Savo preuzima novu funkciju, a onda kreće ''čistka''?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.07.2018.
10:04
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Aktuelni potpredsednik FSS uskoro će najverovatnije preuzeti drugačiju ulogu u Savezu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Znate već da je reprezentaciju Srbije odmah po povratku iz Rusije, u Beogradu sačekala tužna vest o preranoj smrti Gorana Bunjevčevića, sportskog direktora FSS.

Sada je ta funkcija ostala upražnjena, a prema saznanjima ''Kurira'', uskoro će je preuzeti Savo Milošević, aktuelni potpredsednik FSS.

On je tu funkciju već obavljao ranije, a ukoliko sve bude prema očekivanjima, sada će biti imenovan za direktora na predlog Nenada Bjekovića.

Već se spekuliše i o prvim potezima Miloševića u novoj/staroj ulozi, a to bi mogla da bude ''čistka'' selektora u mlađim reprezentativnim kategorijama, naravno onih koji u proteklom periodu nisu ispunili očekivanja.

Milošević je u svom prethodom mandatu pravio dobre izbore, a najupečatljivije rezultate ostvarili su Ljubinko Drulović sa U19 reprezentacijom Srbije, sa kojom je 2013. godine postao prvak Evrope, kao i Veljko Paunović, koji je 2015 sa U20 selekcijom postao prvak sveta.

Uspešan je bio i Radovan Ćurčić sa U21 reprezentacijom Srbije, sa kojom je izborio plasman na Evropsko prvenstvo pobedom nad Španijom u baražu, Kasnije je na predlog Miloševića imenovan i za selektora ''A'' reprezentacije, ali se na toj poziciji nije dugo zadržao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Tuesday, 17.07.2018
11:38

Mesto predsednika FSS je više nego upitno, ali to nije razlog da se jedan Savo Milošević proglasi podanikom. Pa on i Bjeković su već odavno opozicija u Partizanu, ovim kvinslinzima što uništavaju klub. Što se tiče selektora, Krstajić je iznenadio sasvim pristojnim vođenjem reprezentacije, osim protiv Brazila, ali on sigurno nije dorastao da bude selektor, mora prvo da stiče iskustvo sa mlađim kategorijama ili u nekom klubu. Više puta sam pisao, da, ukoliko ostane, treba dovesti Antića za savetnika, ali zašto bi se tako radilo? Antić bi bio idealan, ne samo selektor već i predsednik saveza. Ne znam koliko bi Siniša tražio, ali on bi bio idealan za selektora sad. I to na duži period, od bar 4 godine.

avatar
neme
Saturday, 14.07.2018
19:01

Koja sprdnja savo podanik produzena ruka menja radno mesto.😣jos samo da danila postave za potpredsednika.

avatar
Fejs str Hehe sport
Tuesday, 10.07.2018
17:04

Svi ti ljudi iz saveza Milosevic,Bjekovic,Terzic,Krstajic svi ostavke za godinu dana nisu bilu ustanju da spreme taktiku za Svajcarsku sramota...

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Monday, 09.07.2018
18:28

Očigledno da se s nama neko zeza jer je predsednik FSS Slaviša Kokeza!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 09.07.2018
12:30

Jokanovic selektor, sportski direktor Jugovic, potpredsednik Piksi Stojkovic, predsednik JA:-D

avatar
riquelme
Monday, 09.07.2018
12:13

Ovaj covek sto se kaze u narodu ima Boga za ujaka... I vi ako pisete o uspehu Curcica onom kada lopta nije htela Spaniji da udje iz 35 suteva onda napisite i kako je vodio A selekciju. Sada ce opet biti krecemo u nove angazmane, podmladjivanje itd. Ma ovo je strasno! Ali sta se vredi cuditi... Samo pitas ko je prvi covek saveza i kazes pa onda je sve ovo "normalno".

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 09.07.2018
11:32

Sto se mene tice, Savin pecat je upravo ova gornja slika, koga govori vise od 1000 rijeci. "Savo stoji iza Curcica"

avatar
NikkiCFC
Monday, 09.07.2018
16:16

Milosevic je olicenje bahatosti i arogancije.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 09.07.2018
10:55

Posle završenog učešća Srbije na Mundijalu bilo je komentara da je ekipi nedostajalo mnogo toga - od kvalitetnih kreatora igre, do uigranosti samih igrača na terenu. Jugović se donekle saglasio s tim konstatacijama.
"Nisam saglasan što se tiče 'desetki'. Šta su Ljajić, Sergej ili Tadić? Nisu 'desetke' problem, nemamo više 'osmice'. Muslin je obrazlagao odluke o igranju ili neigranju pojedinih igrača. I bio je u pravu. Ja sam samo navijač, nisam tako stručan kao Muslin. Bio sam dete, ali sećam se da su na prvenstvu u Španiji u timu zajedno igrali Šljivo, Pižon i Sušić. Nekada nije dovoljno samo staviti kvalitetne igrače. Tim je nešto drugo", smatra Jugović i nastavlja:
"Kod nas mi nedostaje ta agresivnost. Tako je bilo i dok sam ja igrao u reprezentaciji, pre moje, a i posle moje generacije. Nismo dovoljno fokusirani da napravimo rezultat", kaže Jugović za *****. Ovde je pravo mesto za to, objavite mi jos jednom ako nije problem. OSMICA, BRE! :-D

avatar
Stanislav Stanislasic
Monday, 16.07.2018
01:34

Trebali smo dati pasos Leonardu i eto ti 8. Ako su Hrvati mogli imati svog Brazilca, zasto mi ne bismo imali svog?

avatar
prike
Monday, 09.07.2018
10:43

Mogu da dovedu Blatera za predsednika FSS-a i Gvardiolu za selektora. Dok se ne iskoreni nepotizam, nista od napretka. Kao uostalom i u svim segmentima drustva.

avatar
INTERnacionalist
Monday, 09.07.2018
10:21

..pa nama jos jedan grobar i treba,posto smo fudbalski umrli samo sto jos nismo sahranjeni!

avatar
RG VILI
Monday, 09.07.2018
14:43

Ako znas reci mi,sta si hteo da kazes?

avatar
Miloš Buščinski
Monday, 09.07.2018
10:15

Kako se Grobari drže,svaka čast momci.Tata Bjeka samo jača