Savo se nada da publika neće opet nasesti na taktiku Lalatovića

Autor: Pavle Knežević
utorak 16.04.2019.
15:46
Izvor: Sportske.net

Zbog čega sve Partizan ne može da se ljuti na svoje navijače i šta ne sme da dozvoli Radničkom.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan sutra igra najvažniju utakmicu sezone do sada, polufinale Kupa Srbije protiv niškog Radničkog. Trener Savo Milošević rekao je dan pred meč da crno-beli "nemaju pravo" da prepuste rivalu ulogu favorita, ali ni da se ljute na publiku ako ne dođe da podrži njegov tim.

"U najkraćem, ovo jeste jedna od najbitnijih, ako ne i najbitnija utakmica za nas u ovoj sezoni. Ona ima specifičnu težinu s obzirom na sve što se dešavalo do sada u sezoni. Sigurno jednim dobrim rezultatom možemo mnogo toga da popravimo, zato je ova utakmica od posebnog značaja.

Stanje ekipe ide na bolje jer je posle pobeda lakše pripremati. Ušli smo u normalan režim rada u poslednjih sedam-osam dana. Ekipa se podiže, videćemo za koliko će to biti dovoljno. Radnički je ekipa koja ima zavidan kvalitet, iskusna je i u mnogome je prednosti kada smo mi u pitanju.

Ali, nemamo pravo da im prepustimo ulogu favorita. Jako je nezavidna situacija, jer ima mnogo prednosti u odnosu na nas, a nema opterećenje uloge favorita, to je realno stanje stvari. Rekao sam da neću kukati, apsolutno verujem da imamo kvalitet i sada mogu da napravim jasniju sliku ovog tima. On je sposobniji za veće stvari nego što trenutno pokazuje
", rekao je Milošević.

Trener je naglasio ovaj dvomeč verovatno neće sutra biti rešeno.

"Ovo je dvomeč i verovatno se neće sutra rešiti. Ekipa koja bude imala više volje i želje sutra će imati više razloga da se raduje", rekao je Milošević.

Koja je to konkretna prednost Radničkog koju ste pomenuli?

"Da li ste videli tabelu? Imaju i konstantnost i kontinuitet dobrih rezultata tokom cele godine. Naravno da to ne mora ništa ne znači, ali moramo da poštujemo u to", rekao je Milošević.

Novinari su primetili da trener Radničkog Nenad Lalatović ima taktiku da svu pažnju publike i sav pritisak navuče na sebe...

"Moram da priznam da je ta taktika gospodina Lalatovića dosta dobra kada je u pitanju dobrobit njegovog tima i nadam se da naša publika neće ponovo nasesti na to", rekao je Milošević.

Hoće li vaši igrači imati dodatni motiv posle svih izjava iz Niša? Pratite li to uopšte?

"Ne, ne. Zaista, vrlo slabo pratim i medije i izjave. Ne želim da ulazim u neke stvari koje će mi odvući energiju i koncentraciju. Imamo dovoljno problema i nemam vremena da posvetim drugim izjavama. Moramo da se fokusiramo na ono što radimo. Svi imaju pravo na svoje mišljenje, naravno, i pravo da ga iznose", rekao je Milošević.

Radnički je prošli put pobedio na "JNA" 1:0 i to iz jedine šanse, da li očekujete da sada bude otvoreniji, kako je najavio Lalatović?

"Očekujem Radnički u manje-više onom obliku u kome je do sada bio: iskusan, agresivan tim, ima odlike njegovog trenera. Ima agresiju koju je uspeo da prenese na svoje igrače. Naš zadatak je da izbegnemo stihiju na terenu, da budemo mirniji. Ne očekujem drugačiji Radnički", rekao je Milošević.

Na pitanje šta bi bio dobar rezultat, Savo kratko odgovara: "Bilo koja pobeda".

Zdravstvena situacija je mnogo bolja.

"Situacija je dosta bolja, imamo ceo pogon na raspolaganju. Imamo nekih manjih problema kao u svakom sportskom kolektivu, ali svih 27 igrača trenira. Možda nisu još svi za takmičarski nivo, ali i Musa je u trenažnom procesu i možda se pojavi u narednim utakmicama", rekao je Milošević.

Najavili ste dolazak psihologa, dokle se stiglo s tim?

"Nismo još stigli da organizujemo to, ali rekao sam da želimo ozbiljan psihološki rad od juna. Nemoguće je sve stvari raditi detaljno. Od juna razmišljamo o dugoročnijem rešenju. U poslednjoj utakmici je bilo dosta dobro, ali u nekim utakmicama možemo biti kažnjeni za takve stvari, a one se tiču psihologije.

U tome možemo da pomognemo igračima. Njihovo samopouzdanje proističe direktno iz psihološkog pritiska. Sve je to usko povezano, ali je previše kratko vremena da bi se nešto sad menjalo", rekao je Savo.

Očekujete li sutra više publike?

"Ne znam, nezahvalno je prognozirati kad je to u pitanju. Rekao sam i ranije da naš teren mora da bude naša prednost i da ekipe koje dolaze moraju to da znaju. Naravno da bi bilo poželjno da bude više ljudi.

Ako ljudi prepoznaju ili ako se nadaju da možemo nešto da uradimo...Najavljeno je lepo vreme. Bilo bi zaista fenomenalno da imamo podršku, ali ni ja ni ekipa nemamo veliko pravo da se ljutimo ako ne bude tako", rekao Milošević.

Koga biste voleli u finalu?

"U finalu? Mladost iz Lučana", kaže Milošević uz osmeh.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZubA
Tuesday, 16.04.2019
17:58

Naravno da bi hteo Mladost, svestan da su to jedine sanse da uzmu trofej. Ali verujem da ce Radnicki uz dosta muke da ih izbaci.