Savo prezadovoljan nakon Turske, otkrio šta je još potrebno Partizanu! A šta kaže o ponudama?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 27.01.2020.
14:19
Izvor: Sportske.net, mondo

"Postoje određeni pozivi..."

Miroslav Todorović/Partizan.rs
Miroslav Todorović/Partizan.rs

Povezane vesti

Trener Partizana Savo Milošević istakao je zadovoljstvo urađenim na pripremama u Turskoj gde su "crno-beli" ostvarili dve pobede i jednom remizirali u tri provere.

"Ne bih voleo da zvuči kao hvalisanje, ako može 11, ja bih dao 11. S obzirom na ti da su momci odradili svaki sekund treninga, od početka do poslednje utakmice. Imali smo vrlo malo nervoze, ako ju je uopšte bilo. Na pripremama, kao što znate i sami - bude toga. Ali ovde od prvog do poslednjeg trenutka smo imali ozbiljan rad. To moram da istaknem. Više od ovoga ne možemo da očekujemo", kazao je Milošević u razgovoru sa novinarima, prenosi Mondo.

Osim uobičajenih za ovu fazu priprema, povrede su, uglavnom, zaobišle fudbalere Partizana.

"Dobra je situacija, nismo imali ozbiljnih povreda. Lutovac će se ubrzo vratiti, već trenira i nadoknadiće dva ili tri dana do puta u Katar. Marković je mogao i da igra protiv Slovaka. Ima taj spazam na leđima, ali nismo hteli da rizukujemo. Za njega je najbitnije bilo da odradi pripreme. Koliko će igrati, manje je bitna minutaža".

Strateg "crno-belih" osvrnuo se i na protivnike - Vitorul, Krakoviju i Ružemberok.

"Dobro je što smo igrali protiv ekipa koje su trkački dobre. Nije dobro što smo igrali takmičarske utakmice, o tome ćemo voditi računa ubuduće. Naterali su nas da trčimo i sada imamo određene parametre, kada je u pitanju trka. Sa te strane smo zadovoljni. Ekipa je ispred onoga što smo očekivali, i taktićki i fizički. Očekivali smo više umora i malo lošiju igru, pogotovo u poslednjoj utakmici. Jačina rada koju smo imali ove dve nedelje, logično je bilo očekivati više umora, ali momci su naviknuti na ovaj režim rada i zato to lakše podnose nego što smo mislili", smatra Milošević.

Hoće li biti još nekih pojačanja?

"Videćemo, uvek kada je prelazni rok i kada je u pitanju Partizan cirkuliše veliki broj informacija i broj imena. Jedna od želja, bila je javna tajna, to je bio Bojan Matić. Uspeli smo da ga dovedemo. Opredeliću se za igrače koji će nam doneti nešto novo, ne želim igrače samo da bih dovodio. Već smo imali u junu i decembru situacije da se oprostimo od nekih igrača. To nije lako, ljudski nije lako. Pogotovo jer to nisu momci koji ne zaslužiju da budu u Partizanu, komplikovane su stvari i pokušaćemo da se te stvari ubuduće više ne dešavaju", odgovorio je Milošević koji smatra da njegovoj ekipi nije potrebno još mnogo igrača.

"Zaista mislim da ne fali mnogo. Ova ekipa je selektirana dosta dobro. Imali smo vremena od marta da izvršimo selekciju, sada doselekciju. Možda nam je potrebno par igrača kada je u pitanju defanziva. Najveće pojačanje bi mogao da bude Lazar Marković, što je sasvim dovoljno sada uz Matića. Zaista ne fali puno, neću ni tražiti više od toga. Sa Matićem imamo 21 igrača, videćemo kakva je situacija sa Škrbićem. bez obzira na sve, mislimo da ima kvalitet za Partizan. Imamo prostora za još tri igrača da ih licenciramo i potrudićemo se da ispunimo tu kvotu. Imamo momke iz Teleoptika, ozbiljno i na njih računamo. Potvrdili su da imaju potencijal i svako od njih vrlo brzo može biti prvotimac Partizana."

Ekipa Partizana ima dva cilja u nastavku sezone.

"Jedna stvar je trka za titulu sa Zvezdom, Vojvodinom, Čukaričkim, a druga stvar je da se potrudimo da navijačima priredimo lep fudbal", kazao je trener ekipe iz Humske.

Milošević je otkrio da ima "nekih poziva" da napusti Partizan.

"Postoje razne priče i imam dosta prijatelja i kontakata, imam nekih poziva, ali nijedna ponuda nije ozbiljna i ne opreterećujem se time. Španija, Engleska? Ko ne bi želeo da bude trener tamo, ali dugačak je put. Ja sam trener tek devet meseci. Navikao sam u životu da za sve čovek mora da se pomuči, ovo je suviše kratko da bi razmišljao o tome. Daleko od toga da nemam tu ambiciju. Sve što sam uradio u životu, nije bilo lako, ali je to bio mukotrpan i težak rad. Isto važi i za ovu drugu, trenersku karijeru", istakao je proslavljeni fudbaler na novom, trenerskom zadatku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Monday, 27.01.2020
20:39

Sta se ceka sa Vitasom i Skrbicem, nije sporno da su kvalitetni i da su nam potrebni, ne zelim cuti jesenju pricu kako neki igraci nisu spremni zato sto nisu prosli pripreme.....

avatar
Marko023
Monday, 27.01.2020
19:17

Potreban ti je golman (u slucaju da ne dodje, Stevanovica na gol) , desni bek i štoper. Ako mislis da izgledamo iole ozbiljno.

avatar
2012/2013-2019/2020
Tuesday, 28.01.2020
08:54

I jos jedan na sredini.

avatar
2012/2013-2019/2020
Monday, 27.01.2020
15:29

Samo vi polako, imate jos 11 dana, to je sve vreme ovog sveta, vecnost cak!