ce stanje na tribinama biti kakvo jeste! Savo, ako nisi upoznat, PUBLIKA su ljudi koji dolaze na utakmicu i kad ide i kad ne ide, koji aplaudiraju kad su zadovoljni a zvizde kad nisu, koji placaju kartu uvek, koji ne lome i ne prete, koji ne pale baklje i ne bacaju nista na teren, kojima je jedini interes koji imaju, od kluba za koji navijaju, sreca posle dobre igre i pobede i sto im je srce posle takve utakmice vece od planine isto kao i tuga posle poraza sto je ravna katastrofi! NAVIJACI su oni koji su sve suprotno od publike! Pale, lome, prete, biju i prebijaju, idu na utakmicu ne da gledaju na teren nego da iznose parole, navijaci su oni sto su nesposobni da sami vole svoj klub nego im treba neko da ih vodi, koji misle da je to sto neko nosi maicu ili sal nekog drugog kluba dovoljan razlog da mu se razbije glava (ovi sto navijaju za Partizan razbijaju glave i medjusobno samo ako pripadas nekoj drugoj grupi)....

avatar
RIP KOBE
Friday, 12.04.2019
19:56